123 456 7890

SJK Akatemia jatkaa Ykkösessä myös kaudella 2023, vaikka se hävisi kauden viimeisen ottelun, aivan ottelun viime hetkillä OmaSp Stadionilla. Päivän ottelussa ei kummallakaan joukkueella ollut varsinaisesti panosta, ja siten siitä tulikin hyökkäyspelin juhlaa. Samalla ottelussa nähtiin kaksi SJK Akatemian debyyttimaalaria, sekä yksi ensimmäisen esiintymisensä Ykkösessä tehnyt SJK U17-joukkueen pelaaja. Debyyttimaalit pääsivät tekemään 18-vuotiaat Tuomas Koivisto ja Aleksi Heino, ja debyyttiottelun Ykkösessä pääsi pelaamaan 17-vuotias Oskari Väistö. Koiviston maali merkittiin aluksi niin ikään ilman Ykkösen maaleja olleelle Berat Akdoganille, mutta SJK-junioreiden kasvatin veto otti vielä kimmokkeen Koivistosta, ja näin pöytäkirjaa muutettiin ottelun jälkeen. Ykkösen kausi on nyt päättynyt ja SJK Akatemia jatkaa Ykkösessä myös kaudella 2023. Ylemmän loppusarjan joukkueet pelaavat vielä karsintaotteluita noususta Veikkausliigaan. B-nuorten SM-sarjaa on yksi ottelu jäljellä sunnuntaina 16.10. ja SJK U17 on ennen Espoossa pelattavaa päätöskierrosta mukana mitalitaistelussa. SJK:n edustusjoukkue pelaa Veikkausliigassa vielä kaksi ottelua, kotona maanantaina 10.10. klo 18:00 FC Honkaa vastaaan ja vieraissa FC Interiä vastaaan sunnuntaina 16.10. SJK jatkaa sen jälkeen heti keskiviikkona 19.10. alkavissa europudotuspeleissä kotiottelulla. Voitolla etenee siellä aina jatkoon ja viimeistään edustuksen kausi olisi ohi 30.10. Löydät tulevat ottelut SJK:n nettisivujen ottelut kohdasta. Kaikkien joukkueiden valmistautuminen ensi kauteen alkaa vielä ennen vuoden päättymistä joulukuussa.

Debyyttiottelun Ykkösessä pelannut, 17-vuotias Oskari Väistö.

SJK Akatemia – PK-35 3-4 (1-3)
0-1  7 min Esa Terävä
0-2  8 min Olmes Garcia
1-2 16 min Tuomas Koivisto
1-3 34 min Olmes Garcia
2-3 67 min Aleksi Heino
3-3 89 min Weslen Júnior
3-4 90+2 min Florian Troni

Uransa viimeistä ottelua pelannut PK-35 kapteeni Esa Terävä sai aloittaa maalinteon OmaSp Stadionilla, ja maali syntyi kulmasta. Terävä pystyi kaatuessaankin puskemaan pallon sisään. Ja heti kun peliä jatkettiin, voitti PK-35 pallon keskialueella ja pelasi sen nopeasti ristiin laitaan. Sieltä keskitys maalin eteen ja Olmes Garcia pääsi puskemaan takatolpalta verkkoon.

SJK Akatemia kavensi kulmapotkusta, joka tuli ensin maalin eteen, ja jäi elämään boksiin. Siihen pääsi kiinni puolustaja Berat Akdogan, joka veti pallon voimalla kohti maalia. Veto otti kimmokkeen vielä Tuomas Koivistosta, ja maali merkittiin pelin jälkeen Koivistolle. Maali oli Suomen U18-maajoukkuepuolustajan uran ensimmäinen Ykkösessä. Se olisi ollut sitä myös SJK-junioreiden kasvatti Berat Akdoganille.

PK-35 sai kuitenkin lisämaalin reilun puolentunnin jälkeen, ja asialla oli jälleen Olmes Garcia ja taas tilanne oli kulmapotku. Pallo tuli ensin maalin eteen, mistä se pomppasi ylärimaan. Irtopallo pelattiin takatolpalle Garcialle, ja tämä veti sen pienestä raosta Saku Kankaanpään ja tolpan välistä sisään.

Jos ensimmäinen jakso oli päästä päähän menoa, oli SJK Akatemia hieman vahvempi toisella. Kavennusmaalia piti kuitenkin odottaa 67 minuutille asti. Ensin Tuukka Pahkala pelasi Weslen Júniorin linjan taakse vapaaksi, mutta tämä ajautui pieneen kulmaan etutolpalla. Pallo tuli kuitenkin vielä pelattavaksi, ja Aleksi Heino tuikkasi sen sisään läheltä maalia. Maali oli 18-vuotiaan Heinon uran ensimmäinen Ykkösessä ja ensimmäinen SJK-paidassa, liityttyään mukaan kesän siirtoikkunassa.

Aleksi Heino juhlii debyyttimaaliaan.

Lisää debyyttejä nähtiin, kun 78. minuutilla kentälle tuli 17-vuotias SJK-junioreiden kasvatti, puolustaja Oskari Väistö. Väistö on ehtinyt pelata SJK edustuksen mukana Suomen Cupin avauskierroksella tällä kaudella, mutta ei vielä koskaan Ykkösessä SJK Akatemian kanssa.

SJK Akatemia nousi tasoihin aivan ottelun viime hetkillä. Ensin Weslen Júnior toi palloa ylös ja nosti sen maalin eteen, missä Aleksi Heino oli nokikkain PK-35 maalivahdin kanssa. Otso Knuuttila ehti torjumaan, mutta pallo pomppasi vielä irti, ja Weslen Júnior tuli hienosti takaa, sijoittaen pallon aivan takatolpan juureen.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä ohi, sillä kun pelattiin jo ottelun toista lisäajan minuuttia, sai PK-35 kulman, ja siitä keskityksen takatolpalle. Kovasta pelaajaruuhkasta, läheltä maaliviivaa, pääsi PK-35:n 19-vuotias Florian Troni pökkäämään pallon viivan toiselle puolelle. Näin PK-35 voitti ottelun. PK-35 tippuu voitosta huolimatta Kakkoseen, jäätyään kolmanneksi viimeiseksi. SJK Akatemian sijoitus oli lopulta yhdeksäs, ja se jatkaa Ykkösessä myös kaudella 2023. Todennäköisesti osa joukkueen pelaajista jatkaa uraansa SJK:n edustusjoukkueessa, osa Ykkösessä SJK Akatemian paidassa ja jotkut valmistuvat SJK:n akatemiasta, lähtemällä kokeilemaan siipiään muualla. Jokainen joukkueessa pelannut muistetaan kuitenkin tulevaisuudessakin SJK:ssa ja SJK:n akatemian vuosikurssi 2022:n pelaajina.

Weslen Júnior tuulettamassa viime hetkien tasoitusta.

Olemme pelanneet koko kauden todella nuorella joukkueella, ja nyt tänään joukkue oli vielä entistä nuorempi. Se ehkä hieman näkyi noissa erikoistilanteiden puolustamisessa, kun päästimme kolme maalia kulmatilanteista omiin. Toisella puoliajalla me olimme mielestäni kuitenkin erinomaisia. Pelasimme juuri siten kuin haluamme pelata ja kuten olemme harjoitelleet. Harmi, että emme pystyneet siihen ensimmäisellä puoliskolla, kommentoi ottelua SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Tämä oli joka tapauksessa ikimuistoinen kausi. Teimme historiaa tällä kaudella. Ja joukkue on kehittynyt kauden aikana. Meillä on tässä nyt loistava pohja, mille rakentaa ensi kaudella. Tämä on lahjakas ryhmä. Ja moni pelaaja tästä ryhmästä on jo siirtynyt edustukseen, ja osa jatkaa sinne mukaan myös vielä tällä kaudella, kun he kamppailevat europaikoista loppukauden aikana. Se on iso bonus heille tästä kaudesta. 

Nyt me muut palaudumme kaudesta, lepäämme, ja pian jo aloitammekin jälleenrakennuksen sekä menemme taas kohti uutta kautta. Olemme kehittyneet paljon kauden aikana, mutta uskon, että olemme vielä parempia ensi kaudella, Page sanoo.

Kiitos aivan kaikille, jotka ovat tukeneet meitä tällä kaudella. Me todella arvostamme tätä tukea. Ja pian menemme taas, kiittää Page vielä lopuksi.

SJK Akatemia: Saku Kankaanpää MV, Kaarlo Rintamäki (78’ Oskari Väistö), Tuomas Koivisto, Joona Lahdenmäki, Berat Akdogan (46’ Adam Mekki), Terry Yegbe, Tuukka Pahkala (70’ Oliver Günes), Valentin Gasc, Vertti Hänninen, Oskar Pihlaja (50’ Aleksi Heino) ja Weslen Júnior.

RUUDUN VIDEOKOOSTE OTTELUSTA

Valmentaja Brian Page puhumassa joukkueelle ottelun jälkeen.