123 456 7890

SJK Akatemia kohtasi Ykkösliigan neljännessä ottelussaan Turun Palloseuran. TPS oli pelissä alusta alkaen vahvempi osapuoli, ja kotijoukkue SJK Akatemian oli vaikeaa saada omaa peliään käyntiin. Lopun pirteämpi peli ei tuonut seinäjokisille kavennusmaalia.

SJK Akatemia – TPS 0–3 (0–3)
0–1 Sjöroos 7′
0–2 Soiniemi 25′
0–3 Muzaci 27′

SJK Akatemia sai kylmää vettä niskaansa heti ottelun alussa, kun Albijon Muzaci veti pienestä kulmasta vasemmalta laidalta pallon kohti Akatemian maalia. SJK-maalivahti Juho Kaunismäki torjui vedon, mutta Riku Sjöroos pääsi irtopalloon maalin edustalla ja viimeisteli tilanteen maaliksi. TPS teki toisen maalinsa 25 minuutin kohdalla, kun Aaro Soiniemi pääsi tykittämään pelivälineen kuudentoista rajalta maalin ylänurkkaan. Vierailijoiden kolmas maali syntyi vain parin minuutin jälkeen edellisestä, kun irtopallossa boksissa oli jälleen ensimmäisenä TPS-pelaaja, eikä Albijon Muzaci erehtynyt laukauksessaan. Kotijoukkue sai ensimmäisellä jaksolla aikaan muutaman hyökkäyksen ja erikoistilanteen vastustajan päädyssä, mutta varsin vaarallisia tilanteita niistä ei syntynyt.

Toisella jaksolla pelinkuva säilyi ensimmäisen jakson kaltaisena. SJK Akatemia sai isompaa vaihdetta silmään ottelun loppua kohden ja onnistui luomaan useitakin maalipaikkoja ja laukauksia kohti maalia, mutta kavennusosumaa se ei onnistunut tekemään. Myöskään TPS ei vastahyökkäyksistään päässyt tekemään enää enempää maaleja, ja peli päättyi lopulta ensimmäisen jakson maalien turvin vierasjoukkueen 0–3-voittoon.

–Peli käytännössä ratkesi ensimmäisen puolen tunnin aikana. Päästimme vastustajan tekemään suhteellisen helppoja maaleja, joidenka jälkeen peli oli käytännössä oli. Meillä oli 0–1-tilanteessa paikka tasoittaa peli läpiajosta, mutta tuo momentum-hetki kääntyi meitä vastaan, ja seuraavassa tilanteessa vastustaja teki toisen maalinsa. Siitä oli vaikea lähteä taistelemaan. Tietyllä tavalla olimme tilastojen valossa jopa tasaisia vastustajan kanssa, mutta kysymys on siitä, kuinka paljon uhkaa laukauksillamme luomme vastustajaan nähden; Siinä on iso ero, ja meillä on molemmissa bokseissa paljon töitä tehtävänä, jotta olisimme parempia. Tästä mennään kuitenkin kohti seuraavaa peliä. Treenataan asioita joita pitää tehdä paremmin, kehitytään ja mennään eteenpäin, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Arttu Aromaa.

SJK Akatemia pelaa seuraavan ottelunsa Jippoa vastaan Joensuussa tulevana lauantaina 4.5. klo 16:00. Seuraava SJK Akatemian kotiottelu sen sijaan pelataan 19.5. klo 16:00. Tuolloin Seinäjoelle vastustajaksi saapuu SalPa.

SJK: Kaunismäki Juho, Karkulowski Tobias (Essel Emmanuel 55′), Armah Bob Nii, Koivisto Tuomas, Yussif Salim Giabo (Helle Topias 85′), Honkola Eemeli (Hänninen Onni 55′), Ofori Kingsley (Dos Santos Ribeiro Vinicius 65′), Oksanen Gabriel, Cukici Denis, Cisse Ibrahim, Hautamäki Elari (Atarah Artur 65′) Vaihdossa: Kivelä Atte, Yakubu Sayibu

Muokkaus 22:21: Artikkeliin lisätty valmentaja Arttu Aromaan kommentit