123 456 7890

SJK Akatemia avasi pistetilinsä Kakkosessa kotivoitolla, kun JJK kaatui 3-1 luvuin. Ottelu oli samalla ensimmäinen yleisötapahtuma OmaSp Stadionilla tämän vuoden puolella, kun peliin otettiin yhteen katsomon osaan rajoitetusti katsojia. SJK Akatemia aloitti ottelussa maalinteon, mutta tauolle mentiin 1-1 tasalukemissa. Toisella jaksolla SJK Akatemia meni menojaan ja hallitsi puoliaikaa selkeämmin. SJK Akatemia matkaa tulevana viikonloppuna Kemiin, missä se kohtaa nykyään FC Kemi City-nimellä tunnetun entisen PS Kemin. Ottelu pelataan sunnuntaina 23.5. klo 18:30. SJK:n edustus puolestaan pelaa lauantaina HJK:ta vastaan kotiottelun ja siihen otteluun pääsee myös yleisöä. Niin pääsee myös SJK Akatemian seuraavaan kotiotteluun, joka pelataan sunnuntaina 6.6. Löydät SJK Akatemian otteluohjelman SJK:n nettisivuilta.

SJK Akatemia – JJK 3-1 (1-1)
1-0 41 min Daniel Säily
1-1 45 min Mikko Manninen
2-1 61 min oma maali
3-1 86 min Omar Adawi

Ensimmäinen jakso oli kaksijakoinen, kun ensin SJK Akatemia hallitsi alkupuoliskoa ja sitten JJK seuraavaa. Viimeisen kymmenen minuutin aikana kuitenkin puntit tasoittui ja molemmat pääsivät maalin tekoon. Ensin SJK Akatemian Daniel Säily sai pallon keskiympyrässä, ja lähti nousemaan kohti vastustajan maalia, hieman oikeaan laitaan leikaten. Sieltä hän leikkasi kuitenkin vielä uudelleen keskelle, ja pääsi vetämään pallon etualakulmaan kuudentoista kaarelta. JJK kuitenkin kavensi vastahyökkäyksestä. Pallo tuli vasenta laitaa aina päätyviivalle saakka, ja sieltä se syötettiin pilkun kohdalle aivan vapaaksi jätetylle Mikko Manniselle. Kokenut Manninen laittoi sen varmasti taka-alakulmaan, ohi voimattoman William Rosenlöfin.

2-1 maali syntyi toisella puoliskolla, tunnin pelin jälkeen, kun SJK Akatemia sai kulman ja Olsbo antoi sen lyhyenä päätyviivalle vastaan tulleelle Georg Westerlundille. Tämä kääntyi ja veti sen kovaa maalin eteen matalana, missä oli vaihdosta juuri sisään tullut Valentín Gasc. Pallo ei kuitenkaan ehtinyt hänelle asti, vaan osui JJK-pelaajan jalkaan ja meni siitä omaan maaliin.

Toisella puoliskolla JJK ei saanut luotua tilanteita ja peliä vei SJK Akatemia entistä selvemmin. JJK kuitenkin puolusti hyvin, eikä hallintaa saatu muutettua hyväksi maalitilanteiksi.

Kuitenkin vähän ennen loppu alkoi tapahtua. Ensin JJK sai peräjälkeen kaksi kulmaa, joista ensimmäisestä Antti Åke pääsi tykittämään takatolpalta kovaa, mutta Rosenlöf esitti hyvän torjunnan. Seuraavasta JJK vaati rangaistuspotkua, heidän pelaajan kaaduttua ruuhkassa, mutta peli jatkui. SJK Akatemia vei pallon toiseen päätyyn, ja Westerlund laukoi jälleen matalan maata pitkin menevän keskityksen maalin edustalle. Siitä pallo nousi ilmaan ja taakse, missä oli valmiina Omar Adawi, ja hän tykitti 3-1 maalin voimalla sisään.

Kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa, sai JJK vielä SJK Akatemian maalille painetta, mutta joukkue kesti loppuun asti, ja pistet jäivät Seinäjoelle.

SJK Akatemia: William Rosenlöf MV, Kaarlo Rintamäki (83’ Berat Akdogan), Valtteri Olsbo, Matias Vainionpää (50’ Joel Laitinen), Joonas Sundman, Hope Akpan (58’ Valentín Gasc), Oliver Günes (83’ Robbie Malolo), Nooa Laine, Daniel Säily (46’ Omar Adawi), Kingsley Ofori ja Georg Westerlund.