123 456 7890

SJK-vetoisen jalkapallolukion uudet sopimuspelaajat ovat Akseli Tervaniemi, Eemeli Honkola, Asseri Heinämäki, Eemeli Löytökorpi ja Oskari Väistö. Pelaajat kuvassa vasemmalta oikealla (Pelaajien kuvat: Juha Harju). Kaikki viisi ovat syntyneet vuonna 2005.

Erityisen mukavaa on, että tässä ryhmässä on nyt kolme poikaa Seinäjoelta. Honkola, Heinämäki ja Väistö. Ja kaikki viisi pelaajaa omaa vahvan halun kehittyä. Työmoraali on kaikilla viidellä korkealla ja kaikessa tekemisessä näkyy tavoitteellisuus. Se on yksi isoimmista tekijöistä, miksi he ovat täällä. Totta kai sen lisäksi pitää olla lahjoja, mutta nämä ovat kuitenkin ne asiat, jotka ovat vieneet nämä pojat tähän asti, ja mahdollistaa sitten kehittymisen tästä edelleen. Unelmien saavuttaminen pidemmällä aikavälillä on näiden kohdalla mahdollista, kuvailee jalkapallolukion toiminnasta SJK:ssa vastaava Toni Lehtinen. 

Asseri Heinämäen vahvuus maalivahtina on selkäesti jalalla pelaaminen. Hän on äärimmäisen hyvä avaamaan peliä ja varmasti näissä on hänen vahvuutensa. Jalalla pelaamisessa hän on poikkeuksellisen hyvä, aloittaa Lehtinen kuvailemaan pelaajien ominaisuuksia. 

 

Jos ajattelee kokonaisvaltaista urheilijaa, niin Oskari Väistö on juuri sellaisen prototyyppi. Äärimmäisen urheilullinen kaveri. Puolustuspään pelaajana tykkään siitä kamppailukovuudesta mitä hänellä on. Siinä on hänen vahvuutensa pelaajana. Kaksinkamppailussa erittäin kova ja pelaa päällä hyvin ja pystyy muutenkin pelaamaan hyvin ilmassa. 

 

Eemeli Honkola on ollut koko pienen ikänsä maalintekijä. Hän pystyy tekemään paljon maaleja. Ja siinä mielessä nykypäivänä vähän erilainen, sillä tämä poika pystyy juoksemaan linjan taakse. Se on välillä semmoinen katoava luonnonvara, kun kaikki haluaa vain pallon jalkaan. Tykkään Honkolassa erityisesti siitä, että hän on tosi hyvä juoksemaan linjaa pitkin ja sitten pystyyn siitä. Vahva etenijä. 

 

Eemeli Löytökorpi on Porin poikia ja silloin kun hänet ensimmäisen kerran nähtiin, niin semmoinen aggressiivisuus eteenpäin puolustaessa oli se asia mikä meidän silmäämme otti ensimmäisenä. Ja kun nykyajan futista miettii, nii se on aika tärkeä ominaisuus. Varsinkin keskuspuolustajalla. Hän pystyy puolustamaan siten isoja tiloja myös etupuolella. Siitä löytyy varmaan hänen isoin vahvuutensa. Kookkaana pelaajana pystyy olemaan muutenkin vahva. 

 

Akseli Tervaniemi on Rovaniemeltä ja kuvailisin häntä siten, että hän on äärimmäisen hyvä kuljettamaan palloa. Pallon kanssa juokseminen ja 1 vs. 1 pelaaminen. Hän on hyvin yllätyksellinen ja tykkään hänessä siitä, että nokka näyttää aika usein sinne vastustajan maalia kohden. Hän tykkää mennä eteenpäin. Varmasti siinä on hänellä ne vahvuudet pelaajana, päättää Toni Lehtinen pelaajien kuvailun.

 

Vuonna 2018 aloittanut SJK-vetoinen jalkapallolukio, yhdessä Kuortaneen urheilulukion kanssa, aloittaa jo neljännen vuosikurssin tänä syksynä. Ensimmäisinä koko lukion läpikäyneenä ja tänä keväänä kirjoittaneena pelaajina valmistui muun muassa tällä hetkellä edustusjoukkueessa pelaava Matias Vainionpää.

Kaikkiaan jalkapallolukiossa on yhteensä 13 SJK:n sopimuspelaajaa. Lisäksi koulussa on muita SJK:n juniorijoukkueen pelaajia, jotka omaat mahdollisuuden tulevaisuudessa SJK:n sopimuspelaajiksi. Sopimuspelaajien kohdalla SJK kuitenkin kustantaa pelaajien opiskelun ja pelaamisen SJK:n akatemiajoukkueissa. SJK satsaa vuosittain yli puoli miljoonaa euroa omaan akatemiatoimintaan ja pelaajakehitykseen. Satsauksena se on merkittävä osa seuran toimintaa. Tämä näkyy myös poikien ja nuorten maajoukkuepelaajina, kun tänä keväänä Suomen eri ikäkausimaajoukkueiden mukana oli peräti yhdeksän SJK:n pelaajaa.

Lisätietoa SJK:n jalkapallolukiosta SJK:n nettisivuilta, tästä linkistä ja lisätietoa Kuortaneen Urheilulukiosta tästä linkistä.

SJK:n akatemia aloitti myös B-nuorten kohdalla valmentajakoulutuksen, mikä parantaa pelaajien taktista osaamista ja tietämystä, sekä valmistaa pelaajia myös mahdolliselle valmentajapolulle tulevaisuudessa. Voit lukea tuosta lisää tästä uutisesta.

Kakkosessa pelaava SJK Akatemia kohtaa torstaina 1.7. kotiottelussa JS Herculeksen OmaSp Stadionilla klo 18:30. Voit lukea tuosta ottelusta lisää omasta otteluennakosta. SJK U17 puolestaan matkustaa lauantaina 3.7. Poriin ja kohtaa siellä FC Jazzin U17-joukkueen klo 15:00 alkavassa ottelussa. U17-joukkueen seuraava kotiottelu on keskiviikkona 7.7. klo 18.30 OmaSp Stadionilla, ja silloin vieraaksi saapuu TPV U17.