123 456 7890

HJK voitti odotetusti kotiottelussaan SJK:n. SJK lähti otteluun altavastaajana, mutta silti rohkeasti haastamaan kotijoukkuetta hyökkäävällä pelillä. Pelin alussa se olikin onnistua. HJK pääsi kuitenkin peliin nopeasti mukaan ja entinen SJK-pelaaja Roope Riski teki avausmaalin reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Riski kunnioitti entistä seuraansa jättämällä tuulettamatta maalia. SJK aloitti hyvin myös toisen puoliajan ja erityisesti debyyttinsä pelissä tehneet uudet hyökkäyspään pelaajat, Jake Jervis ja Emmanuel Ledesma, olivat luomassa montaa hyvää tilannetta. Vartti ennen loppua HJK kuitenkin pääsi tekemään vielä toisen maalin ja peli päättyi isäntien voittoon. SJK ei ole koskaan voittanut HJK:ta Helsingissä. HJK nousi voitolla sarjan kärkeen. SJK kohtaa jo ensi lauantaina 30.8. klo 17:00 kotiottelussa RoPS:n. Ottelu on SJK:n yhteisöllisyysottelu, josta voit lukea lisää tästä linkistä. Liput otteluun SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista.

HJK – SJK 2-0 (1-0)
1-0 12 min Roope Riski.
2-0 75 min David Browne

Ensimmäisen vedon ottelussa sai SJK, kun debyyttipeliään pelannut Emmanuel Ledesma laukoi parin minuutin pelin jäkeen alueen ulkopuolelta. SIitä SJK:lle kulma, mutta kulman HJK siivosi keskialueelle. Myös toinen tilanne tuli SJK:lle, kun toinen debytantti Jake Jervis, keskitti vasemmalta laidalta maalin edessä olleelle Tucolle. Tucon puskun Hugo Keto torjui vaivoin ja pallo jäi hetkeksi pelattavaksi. Lopulta Keto sai kätensä pallon päälle. Ensimmäiset 10 minuuttia oli SJK:n hallintaa pelillisesti ja pallokontrollinkin perusteella.

Lopulta HJK sai ensimmäisen pelitilanteensa. Pallo pelattiin SJK:n vasemmalle laidalle ja sieltä Riku Riski keskitti sen maalin eteen Roope Riskille. Roope tarvitsi vain yhden kosketuksen ja pallo oli maalissa. Roope Riski ei tuulettanut maaliaan SJK:ta vastaan.

Maalin jälkeen peli tasaantui ja kääntyi kotijoukkueen kontrolliin. HJK alkoi vyöryttämään hyökkäyksiä, mutta ei saanut suurta vaaraa SJK-maalille. 38. minuutin kohdalla HJK sai vapaapotkun aivan kuudentoista alueen rajalta, mutta veto siitä kilpistyi SJK:n muurin. Myös SJK sai hyvän vapaapotkutilanteen, mutta HJK onnistui purkamaan pallon. Tauolle mentiin HJK:n 1-0 johdossa. Alkuminuuttien jälkeen HJK oli pelissä enemmän kontrollissa, mutta maalintekotilanteet menivät melkolailla tasan.

Toisen puoliajan SJK aloitti jäleen todella hyvällä jalalla. Ja pariinkin otteeseen nähtiin tilanne, jossa SJK-pelaajat vaativat rangaistuspotkua. Varsinkin Atomu Tanakan rike Serge Atakayin jalkaan boksissa, olisi voinut jonkun tuomarin kohdalla päätyä pilkulle. Jari Järvinen nosti kuitenkin tilanteesta keltaisen näyttelemisestä Atakayille.

HJK sai pari vaarallista hyökkäystä, kun SJK haki pienellä riskilläkin tasoitusta. Roope Riski pääsi karkuun, mutta pallo ehti sen verran hänen eteensä, että Wlater Viitala ehti sen nappaan. Noin tunnin kohdalla SJK sai painetta ja Jervis koitti kaukolaukauksella yllättää HJK-maalivahdin. Hugo Keto kuitenkin torjui pallon riman alta kulmaksi. Tämän jälkeen oli taas puolestaan HJK:n vuoro hallita peliä ja luoda tilanteita. SJK kuitenkin kesti, mutta joutui rikkomaan ja Nikko Boxall otti varoituksenkin, joka oli hänen kauden neljäs ja johtaa pelikieltoon lauantain peliin RoPS:a vastaan.

2-0 maali tuli 75. peliminuutilla. Nikolai Alho syötti Pyry Hannolalle boksiin ja tämä veti pienestä kulmasta matalana kohti maalia. Viitala torjui pallon eteensä ja siihen ehti ensimmäisenä David Browne, joka nosti pallon sisään.

80. minuutilla Hannola repi kaksin käsin ohi päässeen Joonas Lepistön kumoon ja SJK sai vapaapotkun 20 metristä keskeltä. Denys Oliinykin veto meni kuitenkin selvästi yli. Viimeiset minuutit pelistä oli pelailua ja päätösvihellyksen odottelua. SJK pelaa seuraavan ottelunsa jo ensi lauantaina, HJK sunnuntaina. Viikonlopun pelien jälkeen Veikkausliiga jää pienelle maajokkuetauolle. Otteluennakko lauantaille tulee jo torstai-iltana SJK:n sivuille, ja siinä kommentteja myös tästä ottelusta.

SJK: Walter Viitala MV, Nikko Boxall, Tero Mäntylä, Matias Vainionpää, Serge Atakayi, Robin Sid (72’ Denys Oliinyk), Mehmet Hetemaj (67’ Jude Arthur), Anel Rashkaj, Jake Jervis (78’ Joonas Lepistö), Emmanuel Ledesma (67’ Jyri Kiuru) ja Ariel Tuco Ngueukam (78’ Billy Ions)