123 456 7890

Sarjakärjessä oleva SJK Akatemia isännöi lauantaina klo 17:00 OmaSp Stadionilla Kakkosen C-lohkon kärkikamppailua, kun vieraaksi saapuu toisena lohkossa oleva OTP. Ottelun liput portilta 5€ ja SJK:n kausikortit käyvät peliin normaalisti. Carlsberg Sports Bar palvelee ottelutapahtuman ajan. Ottelu näkyy suorana myös maksulliselta Spiideo-livestreamilta.

Lauantaina vastaan tuleva OTP, on lohkossa toisena, mutta on jo seitsemän pisteen päässä SJK Akatemian takana. Kokeneita, ja Veikkausliigassakin pelanneita pelaajia vilisevällä OTP:lla on kuitenkin peli vähemmän pelattuna, joten se voisi rästipelin voittamalla kuroa eron vain neljään pisteeseen. Siten lauantain ottelun merkitys korostuu entisestään. Voitolla SJK Akatemia ottaisi vahvan kiinnityksen sarjanousuun, mutta tappiolla peli olisi täysin avoin. Erittäin mielenkiintoinen ottelu on siten luvassa, varsinkin kun muistetaan, että OTP kaatoi SJK Akatemian peräti 3-1 luvuin kesäkuussa Oulussa.

Kun kohtasimme heidät viimeksi, niin he todella olivat hyvä joukkue. He olivat vahvoja fyysisesti, tekivät kovasti töitä ja heillä oli hyökkäyskalusto, joka pystyi satuttamaan meitä. Siitä tuli meille silloin kova peli, ja emme ehkä olleet silloin meidän parhaimmalla vireellä matkassa. Joten se oli silloin reilu tulos, koska he olivat silloin parempia, pohtii SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Mutta nyt me pyrimme kääntämään tuon, ja tekemään sen eteen kaikkemme, että olemme hieman parempia hyökkäyskolmanneksella, parempia pallon kanssa, pyrimme olemaan kaksinkamppailuissa hieman parempia sekä puolustamaankin paremmin. Siitä varmasti tulee kova peli, mutta olemme siihen taatusti valmiita, ja koko joukkue odottaa haastetta innoissaan. Siitä tulee varmasti todella mielenkiintoinen ottelu, Page jatkaa.

SJK Akatemia voitti viime maanantaina Vasa IFK:n vierasottelussa, ja tuossa ottelussa ainoan maalin teki vasta 16-vuotias Eemeli Honkola. Peli oli Honkolan debyyttiottelu miesten sarjoissa, ja samalla hänen debyyttimaali. Lisäksi tuo maali syntyi vain 20 sekuntia sen jälkeen, kun Honkola tuli kentälle vaihdosta. Honkola on nyt SJK:n kaikkien Palloliiton sarjoissa pelanneiden miesten joukkueiden nuorin maalintekijä koskaan. Honkola rikkoi maalillaan vuodesta 2008-olleen Petteri Forsellin ennätyksen nuorimpana SJK-maalin tekijänä. Hieno päivä nuorelle miehelle?

Se on mahtava tarina. Eemeli on ollut erinomainen B-nuorten peleissä ja harjoituksissa, joten me ajattelimme, että hänen on syytä tulla mukaan harjoittelemaan SJK Akatemian miesten joukkueen kanssa. Nuoret pelaajat odottavat näitä mahdollisuuksia näyttää, kuinka hyviä he voivat olla. Ja kun meillä sitten Kingsley Ofori koki hieman tuntemuksia alaraajassa, niin ihan varmuuden vuoksi emme peluuttaneet häntä VIFK-pelissä. Halusimme kuitenkin puhtaan hyökkääjän mukaan penkille, ja koska Eemeli oli ollut niin hyvä meidän harjoituksissamme, sai hän siten myös mahdollisuutensa, kertoo Page.

Peli ei sitten mennyt ihan meidän käsikirjoituksen mukaan, ja halusimme muuttaa vähän pelin edetessä asioita. Halusimme lyödä enemmän painetta heidän toppareille, ja otimme Honkolan sisään. Sitten Kaarlo Rintamäki sai heti pallon kun peliä jatkettiin ja hän antoi mainion syötön puolustajien väliin. Honkolalta loistava haltuunotto ja kylmäpäinen viimeistely.

Se on kokonaisuutena kyllä hieno tarina. Hän on jo näyttänyt oman ikäistensa joukossa, kuinka hyvä hän voi olla, ja hän sai mahdollisuuden, koska tiedämme hänen olevan hyvä pelaaja. Olen varma siitä, että näitä mahdollisuuksia tulee hänelle lisää, ja kun hän kehittyy entisestään, niitä alkaa tulla tulevaisuudessa myös edustusjoukkueessa. Tämä oli mielestäni ensimmäinen hänen monista maaleistaan tässä seurassa, päättää Page.

Pelissä nähtiin myös draamaa, kun SJK Akatemian maalivahti Salifu Senghore tuli huolimattomasti vastaan VIFK-hyökkääjää alueen ulkopuolella ja törmäsi tähän, saaden suoran punaisen kortin. Senghore ei siten ole käytettävissä lauantaina. SJK:n edustusjoukkue pelaa kuitenkin oman pelinsä jo perjantaina, joten sieltä saattaa tulla mukaan vahvistuksia lauantain otteluun.

Haluan sanoa heti Senghoren tilanteesta, että se oli pelitilanne, jossa hän tuli vastaan juuri siten kuin maalivahdin pitääkin tulla, kun vastustaja pääsee läpiajoon. Harmillisesti sitten pallo ehkä pomppasi hiukan tai Senghore missasi ajoituksen, ja siinä tuli ikävä yhteentörmäys, jollaisia tapahtuu kaiken aikaa jalkapallossa. Tuomari reagoi siihen kuten hänen kuuluu, ja antoi punaisen. Mutta sen sanon, että valmentajana minä olen pettynyt, jos maalivahti ei tulisi vastaan läpiajotilanteessa ja auttamaan puolustusta. Molemmat pelaajat kamppailivat siinä pallosta ja ikävä kyllä siinä tuli tämä epäonninen yhteentörmäys. Ja vaikka jollain pelaajalla olisi historiaa, niin se ei tarkoita automaattisesti sitä, että jokainen hänen tekonsa tulisi tuomita sen perusteella. Tämä oli pelitilanne, ei vähempää eikä enempää, sanoo Brian Page.

Edustusjoukkueen osalta odottelemme päätöksiä heidän perjantain pelaajaryhmästä, ja katsomme sitten, josko sieltä saisimme mukaan pelaajia käytettäväksi. Jos saamme sieltä pelaajia mukaan, niin se on hyvä asia. He pystyvät rauhoittamaan peliä Veikkausliiga-tasollaan. Tässä seurassa jokaisen pitää kuitenkin osoittaa, että he ovat tarpeellisia. Ja vaikka emme saisikaan ketään mukaan edustuksesta, niin tiedämme, että meillä on tarpeeksi laatua joukkueessa kaataa kenet vaan tässä sarjassa.

Pelaajatilanteemme on muutenkin nyt hyvä, sillä ainoastaan Daniel Säilyllä on ollut vammaa, joka pitää hänet poissa peleistä tällä viikolla, kertoo Page vielä lopuksi.

SJK Akatemian paras maalintekijä on Kingsley Ofori, jolla on koossa jo 10 maalia. OTP:lla on kuitenkin useampikin ratkaisija, kun Michael Ibiyomi ja Callistus Chukwu ovat molemmat tehneet kuusi maalia mieheen. Samoin vasta seitsemässä pelissä mukana ollut Konstantin Belov on tehnyt OTP:lle neljä maalia. OTP:n päävalmentajana toimii Paolo Mariano, ja joukkueessa on useita entisiä Veikkausliigan tai Ykkösen pelaajia. Samuel Olabisi, Titi Essomba, Jere Aallikko ja Alexander Jibrin vain muutamia mainittuna. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa OTP oli aivan liian fyysinen ja suoraviivainen SJK Akatemian nuorille, joten SJK Akatemia saa venyä parhaimpaansa kaataakseen kokeneen ryhmän lauantaina.

Kakkosen C-lohkon kärkikamppailu SJK Akatemia – OTP lauantaina 28.8. klo 17:00 OmaSp Stadionilla. Tervetuloa!