123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex.

SJK:n loistava kotisaldo sai jatkoa, kun Veikkausliigan mestaruuskamppailussa oleva KuPS kaatui OmaSp Stadionilla 3-1 numeroin. SJK ei ole hävinnyt kotikentällä pitkään aikaan, ja OmaSp Stadionista on muodostunut kunnon linnake. Päivän peli keräsi myös 3074 katsojaa, mikä on mahtava lukema syksyn arki-iltana. Voiton myötä SJK nousi Veikkausliigassa viidenneksi ja se tavoittelee vähintään kotietua kauden lopussa pelattavaan Eurolopputurnaukseen. Seuraava ottelu on jo ensi sunnuntaina, kun SJK matkustaa FC Hakan vieraaksi Valkeakoskelle. Peliin lähtee myös bussikuljetukset SJK-kannattajille, joista voit lukea lisää omasta uutisesta. Seuraava kotiottelu on maanantaina 10.10. klo 18:00 pelattava SJK – FC Honka.

SJK – KuPS 3-1 (2-0)
1-0  7 min oma maali
2-0 36 min Jake Jervis
2-1 51 min Clinton Antwi
3-1 56 min Jake Jervis

Maalinteon ottelussa aloitti KuPS, mutta heidän harmikseen omaan päähän. SJK prässäsi ensin pallon KuPS:lta heidän omalta puoliskoltansa ja sai hyvän puolen vaihdon oikeaan laitaan Jake Dunwoodylle, joka haki keskityksellä takatolpalla ollutta Jake Jervisia. Pallo ei kuitenkaan tullut Jervisille asti, vaan syötön katkaisi KuPS-puolustaja Paulo Ricardo. Pallo meni kuitenkin hänen jalastaan omaan maaliin.

SJK jatkoi pelissä hyvin, vaikka KuPS saikin useamman kulmatilanteen. Niistä ei ollut vaaraa SJK:n puolustuksella, vaan se sai nopeita vastahyökkäyksiä useampaan kertaan. Parhaat näistä päättyi Jervisin ja Diego Rojasin vetoihin. 2-0 maalin iski Jake Jervis, ja se lähti ensin Pablo Andraden pystysyötöstä laitaa pitkin Dunwoodylle, joka antoi sen takaviistoon Jervisille boksiin. Jervis laukoi hieman vaikeasta asennosta huolimatta hyvin, ja pallo upposi takakulmaan.

Toiselle puoliajalle KuPS teki kolme vaihtoa ja sai peliä paremmin haltuun. Heti puoliajan alkuun, vaihdosta sisään tullut Filip Valencic veti pallon ylärimaan ja se pomppasi siitä takaisin pelattavaksi. Jatkotilanteessa Valencic pääsi vetämään uudelleen, mutta Jesse Öst torjui ja liimasi pallon.

Sama mies oli KuPS:lta laukomassa hetkeä myöhemmin, ja nyt Valencincin vedosta pallo osuu voimalla pystypuuhun. Siitä se pomppasi toiselle vaihtomiehelle Clinton Antwille, joka laukoi heti ensimmäisellä kosketuksella maaliin.

SJK kuitenkin kuittasi melko pian KuPS:n kavennuksen. Pallo laitaan Dunwoodylle, joka antoi hyvän matalan keskityksen maalille, mutta Jervis oli ehtinyt juoksemaan jo takatolpalle. Pallo tuli kuitenkin koko puolustuksen läpi Pablo Andradelle, ja Jervis kiersi hänen selkänsä takaa uudelleen keskelle. Andrade antoi pallon sivuun ja Jervis veti kohti maalia. Pallo osui hieman KuPS puolustajaan, ja sai siitä sopivan kierteen, jotta se upposi aivan takatolpan juureen.

Maalin jälkeen SJK:lta pääsi vielä Dunwoody ja Nooa Laine vetämään kohti maalia, mutta molemmilla kerroilla KuPS-maalissa Johannes Kreidl torjui. Loppua kohden KuPS sai kovasti painetta SJK-päätyyn, ja Valencic veti vielä kerran ylärimaan. Sitä lähemmäksi KuPS ei kuitenkaan päässyt, ja SJK kaatoi KuPS:n OmaSp Stadionilla jo toistamiseen tällä kaudella.

KuPS on yksi kovimpia joukkueita, joita vastaan voi pelata. Se ja HJK ovat kovimmat, ja KuPS:n pelissä on monia samoja elementtejä kuin meidänkin pelissämme. He haluavat hallita keskikenttää ja dominoida peliä, kun heillä on pallo. Olikin tärkeää, että saimme pallon pois heiltä. Tämä oli meiltä kenties puolustuksellisesti paras pelimme kokonaisuutena. Intensiteettimme ja aggressiivisuus aiheutti sen, että he hävisivät meille pelin tavallaan omilla aseillaan. Prässäsimme heitä juuri oikeissa paikoissa, ja jätkät tekivät töitä todella kovaa. Siten teimme pelin taatusti heille epämukavaksi, pohti SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

Olen erittäin tyytyväinen ja iloinen. En pelkästään esityksestä ja tuloksesta, vaan myös siitä, että palasimme takaisin siihen, mitä olemme tehneet erinomaisesti pari viime kuukautta. Voitto omalla kotistadionilla, mahtavassa tunnelmassa. Paljon lapsia ja ihmisiä paikalla keskiviikkoiltana. Olen varma, että ne uudet katsojat, jotka tulivat tänään perheidensä kanssa peliin, tulevat taatusti toistekin otteluun. Täytyy antaa siitä iso krediitti niin seurallemme, sekä jokaiselle, joka tuli tänään otteluun luomaan tunnelmaa, sillä se auttoi. Se auttoi todella paljon, kiitteli Gómez.

Olemme olleet kotona kyllä todella vahvoja. Tässä on nyt pelattu noin viisi kuukautta ilman kotitappiota, ja olemme hävinneet sinä aikana vain Lillestrømille Euro-ottelussa. Se on todella pitkä putki. Ja siksi me teemme kaikkemme, että saamme kotiedun myös eurolopputurnaukseen. Jos emme saa neljättä sijaa, niin viides sija takaisi kotiedun puolivälierään ja välierään. Sillä on iso merkitys meille, totesi Gómez vielä lopuksi.

SJK: Jesse Öst MV, Matias Vainionpää (78’ Ville Tikkanen), Matej Hradecky, Kingsley Ofori, Pablo Andrade (78’ Babacar Fati), Moshtagh Yaghoubi (64’ Alfie Bates), Jake Dunwoody, Nooa Laine, Pyry Hannola, Diego Rojas ja Jake Jervis (82’ Samson Ebuka).

Veikkausliigan mestaruussarjan jälkeen joukkueet sijoilta 4.-8 osallistuvat Eurolopputurnaukseen. Sen puolivälierät ja välierät pelataan yksiosaisina ja finaali on kaksiosainen. Viimeistään 30.10. on selvillä viimeisen europaikan saava joukkue.