123 456 7890

Veikkausliigan hyökkääjäeliittiin kuuluva Ariel Ngueugam, eli tutummin kutsumanimellä Tuco, liittyy Seinäjoen Jalkapallokerhon riveihin kaksivuotisella sopimuksella.

25-vuotias kamerunilainen Tuco siirtyy Seinäjoelle Veikkausliigan FC Lahdesta. Parhaiten hän viihtyy joko kärjessä, kärjen alapuolella tai oikealla laidalla hyökkäävässä roolissa. Neljän Suomessa pelatun kauden aikana, maaleja on syntynyt lähes neljäkymmentä ja syöttöjä muutama enemmän. Tuco on taitava pelaaja, joka on myös fyysisesti vahva. Hän lukee hyvin peliä ja aiheuttaa nopeudellaan vaikeuksia vastustajien puolustukselle.

Tuco vahvistaa meidän joukkuetta entisestään. Älykkäänä pelaajana hän sopii hyvin meidän pelisysteemiin ja hän tuo siihen myös jotain. Hänellä on myös kova halu mennä urallaan eteenpäin, tehdä sen eteen kovasti töitä, joten hän sopii myös meidän harjoittelukulttuuriin erinomaisesti. Hän lisää kilpailua pelipaikoista ja ajaa siten myös muita hyökkääviä pelaajia eteenpäin, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari tyytyväisenä uutta pelaajahankintaa.

Tuco nousi otsikoihin lokakuun alussa pelatussa FC Lahti – IFK Mariehamn ottelussa, jossa hän pelasti IFK:n riveissä pelanneen ruotsalaisen Bobbie Friberg Da Cruzin hengen, toimien ripeästi vakavassa loukkaantumistilanteessa. Veikkausliiga onkin anonut Tucolle hengenpelastusmitalia tunnustukseksi hänen esimerkikllisestä toiminnastaan pelikaverin auttamiseksi.

Tucon sopimuksen myötä SJK:lla on nyt kasassa 13 pelaajasopimusta kaudelle 2015, sekä kaksi junioripelaajasopimusta.

Ariel Tuco Ngueukam

Tuco, eli Ariel Thierry Ngueukam on syntynyt Kamerunin Yaoundssa, 15. marrakuuta 1988. Hän pelaa palloa molemmilla jaloilla ja pituutta hänellä on 188 cm. Äidinkielenään hän puhuu sekä ranskaa että englantia, sillä Kamerun on kaksikielinen maa.

Tuco on nuorin kuudesta sisaruksesta ja jalkapalloa hän on oppinut isoveljiltään heti kun oppi kävelemään. Varsinainen kasvattajaseura on kuitenkin FC Cobra. Hän aloitti ammmattilaisena kotimaansa FC Achille de Sa›an joukkueessa, joka pelasi Kamerunin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Joukkue ei tuolloin yrityksestä huolimatta onnistunut nousemaan pääsarjaan, mutta Tuco oli joukkueensa paras maalintekijä ja kiinnitti kykyjenetsijöiden huomion. Kamerunissa Tuco pelasi myös Futsalia ja oli mukana jopa Kamerunin maajoukkueessa.

Vuonna 2011 hän haki ensin pelipaikkaa Unkarista sekä Bulgariasta, mutta päätyi lopulta Suomeen ja joensuulaisen JIPPO:n Ykkösdivisioonajoukkueeseen.

Joensuussa hän pelasi puolentoista kauden aikana yhteensä 34 ottelua ja iski näissä 17 täysosumaa. FC Lahti nappasi miehen lainasopimuksella Veikkausliigaan kauden 2012 loppupuolella ja Tuco viimeisteli yhdeksässä ottelussa seitsemän maalia. Turkin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Denizlispor nappasi miehen riveihinsä kaudelle 2013, mutta Turkissa saldoksi jäi kymmenen pelattua ottelua ja näissä yksi tehty maali. Mies palasi takaisin Lahteen vielä saman kauden aikana.

Päättyneellä kaudella Tuco mursi kätensä ottelussa TPS:ää vastaan ja käsi leikattiin kesken kauden. Tuosta toipuminen vei melkein kuukauden, mutta silti hän iski seitsemän ja syötti yhdeksän täysosumaa pelaamissaan 29:ssä ottelussa. Hän keräsi myös neljätoista IL-leijonaa ja oli lopulta Veikkausliigan tehopörssissä seitsemäs.

Lahdessa Tuco tunnettiin myös lempinimellä Mannerheim. Nimi sai alkunsa miehen tavaramerkiksi muodostuneesta maalituuletuksesta, jossa hän vetää kättä lippaan sotilaan tavoin.

Tucon sopimus SJK:n kanssa kattaa kaudet 2015 ja 2016 loppuun.