123 456 7890

Nicaraguan maajoukkuehyökkääjä Jaime Moreno ja SJK ovat tehneet sopimuksen kaudesta 2023. 27-vuotias Moreno siirtyy Seinäjoelle vapaalla siirrolla ja sopimus allekirjoitettiin joulun välipäivinä. Sopimus kattaa kauden 2023 ja siinä on kahden vuoden optio tulevista kausista. Moreno siirtyy SJK-paitaan vapaalla siirrolla Paraguayn pääsarjaseura Sol De Américanasta, jossa hän ehti pelata syyskauden 2022. Sitä ennen, toukokuussa 2022 päättyneellä kaudella Moreno teki Nicaraguan pääsarjaseura Diriangén FC:n paidassa hulppeat 25 maalia 37 ottelussa ja juhli Nicaraguan mestaruutta. Nicaraguan A-maajoukkueessa Morenolla on yhteensä 28 peliä ja niissä 7 maalia. Koko ammattilaisuralla pelejä on yhteensä 273 ja maaleja on syntynyt 98.

Moreno ei ole Euroopassa myöskään ensimmäistä kertaa, sillä nuorempana Moreno kävi Kyproksen pääsarjaseura AEL Limassolissa ja pelasi muun muassa Espanjan pääsarjassa pelanneen Málaga CF:n reservijoukkueessa. Hänellä on myös Italian passi.

Pelikentällä olen soturi. Taistelen loppuun asti ja teen aina kaikkeni joukkueen eteen, kuvailee Jaime Moreno itseään pelaajana.

– Tämä on itselleni nyt uusi alku Euroopassa. Kun olin täällä viimeksi, olin todella nuori. Nyt olen tulossa parhaisiin vuosiini pelaajana, ja koen olevani kokeneempi, kypsempi sekä valmiimpi, joten tämä on hyvä aika aloittaa Euroopassa uudelleen. Minulla on nyt myös pelaajauraa takana Etelä-Amerikassa, joten tiedän mitä osaan ja mihin pystyn. Itseluottamukseni on paljon vahvempi. 

Hyökkääjänä elän tietenkin maaleista, ja olen nyt kokeneempana myös valmiimpi käsittelemään niitä paineita mitä kärkipelaajaan kohdistuu. Kun hyökkääjälle tulee jakso, jolloin ei tule maaleja, hänet todella mitataan. Itse olen nyt paljon vahvempi käsittelemään näitä. Olen luottavainen, että maaleja tulee, Moreno jatkaa.

Moreno saapui Seinäjoelle vaimonsa kanssa ja kaksikko on saanut heti hyvän kuvan Suomesta ja Seinäjoesta.

Täällä on kaikki todella ystävällisiä ja huomaavaisia. Nyt on aika kylmä, mutta uskon, että sopeudumme tänne hyvin. Olosuhteiden puolesta täällä kaikki on huippuluokkaa. Uskonkin, että täällä kaikki on vain itsestäni kiinni, miten saavutan täyden potentiaalini jalkapalloilijana. Olen vasta tulossa urani parhaisiin pelivuosiin, ja haluan vielä joskus pelata isoissa Euroopan sarjoissa. Tiedän, että sitä varten minun tulee pelata tulevina kausina täällä loistavasti ja näin aion myös tehdä.
 
SJK:n faneille haluan sanoa saman kuin kaikille seuraansa kiihkeästi rakastaville kannattajille; te olette jokaisen seuran sydän ja teitä varten me pelaamme. Kannattajat saavat meidät pelaamaan paremmin ja he luovat peliin tunnelman. Odotan innolla pelaamista edessänne ja olen varma, että meille tulee hieno yhteinen vuosi, Moreno päättää.

SJK on etsinyt Morenon tapaista maaleja tekevää hyökkääjää pitkään. Ja talven otteluissa nähdään, onko SJK nyt saanut haluamansa.

– Jaime on kansainvälisen tason pelaaja, jolla on kaikki ominaisuudet sopia erittäin hyvin meidän identiteettiimme. Hän on erittäin kilpailuhenkinen, voimakas, liikkuva ja taitava pelaaja, jolla on todistetusti hyvät maalitilastot. Näiden avulla hän voi hyvinkin nousta tämän sarjan parhaiden pelaajien joukkoon, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Seura teki kovasti töitä sen eteen, että identifioimme ja löydämme pelaajan joukkueeseen, joka meidän mielestämme pystyy vaikuttamaan suuresti nuoreen ja nälkäiseen, kauden 2023 pelaajaryhmäämme, Gómez jatkaa.

Moreno on toistaiseksi ainoa SJK:n pelaajakiinnitys kaudelle 2023, jolla ei ole ennestään kokemusta Veikkausliigasta.

Tämän kiinnityksen myötä, meillä onkin pelaajaryhmä kenttäpelaajien osalta valmis alkaneeseen vuoteen 2023. Olemme erittäin iloisia, että voimme nyt mennä pre-seasonin peleihin pelaajaryhmällä, jossa taso on korkea ja pelaajat ovat parhaassa peli-iässä. Mukana on myös nuoria talentteja, jotka ovat joko tulleet mukaan oman akatemiamme kautta tai muualta, mutta kanssamme he ovat jo saaneet peliaikaa aikaisessa vaiheessa uraansa Veikkausliigatasolla. Maalivahdin osalta meillä on edelleen verkot vesillä, kommentoi Gómez vielä lopuksi joukkueen rakennusta.

Moreno on ollut Seinäjoella jo viime vuoden lopusta lähtien ja hän liittyy heti joukkueen mukaan, kun SJK palaa harjoituksiin 4. tammikuuta. Tammikuussa pelataan harjoitusotteluita, joissa ensin kohdataan vieraskentällä Ykkösen KPV ja lauantaina 21.1. Viron pääsarjaseura Paide Linnameeskond Seinäjoella. Tammikuussa alkaa myös Liigacup ja ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 28.1. klo 14:45, kun KuPS saapuu vieraaksi Wallsport Areenalle. Löydät kaikki Liigacupin lohkovaiheen ottelut sekä sovitut harjoitusottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Kausikortit kaudelle 2023 myynnissä Ticketmasterin kanavissa sekä Seinäjoen Torikeskuksen SJK Storessa. SJK Store palvelee arkisin klo 9-16 ja lauantaisin klo 10-15.

Jaime Moreno

Venezuelan Puerto La Cruzissa, 30. maaliskuuta vuonna 1995 syntynyt Jaime Moreno Ciorciari, on 183-senttinen keskushyökkääjä. Hän aloitti jalkapallon synnyinmaassaan Venezuelassa, ja ehti edustaa Venezuelaa U20-maajoukkueessakin, mutta vaihtoi vuonna 2016 isänsä kotimaa Nicaraguan paitaan A-maajoukkuetasolla. Hänen äitinsä on italialainen, ja Morenolla on siten myös Italian passi. Hän puhuu äidinkielensä espanjan lisäksi jonkin verran italiaa ja englantia.

19-vuotiaana, kesällä 2014, Moreno siirtyi lainasopimuksella Venezuelan sarjoista Kyproksen pääsarjaseura AEL Limassolin riveihin, mutta pelejä ei siellä tullut edustusjoukkueessa. Kyprokselta Moreno jatkoi tammikuussa 2015 Espanjan Málaga CF:n reservijoukkue Atlético Malagueñon riveihin pitkällä sopimuksella.

Espanjan pääsarja La Ligassa tuolloin pelanneen Málagan kakkosjoukkue pelasi Espanjan neljännelle tasolla Tercera Divisionissa, ja siellä Moreno teki kahdessa kaudessa 34 maalia 64:ssa pelissä. Málagasta Moreno kävi välillä myös lainalla kolmannella sarjatasolla, Segunda B:ssa pelaavien, El Palo FC:n, Cultural Leonesan ja Lorca FC:n riveissä, palaten takaisin vielä kaudeksi 2017-2018 Málagaan. Elokuussa 2018 Moreno siirtyi vielä kolmannen sarjatason Internacional de Madridin riveihin, mutta palasi Etelä-Amerikkaan tammikuussa 2019. Kaikkiaan pelejä Espanjan kolmannella sekä neljännellä sarjatasolla tuli yhteensä 113 sekä maaleja niissä 47. Leonesan paidassa hän pääsi myös pelaamaan Espanjan cupissa Real Madridia vastaan neljännellä kierroksella.

Espanjasta Moreno palasi tammikuussa 2019 synnyinmaansa Venezuelan pääsarjasarjan Deportivo Laraan ja sieltä edelleen Nicaraguan pääsarjaan, Real Estlín paitaan vielä saman vuoden heinäkuussa. Venezuelassa hän on edustanut Deportivo Laran lisäksi, Estudiantesia ja ensimmäistä seuraansa Deportivo Anzoateguita. Nicaraguassa Moreno on pelannut maan suurseuroissa Real Estelín ja viimeksi Diriangénin paidassa.

Menestyksekkäin kausi uralla onkin juuri toukokuussa 2022 päättynyt kausi Diriangén FC:n paidassa, kun Moreno teki kaudella yhteensä 25 maalia 37 pelissä ja seura voitti Nicaraguan mestaruuden. Moreno teki itse voittomaalin välierässä ja kaksi maalia finaaliparissa. Diriangénissa Moreno pelasi kaksi kautta, 54 ottelua ja teki niissä yhteensä 30 maalia. Nicaraguan mestaruuden jälkeen hän siirtyi vielä heinäkuun lopulla 2022 Paraguayn pääsarjaan Sol de Américanaan, jossa pelejä tuli sarjan lisäksi cupissa. Syys- ja talvikaudella 2022 Moreno ehti pelata molemmissa kilpailuissa yhteensä 15 ottelua, tehden niissä 4 maalia ja 3 maaliin johtanutta syöttöä.

Koko ammattilaisuralla Morenolla on pelejä koossa 273 ja maaleja niissä 98. Nicaraguan mestaruuden Moreno on voittanut kahdesti ja kertaalleen Venezuelan cup-mestaruuden. Nicaraguan A-maajoukkueessa pelejä on 28 ja niissä hän on tehnyt 7 maalia. Ennen vaihtoa isänsä kotimaa Nicaraguan paitaan, Moreno pelasi synnyinmaansa Venezuelan U20-maajoukkueessa kolme ottelua, tehden niissäkin yhden maalin.

Moreno siirtyy SJK-paitaan vapaalla siirrolla tammikuun alusta, ja sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2023. Sopimuksessa on lisäksi kahden vuoden optio tulevista kausista. Moreno liittyy joukkueen harjoituksiin heti, ja on mukana, kun SJK aloittaa Liigacupin tammikuussa 2023.