123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho nappasi jo kauden kolmannen voittonsa AC Oulusta, kun seinäjokelaiset hakivat maanantaina 2–1-vierasvoiton Pohjois-Pohjanmaalta. Voitoista kaksi on tullut Veikkausliiga-nurmilla, yksi Suomen Cupissa viime viikolla. Voitto nosti Kerhon Veikkausliigan kolmanneksi 28 sarjapisteeseen, mutta ykkösenä oleva KuPS ja toisena oleva HJK ovat keränneet yhtä monta pistettä.

AC Oulu–SJK 1–2 (1–2)
1–0 Justin Rennicks 8′
1–1 Rasmus Karjalainen 41′
1–2 Pyry Hannola 45′ 

Kotijoukkue AC Oulu tuli otteluun vahvasti ja onnistui tuottamaan SJK:lle vaikeuksia heti alussa. Viime viikon kohtaamisesta oppineena kotijoukkue prässäsi korkeammalta, minkä myötä Kerhon pallollinen peli tökki etenkin alussa.

SJK:n kolmen topparin puolustus joutui nöyrtymään jo 8. minuutilla, kun Daniel Barrow vapautti Justin Rennicksin läpiajoon Kelvin Piresin ja Fallou Ndiayen välistä. Nopea jenkkihyökkääjä nostin pallon taidokkaasti SJK-vahti Roope Paunion yli maaliin, ja kotijoukkue siirtyi johtoon.

SJK:n puolustuksesta puuttui pelikiellon takia kapteeni Ville Tikkanen. Piresin ja Ndiayen kanssa puolustuksessa pelasi Tuomas Koivisto, jolle ottelu oli ensimmäinen Veikkausliigassa.

Kerho alkoi saada pallollista peliään kuntoon parinkymmenen minuutin pelaamisen jälkeen, mutta yritys ei tuottanut edes todellisia maalintekopaikkoja ensimmäisen 40 minuutin aikana. Sen sijaan vahvasti puolustaneet oululaiset olivat lähellä 2–0-osumaa, kun Niklas Jokelainen petasi Rennicksille huippupaikan SJK-maalin edustalla, mutta Ndiaye ehti blokkaamaan hyökkääjän laukauksen. 

Ensimmäisen 45-minuuttisen loppu oli kuitenkin vierasjoukkueen, sillä Kerho latoi vielä ennen taukoa kaksi maalia ja pääsi huilaamaan johtoasemassa. SJK:n ensimmäisestä vastasi Rasmus Karjalainen 41. minuutilla Markus Arsalon hienon pystysyötön jälkeen. Karjalainen otti pallon haltuun, haki vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi pelivälineen tulisesti taka-alakulmaan. Hetkeä myöhemmin oli Pyry Hannolan vuoro heiluttaa maaliverkkoa. Babacar Fatin pitkä rajaheitto vapautti Jaime Morenon etenemään vasemmalta laidalta, ja hyökkääjä pelasi pallon toiseen aaltoon Hannolalle, joka iski pelivälineen komeasti etuylänurkkaan, kun menossa oli avausjakson lisäajan kolmas minuutti. 

SJK siirtyi toisella jaksolla neljän puolustajan linjaan, kun Koivisto tuli vaihtoon, ja hänen paikkansa nappasi hyökkääjä Eetu Mömmö. Pelillisesti SJK hallitsi tapahtumia ensimmäisen vartin ajan prässäämällä vahvasti ja pitämällä palloa, mutta kotijoukkue vaihtoi uuden vaihteen silmään tunnin paikkeilla ja alkoi luoda tasaisesti tilanteita Kerhon päätyyn.

Roope Paunio oli kuitenkin totuttuun tapaan vahvassa vedossa ja selvitti isäntien pyrkimykset kerta toisensa jälkeen. Muun muassa Otto Salmensuu ja Julius Körkkö lähettivät laadukkaat laukaukset kohti SJK-maalia, mutta Paunio kesti.

SJK:n paidassa nähtiin kaksi debytanttia, sillä Koiviston lisäksi tuore hankinta Lewis Strapp pelasi ensimmäiset minuuttinsa edustusjoukkueessa. Strapp tuli kentälle 78. minuutilla. Huonona uutisena oli keskikentän luottomiehen Valentin Gascin loukkaantuminen ensimmäisellä jaksolla. Argentiinalainen joutui jättämään ottelun kesken, ja Arsalo otti hänen paikkansa kentällä. Toppari Ndiaye otti puolestaan kauden neljännen keltaisen korttinsa ja joutuu huilaamaan seuraavan ottelun pelikiellon takia.

Olimme ensimmäiset 10 minuuttia hieman unessa, ja saimme hitaan alun, mutta Markuksen sisääntulo auttoi meitä saamaan pallonhallintaa. Hän teki ison eron tänään. Otimme selkeän kontrollin ensimmäisen 25-minuuttisen jälkeen. Halusimme päästä puolustajien taakse ja pelata suoraviivaisesti, koska se oli paras tapa pelata tällä nurmella. Tulimme hyvällä jalalla toiselle jaksolle, mutta tuuliolosuhteet pakottivat meitä tekemään muutoksia hyökkäyspelaamiseen, sillä pallo melkein pysähtyi ilmassa kovan tuulen takia. Loppua kohden olimme hieman pinteessä, mutta puolustuksemme ja Roope tekivät hyvää työtä. Näytimme taas vahvaa luonnetta ja päättäväisyyttä, kun hoidimme tämän pelin, kiteytti SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

SJK pelaa seuraavan kerran 21. heinäkuuta, jolloin Kerho vierailee Ahvenanmaalla IFK Mariehamnin luona. Ottelu alkaa kello 15. SJK:n seuraava kotiottelu pelataan 27. heinäkuuta, kun vastassa on FC Lahti.

SJK: Roope Paunio, Kelvin Pires, Fallou Ndiaye, Babacar Fati, Tuomas Koivisto (46′ Eetu Mömmö), Dario Naamo, Valentin Gasc (28′ Markus Arsalo), Salim Yussif, Pyry Hannola (88′ Lewis Strapp), Rasmus Karjalainen (68′ Lauri Laine), Jaime Moreno