123 456 7890

SJK on hankkinut Englannin Walsall FC:sta 20-vuotiaan Alfie Batesin pitkällä sopimuksella. Siirto neuvoteltiin seurojen kesken viime viikolla, ja Bates on vapaa edustamaan SJK:a jo keskiviikkoiltana pelattavassa Liigacupin ottelussa. Pysyvän siirron ehtona on kansainvälisten pelilupamenettelyiden sujuminen normaaliin tapaan. Siirron muita yksityiskohtia ei julkisteta.

Pelipaikaltaan Bates on keskikentän keskustan pelaaja ja iästään huolimatta, hänellä on jo kymmenien ammattilaispelien kokemus.

Olen kovaa taklaava keskikenttäpelaaja, pyrin aggressiivisesti eteenpäin ja olen hyvä syöttämään. Tykkään auttaa joukkuekavereitani, ja olen aika usein äänessä kentällä. Pidän itseäni johtavana pelaajana, kuvailee SJK:n uusi hankinta Alfie Bates itseään ja pelityyliään.

Tulevana kautena tavoitteenani on pelata mahdollisimman paljon, ja siten auttaa joukkuetta sekä seuraa saavuttamaan kaikki tavoitteet. Odotan jo innolla, että pääsen pian pelaamaan, Bates päättää.

Coventryssa 3. toukokuuta 2001 syntynyt Alfie Bates aloitti jalkapallon ensin synnyinkaupunkinsa juniorijoukkueissa. Ensimmäinen juniorisopimus syntyi naapurikaupunki Birmingham FC:n kanssa vuonna 2008, mistä Bates siirtyi vain 15-vuotiaana toiseen Länsi-Midlandsin alueen seuraan, Walsall FC:n riveihin. Walsallissa Bates nousi nopeasti Englannin ykkösliigassa tuolloin pelanneen edustusjoukkueen mukaan, ja vain 17-vuotiaana marraskuussa 2018 hän teki debyytin Englannin Liigacupissa. Walsall tippui tuon kauden jälkeen kakkosliigaan ja siellä tuli debyytti sekä debyyttimaali kaudella 2019-2020. Kaikkiaan pelejä kakkosliigassa, eli League Twossa, on Batesille kertynyt peräti 49. Yhteensä Bates on pelannut kaikissa kilpailuissa Walsallin edustusjoukkueessa peräti 68 ottelua, vaikka ikää on vasta 20 vuotta.

Bates on juuri sen pelipaikan pelaaja, jolle olemme etsineet vahvistusta jo jonkin aikaa, emmekä ole aiemmin löytäneet täysin sopivaa. Olemme tehneet hänestä kaikki taustatarkistukset tarkkaan, ja olemme seuranneet häntä pitkään. Siksi uskomme, että olemme nyt löytäneet juuri sellaisen pelaajan mitä haluamme, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Hän on ehkä hieman nuorempi kuin olimme rooliin kaavailleet, mutta Alfie on erittäin hyvä pelaajatyypiltään ja persoonaltaan. Hän kestää paineita ja on pelannut hyvällä, kilpailukykyisellä tasolla Englannissa.

Alfie ei myöskään tarvitse pre-seasonia, sillä hän tulee tänne kesken kauden ja on heti valmis pelaamaan. Pyrimme saamaan hänet heti mukaan, jotta hän oppii nopeasti joukkueemme pelitavan ja tutustuu uusiin pelikavereihinsa. Alfie myös tietää mihin roolin hänet tänne haluamme, ja uskon, että hän pystyy auttamaan meitä nopeasti, jatkaa Gómez.

SJK kohtaa tänään keskiviikkona Liigacupin lohkovaiheen päätösottelussa VPS:n Wallsport Areenalla. Ottelu alkaa klo 18:00 ja se näkyy suorana Ruutu-palvelusta. Paikan päälle pääsee myös rajattu määrä yleisöä. Lippuja otteluun ei myydä, vaan sisään pääsee ainoastaan SJK:n kauden 2022 kausikortilla, pois lukien rajoituksista johtuen osakas- ja seurakortit. Rajoituksen mukainen katsojakapasiteetti on 200 katsojaa. Voit lukea lisää ottelusta otteluennakosta.

Kausikortit kaudelle 2022 myynnissä Lippu.fi-palvelussa sekä SJK Storessa. SJK Store palvelee Torikeskuksella arkisin klo 9-16 ja lauantaisin 10-15. Veikkausliigakausi alkaa lauantaina 2.4. ja löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n verkkosivujen otteluohjelmista.