123 456 7890

SJK:n kaikki kolme joukkuetta pelaa lauantaina harjoitusottelut suljettujen ovien takana. Alueen koronatilanne ja voimassa olevat rajoitukset pakottavat pelaamaan pelit ilman yleisöä. SJK:n edustusjoukkue kohtaa FC Hakan klo 15:00 Wallsport Areenalla, SJK Akatemia kohtaa JJK:n Kuortaneen I-Mediat Areenalla klo 17:15 ja SJK U17 kohtaa MuSa:n B-nuoret Wallsportissa klo 19:00.

Alun perin SJK:n edustuksen piti kohdata harjoitusottelu KPV:ta vastaan Kokkolassa, mutta terveysturvallisista syistä johtuen, tuo ottelu on peruutettu, ja SJK kohtaa KPV:n sijasta lauantaina Veikkausliigajoukkue FC Hakan. Ottelu pelataan Wallsport Areenalla lauantaina 15.1. klo 15:00 ilman yleisöä. Ottelusta tulee kuitenkin raportti ja maalikooste videona SJK:n kanaville jälkikäteen.

Lauantain ottelu toimii hyvänä harjoituksena kuun lopussa alkavaan Liigacupiin ja samalla se on ensimmäinen harjoitusottelu SJK:lle, jossa päästään kohtaamaan seuran ulkopuolinen joukkue.

Tämä on meidän tämän vuoden toinen harjoitusviikko, ja olemme harjoitelleet kovaa. Olemme muistuttaneet pelaajia asioista, joita opettelimme jo joulukuussa ja on hienoa päästä nyt kokeilemaan pelilisiä juttuja joukkuetta vastaan, joka ei tunne meidän juttujamme etukäteen, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez. 

Tässä vaiheessa harjoituskautta vastustajalla ei kuitenkaan ole niin väliä, vaan haluamme nähdä niitä asioita mitä olemme harjoitelleet joukkueen tekemisessä. On kuitenkin myös tärkeää, että alamme heti voittamaan otteluita, sillä voittamisesta tulee tapa vain voittamalla, Gómez toteaa.

Kannattajien kannalta on harmillista, että he eivät pääse näkemään meitä, emmekä me pääse tuntemaan heidän tukeaan, sillä se on tärkeää. Mutta mielestäni meidän mediaosastomme tekee hyvää työtä, ja pyrimme tuottamaan mahdollisimman paljon infoa meidän kannattajillemme. Haluamme, että he ovat meitä lähellä, sillä he ovat meille tärkeitä ja me todella tarvitsemme heitä kauden aikana. Toivonkin, että he jaksavat kannustaa meitä edelleen etäältäkin, ja että pian pääsemme myös näkemään toisemme, päättää Gómez.

Gómezin kommentteja tulevasta pelistä katsottavissa myös SJK:n Instagram ja Facebook -tarinoissa. Valmennusryhmään kuuluvat Guillem Santesmases ja Lewis Bush olivat Nottajoki-podcastin haastattelussa, ja pääset kuuntelemaan tuoretta jaksoa Spotify-, Apple Podcasts– ja Podbean-alustoilta. SJK:n pelaajista Martti Haukioja on perjantaina 14.1. klo 16:00 SJK:n uudessa InstaLive-videocastissa, ja hänelle voi laittaa kysymyksiä etukäteen, sekä livenä suoraan videocastiin. InstaLive löytyy SJK:n Instagramista perjantaina ja on katsottavissa sieltä myös jälkikäteen.

Lauantain ottelusta ei ole livestreamia, mutta pelistä pyritään tekemään videokooste SJK:n kanaville jälkikäteen. Tulevat harjoitusottelut virolaista Paide Linnameeskondia ja ruotsalaista GIF Sundsvallia vastaan pyritään striimaamaan, ja keskiviikkona varmistui, että kaikki Liigacupin ottelut tulee näkymään Ruudun kautta. Näin kannattajat pääsevät näkemään SJK:n tositoimissa mahdollisimman pian, vaikka koronarajoitukset tällä hetkellä rajoittavatkin yleisön pääsemistä peleihin. SJK pahoittelee tilannetta kannattajiensa puolesta ja toivoo kaikkien pysyvän terveinä näinä aikoina.

FC Haka tarjoutui SJK:lle vastustajaksi lauantaille, koska alun perin heidän piti aloittaa Liigacup jo tulevana viikonloppuna FC Lahtea vastaan. Ottelu kuitenkin peruuntui FC Lahden joukkueessa olleen koronatapauksen johdosta. Teemu Tainion johtama Haka on siten valmistautunut otteluun hyvin, ja tarjoaa taatusti hyvän vastuksen SJK:lle. Hakan valmennuksessa on myös uutena entinen SJK-valmentaja Ossi Virta, joka oli Simo Valakarin valmennusryhmässä ja toimi SJK Akatemian valmentajana kaudella 2015.

SJK Akatemia pelaa niin ikään lauantaina ensimmäisen harjoitusottelunsa ulkopuolista vastustajaa vastaan, kun se kohtaa Toni Lehtisen valmentaman JJK:n Kuortaneen I-Mediat Areenalla klo 17:15. Ottelu pelataan myös Kuortaneella suljettujen ovien takana. SJK Akatemia valmistautuu ottelussa Ykkösen Cupiin, joka alkaa helmikuun alussa. SJK Akatemian Brian Page pääsee näkemään joukkueen pelaajia tuota silmällä pitäen.

B-nuorten SM-karsintaan valmistautuva SJK U17-joukkue pelasi ensimmäisen harjoitusottelunsa jo viime viikonloppuna, kun se kohtasi Ilveksen Wallsport Areenalla ja kaatoi sen 4-3 tuloksella. Arttu Aromaan valmentama SJK U17 kohtaa nyt lauantaina klo 19:00 porilaisen MuSa U17 -joukkueen, ja ottelu pelataan Wallsportilla suljettujen ovien takana. SM-karsinta alkaa kuun vaihteessa, ja kestää aina kesäkuuhun saakka, jonka jälkeen on tiedossa 12 joukkuetta syksyllä pelattavaan SM-sarjaan.

SJK:n ja SJK Akatemian kausikortit myynnissä SJK Storessa ja Lippu.fi-kanavissa. Kaikkien joukkueiden ajantasaiset otteluohjelmat löytyvät SJK:n nettisivuilta. Koronatilanteesta johtuen muutoksia talven otteluihin voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla, koska ottelut pelataan sisätiloissa. Siksi kannattaakin tarkkailla SJK:n kanavia aina lähempänä otteluita.