123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho nappasi KuPSilta yhden sarjapisteen lauantaina, kun joukkueet päätyivät 1–1-tasapeliin OmaSp Stadionilla. Tasapelin myötä SJK on kuuden sarjaottelun jälkeen 12 pisteessä ja Veikkausliigan toisena.

SJK–KuPS 1–1 (1–0)
1–0 Oma maali 25′
1–1 Otto Ruoppi 78′

Yhä tappioitta olevan SJK:n lauantai-ilta käynnistyi hitaasti, kun KuPS otti hallinnan heti alussa ja vyöryi toistuvasti kohti isäntien maalia. SJK kuitenkin näytti vahvaa puolustusosaamistaan ensimmäisestä minuutista lähtien ja piti kuopiolaiset pyörimässä boksin ulkopuolella.

SJK ei saanut pallollista peliään kulkemaan avausjaksolla, mutta kotijoukkue kuitenkin pääsi tauolle 1–0-johtoasemassa. Kerholla oli yksi huippupaikka, ja se riitti tuomaan illan avausmaalin. 25. minuutilla syntynyt osuma merkittiin KuPSin omaksi maaliksi, kun Valentin Gascin syöttöyritys kimposi Clinton Antwin kautta Johannes Kreidlin vartioimaan rysään. Maalia edelsi SJK:n näyttävä pallonliikuttelu ja etenkin Rasmus Karjalaisen näyttävä pystysyöttö Gascille, mistä koko tilanne syntyi. 

Vaikka KuPS piti palloa ahkerasti, vieraat saivat avausjaksolla vain yhden todellisen maalintkeopaikan, joka siunaantui Lutumballe 12. minuutilla. Hyökkääjä pääsi tälläämään pilkun tuntumasta, mutta matala kuti pysähtyi SJK-vahti Roope Paunion loistavaan torjuntaan. Viime viikon HJK-ottelussa loukkaantunut Paunio palasi yhden ottelun tauon jälkeen Kerhon maalille ja oli jälleen totutun varmassa vireessä. 

Olimme köysissä avausjakson, joten taukotulos oli yllättävä. Emme päässeet KuPSin tasolle. Tekninen suorittaminen oli vaikeata, summasi SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen.

Toisen jakson alussa KuPS joutui yllättäen puolustuskannalle, kun Kerho tuli nurmelle takaisin uudella innolla ottaen hallinnan itselleen. Gasc ja Karjalainen saivat heti ensimmäisten minuuttien aikana hyvät vetopaikat, mutta molempien laukaukset pysähtyivät vieraiden puolustukseen.

KuPS pääsi jakson edetessä peliin paremmin mukaan ja onnistui lopulta takomaan tasoitusmaalin 78. minuutilla. Vasta 18-vuotias Otto Ruoppi pääsi rokottamaan Kerhoa maalin edestä irtopallosta.

SJK pelasi viimeiset minuutit jälleen itsevarmasti ja haki voittoa loppuun asti. Pyry Hannola hankki juuri ennen 90. minuutin täyttymistä vapaapotkun boksin rajalta, ja SJK-taituri asettui itse pallon taakse. Kuti lähti vasurilla tulisesti, mutta painui hiukan ohi maalin. 

Teroitimme tauolla muutamia asioita. Korjasimme ne asiat, jotka eivät toimineet avausjaksolla. Olimme aggressiivisempia, liikutimme palloa paremmin ja olimme teknisesti paljon etevämpiä. KuPSin maaliin johtaneen tilanteen olisi voinut pelata laadukkaammin, sillä olimme vähän heikkoja laidassa ja maalin edessä. Tasatulos on pettymys meille, Lehtinen jatkoi.

SJK on kerännyt pisteitä kauden jokaisesta kuudesta ottelustaan, mikä on sarjan nuorimmalta joukkueelta kova suoritus. Alla on nyt kolme voittoa ja kolme tasapeliä.

Pisteiden valossa voimme olla tyytyväisiä alkukauteen, mutta esimerkiksi tänään näimme, että pelissämme on vielä paljon kehitettävää. Isossa kuvassa kausi on kuitenkin lähtenyt hyvin käyntiin. Tärkeintä on, että pystymme pitämään suoritustason korkealla myös jatkossa, Lehtinen sanoi loppuun.

SJK pelaa seuraavan kerran Veikkausliigaa ensi viikon lauantaina, jolloin Kerho vierailee Valkeakoskella FC Hakan luona. Ottelu alkaa kello 15. Sitä ennen SJK kohtaa Suomen Cupissa OLS:n keskiviikkona. Kello 18 alkava ottelu pelataan Oulussa. 

SJK: Roope Paunio, Kelvin Pires, Fallou Ndiaye, Babacar Fati, Ville Tikkanen, Dario Naamo, Valentin Gasc, Markus Arsalo (64′ Eetu Mömmö), Pyry Hannola, Rasmus Karjalainen (79′ Kasper Paananen), Jaime Moreno.