123 456 7890

SJK matkustaa Kuopioon, ja kohtaa siellä KuPS:n lauantaina 13.2. klo 13:00 pelattavassa Suomen cupin karsintaottelussa. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta peli näkyy suorana Ruutu-palvelusta. Pääset tilaamaan Ruutu-palvelun tästä linkistä.

Molemmat joukkueet voittivat cup-karsintojen avausottelunsa ja siten lauantaina kohtaavat nelijoukkueisen karsintalohkon kärkijoukkueet. Kun pelejä pelataan karsintalohkossa vain kolme, voisi lauantaina voiton ottava joukkue varmistaa jo jatkopaikan varsinaiseen Suomen cupiin. Lohkon voittaja etenee suoraan puolivälieriin ja toiseksi sijoittunut seuraavalle kierrokselle. Myös SJK Akatemia pelaa lauantaina omaa Kakkosen karsintaansa ja siinä joukkue on edennyt jo puolivälieriin. Kahdella voitolla SJK Akatemia etenisi niin ikään varsinaiseen Suomen cupiin ja Kakkosen cupin finaaliin. Kaikki cupin ottelut pelataan finaaleja lukuunottamatta ennen sarjakausien alkua.

Lauantaina on molemmilla SJK:n joukkueilla mielenkiintoinen päivä, mutta erittäin mielenkiintoinen se on juuri edustusjoukkueen osalta. KuPS:n valmentajana kun on entinen SJK:n mestarivalmentaja Simo Valakari, ja SJK:n valmentajana KuPS:n mestaruuteen 2019 luotsannut Jani Honkavaara. Molemmat joukkueet haluavat myös jatkoon Suomen cupissa ja voitto lauantaina saattaisi jopa varmistaa tuon.

Näen pelin samalla tavalla mielenkiintoisena. Tosi hyvä matsi, tosi hyvää vastustajaa vastaan. KuPS oli aika vakuuttava edellisessä matsissaan Ilvestä vastaan, ja nyt he ovat vielä viikon verran parempia. Siten meillä on erinomainen mahdollisuus testata itseämme, sanoo Jani Honkavaara.

Ollaan toki vieraskentällä, niin se luo tietysti tietynlaisen edun KuPS:lle. Mutta mielestäni tämä on mahtava ja positiivinen haaste. Tässä on myös sillä tavalla jo isot panokset, että voitto aikalailla jo takaa jotakin ja siten tämä alkaa olla aika lähellä oikeaa cupin henkeä.

Viime viikolla SJK pelasi vierasottelussa sarjanousija AC Oulua vastaan ja voitto irtosi Denys Oliinykin maalilla.

Ehkä tärkein oppi siitä pelistä oli, että opittiin mitä se voittaminen talven peleissä on. Voidaan toki sanoa, että puolustettiin hyvin, eikä annettu Oululle hirveästi paikkoja, mutta sitten kuitenkin annettiin vähän helppo vapari ja siitä tuli heille paras maalintekotilanne. Voittaminen on lopulta niin pienistä asioista kiinni, sanoo Honkavaara.

Kun haetaan kuitenkin niitä voittavia ratkaisuja kentälle, niin siihen liittyy kaikki elementit; missä kohtaa sä rikot tai millaisia ratkaisuja teet tietyissä paikoissa. Siihen Oulu-peli antoi meille paljon tietoa.

Me annettiin siinä pelissä mielestäni vastustajalle liikaa mahdollisuuksia, ihan meidän oman toiminnan takia. En sano tätä negatiivisena asiana. Oppismisprosessin kannata se oli tosi hyvä peli. Opittiin, että mitkä on niitä voittavia elementtejä, voittavia ratkaisuja joka pelissä, niin se oli isoin anti siitä.

Siitä pelistä voi tietenkin puhua paljon vaikka mitä, hyökkäyspelistä ja puolustuspelistä, mutta siinä vaiheessa me ollaan, että meidän pitää oppia voittamaan joukkueena. Siksi kaikki matsit ovat meille hyviä tällä hetkellä, päättää Honkavaara.

SJK:n joukkueessa on hyvä pelaajatilanne ennen lauantaita ja varmuudella sivussa on edelleen vain Ville Tikkanen ja Robin Sid.

Lauantain ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelussa ja kokoonpanot saadaan SJK:n kanaville muutamaa tuntia ennen.

Veikkausliigan kausi alkaa 10.4. ja kausikortit kaudelle 2021 ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Shopissa. SJK Shop auki helmikuun loppuun asti torstaisin klo 12-17, perjantaisin klo 9-12 ja lauantaisin klo 10-14. Löydät otteluohjelmat SJK:n verkkosivujen Ottelut-kohdasta.

Simo Valakarin KuPS vastassa

SJK kohtaa lauantaina ensimmäistä kertaa mestarivalmentajansa Simo Valakarin toisen joukkueen valmentajana. SJK ei ole kohdannut Valakarin valmentamia joukkueita koskaan millään sarjatasolla, sillä tullessaan SJK:n päävalmentajaksi, oli Valakarin kokemus lähinnä juniorivalmennuksesta. Valakari on valmentanut SJK:n jälkeen Norjassa Tromsö IL:aa kausilla 2017-2020, mutta joutui jättämään tehtävän joukkueen pudottua Norjan pääsarjasta. Nyt Valakari palasi takaisin Suomeen ja KuPS:n peräsimeen alkavaksi kaudeksi.

Vastaan lauantaina tuleva KuPS on siten taatusti organisoitu tarkkaan ja joukkue haluaa pitää palloa. Valakarin jalkapallofilosofiassa pallo on kaiken vallan väline, ja se joka hallitsee palloa, hallitsee peliä. Samalla hänen systeemissään kaikki virheet ja riskit pyritään minimoimaan, sillä kun palloa ei saa menettää, ei riskejä sen kanssa oteta.

KuPS on omaksunut Valakarin opit nopeasti ja se näkyi erityisesti harjoitusottelussa AC Oulua vastaan ennen cupin alkua. Joukkue piti palloa ja syötteli peräjälkeen kymmeniä kertoja, samalla väsyttäen vastustajaansa. Ottelu päättyi 2-0. Sen jälkeen KuPS kohtasi harjoitusottelussa HJK:n ja myös HJK kaatui 1-0 luvuin. Suomen cupin karsintojen avausottelussa KuPS kaatoi Ilveksen Pirkkahallissa, ja jälleen nolla pysyi omassa päässä 2-0 tuloksella. Molemmat maalit tulivat erikoistilanteista, rangaistuspotkusta ja lyhyenä annetusta kulmapotkusta.

Ilvestä vastaan maalintekoon pääsi keskuspuolustaja Diego Tomas, joka siirtyi täksi kaudeksi joukkueeseen juuri Ilveksen riveistä. KuPS on myös hankkinut riveihinsä FC Hakasta Anton Popovichin, TPS:sta Santeri Haaralan, FF Jarosta Axel Vidjeskogin ja HJK:sta Henri Toivomäen. Paluun seuraan teki Belgian Zulte Waregemista Urho Nissilä ja itävaltalaisesta SV Riedista maalivahti Johannes Kreidl. Joukkue hakee vielä varsinkin ulkomaalaisvahvistuksia, ja ensimmäisinä mukaan liittyi venezuelalainen laitapuolustaja Daniel Carillo sekä ranskalainen keskikenttäpelajaa Jordan Sebban.

Ainakin hyökkäys kaipaa vielä vahvistusta, sillä viime vuosien maalitykki Lucas Rangel siirtyi Turkkiiin. Lähtijöissä on myös pitkään seuraa edustanut hyökkääjä Ats Purje ja uransa lopettanut Ville Saxman. Petteri Pennanen lähti Yhdysvaltoihin ja viime kaudella lainalla olleet pelaajat ovat palanneet takaisin seuroihinsa.

KuPS sai pidettyä maalivahtina loistaneen Otso Virtasen sekä ainakin vielä toistaiseksi keskikentällä ihastuttaneen Nana Boatenngin. Ghanalaisen Boatengin ja nigerialaisen Usman Salen kohdalla on ollut pitkin talvea siirtohuhuja.

Taustajoukoissa KuPS:lla on Valakarin lisäksi myös SJK:n entinen maalivahtivalmentaja Jori Särkkä, joka täyttää sopivasti viikonloppun 60 vuotta. Onnittelut Särkälle tasavuosista!