123 456 7890

Kaikkiaan yhdeksän SJK:n sopimuspelaajaa lähtee Suomen maajoukkueiden mukaan syyskuun alussa. Lisäksi Anel Rashkaj lähtee edustamaan Kosovoa UEFA:n Kansojen liigaan.

Serge Atakayi ja Matias Vainionpää lähtevät edustamaan Suomea U21-maajoukkueen mukana EM-karsintoihin. Molemmille valinta U21-maajoukkueeseen on ensimmäinen. Molemmilla on kyllä vyöllään poikamaajoukkueiden pelejä.

Vainionpää on todella nopeasti noussut isoon rooliin ja samoin Atakayi kantaa iso vastuuta SJK:ssa, kuten oli viime kaudellakin. Hän ehti pelata jo Kongon maajoukkueessakin, mutta ei virallisia otteluita ja oli nyt halukas palaamaan, kommentoi Suomen U21-maajoukkueen päävalmentaja Juha Malinen Palloliiton nettisivuilla.

Pelaajavalinnoissa on huomioitu se, että jottei tilanne muodostu kohtuuttomaksi otteluruuhkassa kamppaileville Veikkausliigaseuroille, valitaan joukkueeseen ainoastaan korkeintaan kaksi pelaajaa yhdestä Veikkausliigaseurasta.

Atakayin ja Vainionpään lisäksi, Joel Laitinen, Valtteri Olsbo, Sami Sipola ja Jeremiah Streng lähtevät Suomen U19-maajoukkueen vanhemman ikäluokan kanssa leirille Eerikkilään. Saamaan aikaan Eerikkilässä on myös nuorempi, vuonna 2002 syntyneidn U19-maajoukkue, jossa on mukana Kaarlo Rintamäki. Aapo Heikkilä ja Rasmus Kujala leireilee myöhemmin Eerikkilässä Suomen U17-maajoukkueen kanssa.

SJK ja koko SJK-väki onnittelee koko yhdeksän pelaajan ryhmää valinnoista sekä toivottaa onnea matkaan.

Suomen U21-maajoukkue kohtaa EM-karsinnoissa Romanian perjantaina 4.9. Veritas Stadionilla Turussa ja Ukrainan tiistaina 8.9. Olympiastadionilla Helsingissä. Molemmat ottelut alkavat kello 19.00. Joukkueen päävalmentajana on Juha Malinen. SJK:n valmennusryhmään kuuluva Joaquin Gomez on mukana Malisen kakkosvalmentajana.

Vuonna 2001-syntyneiden U19-maajoukkue leireilee 3.-5. syyskuuta Eerikkilässä ja pelaa leirin päätteeksi harjoitusottelun nuorempaa U19-ikäluokkaa vastaan. Vanhemman ikäluokan päävalmentajana toimii Kai Nyyssönen. Nuorempi, vuonna 2002 syntyneiden ryhmä leireilee Eerikkilässä samaan aikaan ja sitä valmentaa Peter Lundberg.

Suomen U17-maajoukkue puolestaan leireilee Eerikkilässä heti vanhempien jälkeen, 5.-8. syyskuuta ja joukkueen päävalmentajana toimii Erkka V. Lehtola.

SJK kohtaa tulevana lauantaina 29.8. klo 17:00 RoPS:n Veikkausliigan ottelussa OmaSp Stadionilla ja SJK Akatemia kohtaa sunnuntaina 30.9. klo 17:00 Ykkösen ottelussa AC Kajaanin. Myös Ykkösen ottelu pelataan OmaSp Stadionilla. Liput otteluihin SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista. Nuorten SM-sarjat ovat jo maajoukkuetauolla ja miesten sarjoissa tauko alkaa noiden pelien jälkeen.

Maajoukkuetauko päättyy SJK:n osalta keskiviikkona 9.9. klo 18:30, kun OmaSp Stadionille saapuu FC Inter. SJK Akatemia palaa tauolta jo maanantaina 7.9. ja matkustaa silloin FC KTP:n vieraaksi. A-nuorten SM-sarja jatkuu vieraspelillä 6.9. ja B-nuorten SM-sarja vieraspelillä 12.9.