123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa Intersport Seinäjoki.

SJK kohtaa lauantaina 15.5. klo 17:00 alkavassa vierasottelussa AC Oulun. Ottelu pelataan Oulun Raatin Stadionilla, luonnonnurmella ja AC Oulu saa ottaa peliin noin 350 katsojaa. Kaikki katsojapaikat menevät kuitenkin AC Oulun kausikorttilaisille, joita on enemmän kuin sallitussa kiintiössä. Peli näkyy suorana lähetyksenä Ruutu-palvelusta ja lähetys alkaa noin klo 16:45.

Peli luonnonnurmella on SJK:lle ensimmäinen tälle keväälle, ja siksi joukkue onkin ottanut tuntumaa nurmeen Seinäjoella Prunttimäen jalkapallonurmilla. Joukkue matkustaa Ouluun junalla.

On aina ihan kiva päästä pelaamaan ja Oulussa päästään korkkaamaan luonnonnurmi, mikä on aina mukavaa. On ihan hyvä myös, että meillä on ollut nyt tässä kokonainen harjoitusviikko alla, niin ollaan saatu pureksia noita aiempia pelejä, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Positiivista on, että molemmista peleistä oltaisiin voitu saada vähän enemmänkin pisteitä mukaan, mutta toisaalta taas negatiivista, että nyt meillä pitäisi olla ainakin se pari pistettä enemmän. Joten ei olla tyytyväisiä, sillä odotettiin noista peleistä parempia tuloksia.

Toki puolustus on toiminut meillä hyvin, vain kaksi päästettyä erikoistilannemaalia. Ja itse ollaan tehty kaksi erittäin hyvää erikoistilannemaalia. Mutta vaikeutta on murtautua maalintekoalueille, se on ollut meillä hankaluus. Sanotaanko näin, että kaksi kolmasosaa pelistä on kunnossa, mutta viimeinen kolmannes – tietynlaista uskallusta, rohkeutta ja päättäväisyyttä puuttuu. Puolustus meillä kuitenkin toimii, ja meitä vastaan on erittäin vaikea tehdä pelitilannemaaleja. Tietenkin silti vähän vähemmänkin voitaisiin edelleen antaa paikkoja vastustajille, arvioi Honkavaara kauden avausviikolla pelattua kahta kotitasapeliä.

Nyt vastassa oleva AC Oulu kohdattiin kahdesti jo talven ja kevään aikana, ensin Suomen cupin karsinnassa Oulussa ja sitten harjoitusottelussa Seinäjoella. SJK voitti ensimmäisen ottelun 1-0 ja Seinäjoella pelattu harjoitusottelu päättyi 1-1 tulokseen. Veikkausliigassa AC Oulu on pelannut sen jälkeen kaksi ottelua, joista molemmat ovat päättyneet tappioon. Ensin 0-2 tappio kotona Ilvekselle ja 1-3 tappio IFK Mariehamnille vieraissa.

Keskinäisessä harjoitusottelussamme huomasi, että AC Oululla on kenties prosessi vielä hieman kesken, ja siellä etsitään sitä parasta pelimuotoa. Kyseessä on kuitenkin aika taitava joukkue. Talvella helmikuussa kun kohtasimme, oli joukkue kohtuu hyvin valmis edellisestä kaudesta, ja tavallaan menivät sitten vähän sillä samalla höyryllä. Silloin otimme voiton puolustamalla hyvin. Veikkausliiga on kuitenkin asettanut heille nyt omat haasteensa, ja nyt heillä on ollut vähän vaikea tämä alkukausi. Se varmasti vaikuttaa myös siihen miten he lähestyvät tätä peliä, Honkavaara pohtii.

SJK:n pelaajatilanne on pysynyt samanlaisena kauden alkupuoliskon peleissä ja edelleen sivussa on varmuudella ainoastaan maalivahti Walter Viitala sekä kenttäpelaajista Mehmet Hetemaj ja Tero Mäntylä. Muiden kohdalla katsotaan pelaaminen aina päivän kunnon mukaan. Pelikieltoja ei ole.

AC Oulu – SJK lauantaina 15.5. klo 17:00 Oulun Raatin Stadionilla. Peli näkyy suorana Ruutu-palvelusta.

SJK pelaa seuraavan ottelun OmaSp Stadionilla lauantaina 22.5. klo 17.00, kun vieraaksi saapuu hallitseva Suomen mestari HJK. Länsi-Suomen Aluehallintovirasto antoi 11.5. päätöksen, jonka mukaan tuohon otteluun saadaan myös yleisöä turvajärjestelyin. Vielä ei ole tiedossa tarkka yleisömäärä, jonka SJK saa peliin ottaa, mutta kyseessä on merkittävä askel kohti normaalimpaa ottelutapahtumaa, kun ulkona pelattavaan tapahtumaan saadaan kannattajat turvallisesti paikalle. SJK tulee tiedottamaan tuon ottelun järjestelyistä mahdollisimman pian lisää. Seuraa SJK:n nettisivuja ja sosiaalisen median kanavia.

Kausikortit kaudelle 2021 ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa, sekä OmaSp Stadionin SJK Shopissa tiistaista perjantaihin klo 12-16 ja Epstorin SJK Outletissa tiistaista perjantaihin klo 10-17 sekä lauantaisin klo 10-16.

SJK ja AC Oulu kohtasivat Seinäjoella harjoitusottelussa 24.4. Tulevana lauantaina SJK pelaa valkoisissa ja AC Oulu tummansinisissä.


AC Oulu hakee ensimmäisiä pisteitään

Lauantaina SJK:lle vastaan tuleva AC Oulu on nousijajoukkue Veikkausliigassa, ja heidän kautensa on alkanut kahdella tappiolla. Ensimmäinen kotipeli Veikkausliigassa kymmeneen vuoteen, päättyi vierasjoukkue Ilveksen 0-2 voittoon Raatin nurmella, ja vieraspeli Ahvenanmaalle päättyi IFK Mariehamnin 3-1 voittoon. Varsinkin jälkimmäisessä ottelussa AC Oulu oli ensimmäisellä puoliskolla pahasti hätää kärsimässä, sillä se oli jo vartin pelin jälkeen kolmen maalin takaa-ajo tilanteessa. AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola herättelikin joukkuettaan jalkapallossa harvoin nähdyllä maalivahdin vaihdolla ottelun tauolla. Kanadalainen Yann Fillion, joka hommattiin joukkueeseen täksi kaudeksi Tammisaaren EIF:stä, joutui tekemään tilaa Juhani Pennaselle. AC Oulu sai pelissä kavennusosuman toisella puoliajalla ja sitä myöden vielä virtaa hakea lisämaaleja, mutta IFK Mariehamnin ei tarvinnut enää siinä vaiheessa niin kovaa hakea lisämaaleja ja se pystyi jäädyttämään pelin.

Viime kaudella AC Oulu tunnettiin pallohallintajoukkueena, mutta Aholan on pitänyt muuttaa kuvioitaan Veikkausliigaan nousemisen jälkeen. Peliä on suoraviivaistettu ja puolustustusta tiivistetty. Maaleja haetaan pelaamalla palloja vastustajan puolustuksen selustaan, ja siellä niiden perään pyrkii Samu Alanko, Fareed Sadat tai Niklas Jokelainen. Toistaiseksi AC Oulun ainoan maalin on kuitenkin tehnyt keskikentältä Jere Kallinen. AC Oulun keskikentälle hankittiin täksi kaudeksi RoPS:sta SJK väelle tuttu pelaaja, kun entinen SJK:n keskikenttäpelaaja Obed Malolo liittyi seuraan. Malolo on tärkeä pelaaja laivastonsinisille, mutta melko korttiherkkänä pelaajana tulee olemaan varmasti kauden aikana myös pelikiellossa. Puolustusta vahvistettiin katalonialaisella Ruxilla ja ennestään joukkueessa pelaa todella kokenut Rafinha, joka on tuttu HJK:sta, missä mies voitti useita Suomen mestaruuksia. Pelikieltoja ei AC Oululla ole ja loukkaantuneena on varmuudella ainoastaan hyökkääjä David Popa.

Lauantain peliin AC Oulu saa tuekseen myös kannattajat, joka varmasti antaa virtaa kotijoukkueelle. AC Oulu saa ottaa peliin noin 350 katsojaa. Tämä lisää taatusti pelin intensiteettiä ja tunnelmaa.

AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola hakee vielä ensimmäistä pistettään Veikkausliigavalmentajana.