123 456 7890

SJK – VIFK ottelu on peruttu, mutta SJK pelaa sisäisen harjoitusottelun lauantaina Wallsport Areenalla. Voimassa olevien koronarajoituksien vuoksi ottelu pelataan ilman yleisöä suljetuin ovin. Rajoituksia ei voi valtioneuvoston päätöksellä myöskään kiertää koronapassilla 20. tammikuuta asti. Samalle päivälle alunperin suunniteltu kausikorttilaisten tapaaminen päävalmentaja Joaquín Gómezin kanssa, on jouduttu sekin siirtämään myöhempään ajankohtaan rajoituksien vuoksi. Uudesta ajankohdasta kerrotaan myöhemmin, rajoituksien ollessa selvillä. SJK pahoittelee kannattajiensa puolesta tilannetta.

Koska korona jyllää tällä hetkellä läpi Suomen, on lauantaille suunniteltu ensimmäinen harjoituspeli vaihtunut joukkueen sisäiseksi otteluksi. Näin pystytään myös takamaan terveysturvallisuus joukkueen keskuudessa. Lauantain ottelu päättää vuoden ensimmäisen harjoitusviikon.

Tämä on ollut kovaa aikaa kaikille jalkapallon kanssa tekemisissä oleville. Olemme hyvin tarkkaan huomioineet terveysturvallisuuden seuran ja seuran lääkärin kanssa, ja olemme tehneet protokollat, joita pelaajat ja ihmiset joukkueen ympärillä noudattavat, kertoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez. 

On hassua, miten nopeasti asiat voivat muuttua parissa viikossa. Se on ollut haastavaa ja koska juuri nyt tällä alueella tilanne on ollut paha, niin olemme olleet erityisen tarkkoja, että kukaan ei sairastuisi. Ja tämä sitten vaikuttaa myös meidän peliimme lauantaina. Niin meidän kuin vastustajaksi suunnitellun VIFK:n riveissä on pelaajia, joilla on ollut altistumisia. Siksi päätimme pelata lauantain ottelun varmuuden vuoksi sisäisenä harjoitusotteluna SJK Akatemian kanssa, suljetuin ovin, Gómes jatkaa.

Tämä kaikki on surullista erityisesti katsojien ja kannattajien puolesta, sillä me kaikki odotimme tätä kovasti. Ja varsinkin tapaamista kannattajien kanssa. Mutta me pyrimme järjestämään sen mahdollisimman pian, kun siihen taas terveysturvallisesti pystymme. Se on meille tärkeää, mutta samalla meille on tärkeää saada ottelu kuuden päivän harjoitusviikkomme päätteeksi, päättää Gómez.

Lisää Gómezin ajatuksia torstaina ilmestyneessä Nottajoki-podcastin jaksossa, jota pääset kuuntelemaan Podbeanissa, Spotifyssa tai Apple Podcasts:ssa.

SJK hakee vielä joukkueeseen muutamaa vahvistusta, ja mukana on testipelaajia myös lauantain ottelussa. Lisäksi SJK Akatemian erittäin suuren potentiaalin omaavia pelaajia on ollut mukana paljon SJK:n harjoituksissa, ja heillä on mahdollisuus vakuuttaa valmennusjohto kyvyistään edustusjoukkueessa. Tälle talvelle palannut Liigacup antaa myös mahdollisuuden nuorille pelaajille antaa näyttöjä, sekä käyttää testipelaajia talven otteluissa. Vielä viime vuonna pelatussa Suomen Cupin lohkovaiheessa tämä ei ollut mahdollista. Liigacup alkaa tammikuun lopussa, kun SJK isännöi AC Oulua Wallsport Areenalla.

Myös tulevien harjoitusotteluiden kohdalla joudutaan elämään vielä hieman koronatilanteen varjolla, eli otteluita saatetaan joutua siirtämään tai pelaamaan ilman yleisöä. Siksi kannattaa seurata aktiivisesti SJK:n kanavia, varsinkin lähempänä otteluita. Myös SJK:n uusi uutiskirje, jonka voi tilata tästä, pitää kannattajia ajantasalla. Kaikki talven suunnitellut ottelut löydät SJK:n nettisivujen ottelut-osiosta.

Veikkausliiga alkaa heti huhtikuun alussa ja perinteiseen cup-muottiin palannut Suomen Cup SJK:n osalta viidenneltä kierrokselta, joka pelataan 25.toukokuuta. Kausikortit myynnissä SJK Storessa ja Lippu.fi-kanavissa. SJK Store palvelee Torikeskuksessa arkisin klo 8:30-16:30 ja lauantaisin klo 10-15.