123 456 7890

SJK sai nipistettyä 1-1 tasapelin mestaruustaistossa olevan KuPS:n vieraana. Otteluraportin tarjoaa Lakeuden Sisäilmamestarit.

Diego Rojasin puskumaali Murilon keskityksestä, vei SJK:n johtoon ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliskolla SJK puolusti kovaa, mutta lopulta KuPS onnistui iskemään tasoituksen. Piste kelpaa, ja erityisesti tappioputken katkaiseminen kelpaa. SJK hakee edelleen pronssimitalia kauden viimeisissä peleissä, ja europaikkaa. Piste-eroa kolmanteen sijaan on neljä pistettä. SJK matkaa seuraavaksi ensi lauantaina 7.10. Turkuun, klo 15:00 pelattavaan FC Inter – SJK otteluun. Tuon jälkeen alkaa maajoukkuetauko, ja Veikkausliigan mestaruussarjan päätöskierroksella lauantaina 21.10. pelataan OmaSp Stadionilla huippujännittävä SJK – VPS Pohjanmaan derby. Liput otteluun Ticketmasterin kanavista. Kauden perään pelataan vielä pudotuspelimuotoinen Eurolopputurnaus sijoille 3.-7. sijoittuneiden joukkueiden kesken viimeisestä europaikasta.

KuPS – SJK 1-1 (0-1)
0-1 19 min Diego Rojas
1-1 78 min Jasse Tuominen

Pelin ensi minuutit mentiin SJK:n kontrollissa ja SJK sai myös hyvän sivuvaparin, josta painetta heti KuPS-maalille.

19.minuutilla SJK sai pallon maaliin, ja se tuli hienosti rakennettuna. Ensin pallo pelattiin toiselta laidalta keskustan kautta vasempaan laitaan Murilolle, ja hänen keskityksensä etutolpalle. Sinne nousi ylimmäksi Diego Rojas, ja upea pusku etuyläkulmaan.

Puolen tunnin pelin jälkeen Murilo löysi jälleen hyvällä syötöllä vapaan SJK-pelaajan, kun Jere Streng sai pallon häneltä kuudentoista kaarelle. Ensimmäinen kosketus oli kuitenkin Strengiltä liian kova, ja pallo karkasi päädystä yli.

Toisen puoliajan alussa KuPS:lla oli paikka tasoittaa, kun Clinton Antwi keskitti maalille, ja siellä Arttu Heinonen ei kuitenkaan aivan ylettynyt palloon.

SJK joutui puolustuskannalle, kun KuPS haki tasoitusta koko joukkueen voimin. Puolustus pysyi kuitenkin tiiviinä ja kaukaa lähteneet vedot hoiti maalissaan Markus Uusitalo.

71. minuutilla Terry Yegbe sai syötön katkon, ja hän lähti yllättävään nousuun. Yegbe näki myös Johannes Kreidlin olevan ulkona maalistaan, ja kokeili kaukaa nostaa yli. Pallo meni vain hieman maalin ohi. Heti perään Uusitalo joutui jälleen torjumaan KuPS:n yrityksen.

78. minuutilla Gabriel Bispo nappasi pallon keskialueella ja antoi sen Jasse Tuomiselle. Tuominen veti kovaa ja pallo etukulmaan.

Peli oli loppuun saakka kovaa taistelua molemmin puolin, mutta maaleja ei enää nähty. Kumpikaan joukkue tuskin on täysin tyytyväinen tasapeliin, mutta SJK ainakin sai tappioputkensa poikki, vaikeassa vierasottelussa. Tasapeli kuitenkin varmisti sen, että SJK ei voi enää sijoittua kahden parhaan joukkoon, ja kausi jatkuu varmuudella vielä mestaruussarjan jälkeen Eurolopputurnauksessa.

– Kokonaisuutena positiivinen esitys. Toki me halusimme täältä enemmän, mutta hyvä piste. Ja hyvä askel suuntaan, jonne me haluamme mennä. Myös erittäin kova kamppailu, jossa oli paljon pelissä molemmilla, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez ottelun jälkeen.

– Ensimmäinen puoliaika meni enemmän meille, mutta sitten toinen puoliaika oli meille vaikeampi. Olimme sillä koko ajan hieman jäljessä ja lopulta se oli meille liikaa.

– Mutta kokonaisuutena hyvä piste, ja hyvä askel eteenpäin. Menemme ensi viikkoon sillä mielellä, että haemme Turusta kolme pistettä, ja se auttaa meitä tavoitteessamme kohti Eurooppaa, päätti Gómez.

SJK: Markus Uusitalo MV, Terry Yegbe, Matej Hradecky, Ibrahim Cissé, Otto Kemppainen (67’ Kingsley Ofori), Murilo, Nooa Laine (85’ Pyry Hannola), Valentin Gasc, Diego Rojas (60’ Tuomas Kaukua), Jaime Moreno ja Jere Streng (85’ Samson Ebuka).