123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho koki Veikkausliiga-kauden viidennen tappionsa, kun FC Inter oli vahvempi Turussa maalein 3–0.

FC INTER–SJK 3–0 (0–0)
1–0 Axel Kouame 76′
2–0 Iiro Järvinen 88′
3–0 Florian Krebs 90′

Perjantain koitokseen lähdettiin tarkoissa merkeissä, kun kumpikin joukkue puolusti varmasti, mutta peli alkoi aueta ensimmäisen vartin jälkeen. Etenkin kotijoukkue onnistui luomaan muutamia potentiaalisia hyökkäyksiä ja oli lähellä maalintekoakin.

Darren Smith oli vastata ottelun ensimmäisestä 17. minuutilla, kun SJK-kapteeni Ville Tikkasen purkupallo kimposi Smithin kautta kohti vieraiden maalia. Kerhon maalivahti Roope Paunio oli kuitenkin hereillä ja pelasti tilateen torjuen pallon kulmaksi.

SJK sai pikkuhiljaa otetta ja piti hallinnan itsellään pitkän aikaa, mutta maali jäi haaveeksi. Pyry Hannola ja Babacar Fati pääsivät molemmat kokeilemaan maalintekoa hyvältä paikalta, mutta molempien laukaukset blokattiin kulmaksi.

Turkulaiset nappasivat momentumin takaisin ensimmäisen puoliajan lopussa ja saivat hankittua kaksi vapaapotkua hyviltä tonteilta, aivan 16:n rajan tuntumasta. Vahvan 45-minuuttisen pelannut Timo Stavitski kokeili ensiksi, mutta pallo suuntautui sivuverkkoon. Seuraavaksi oli Florian Krebsin vuoro, ja tällä kertaa peliväline osui tolppien väliin, mutta Paunio venyi etutolpalla torjuntaan.

Kerho kuitenkin maksoi viimeisestä tilanteesta kovan hinnan, sillä Paunio törmäsi torjuntatilanteessa tolppaan ja loukkasi itseään. SJK:n tähtivahti joutui jättämään kentän, ja hänen tilalleen tolppien väliin astui Veikkausliiga-debytantti Hemmo Riihimäki. SJK teki heti tauolla ottelun toisen vaihtonsa, kun maalitykki Jaime Moreno jätti kentän ja teki tilaa Jere Strengille.

Inter jatkoi toisella jaksolla siitä, mihin se jäi ensimmäisen puoliajan lopussa, mutta kotijoukkue ei päässyt kokeilemaan Riihimäen taitoja vasta kuin vartti ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Interin Axel Kouame sai jakson ensimmäisen huipputontin 56. minuutilla, mutta Tikkanen luki tilanteen oikein ja blokkasi keskikenttäpelaajan yrityksen. SJK-valmennus reagoi hitaaseen alkuun tehden kolmannen ja neljännen vaihtonsa jo ennen tunnin täyttymistä. Vasen laita meni uuteen uskoon, sillä Rasmus Karjalainen ja Babacar Fati tekivät tilaa Lewis Strappille ja Kasper Paanaselle. Mutta sekään ei avannut vieraiden hyökkäyspelin lukkoja.

Inter siirtyi johtoasemaan 76. minuutilla Kouamen lauottua avausmaalin rangaistuspotkusta, joka tuli kyseenalaisesta tilanteesta. Strapp rikkoi Kouamea juoksukilpailussa rangaistusalueella, ja pallo vietiin pilkulle. Riihimäki oli erinomaisesti mukana Kouamen yrityksessä, mutta peliväline painui oikeaan alakulmaan.

Inter piti otteestaan kiinni maalinkin jälkeen ja oli pian siirtyä kahden maalin karkumatkalle. Krebs pääsi jälleen kokeilemaan boksin rajalta vapaapotkua, ja tällä kertaa pallo pysähtyi ylähirteen. Viitisen minuuttia myöhemmin saksalainen kokeili uudelleen reilusta paristakymmenestä metristä, ja nyt pallo tärähti tolppaan.

Interin kova yritys palkittiin lopulta 88. minuutilla, jolloin Iiro Järvinen pääsi siirtämään pallon verkkoon maalin edestä.

Myös Krebs sai lopulta palkinnon hienosta pelistään: keskikentän taituri laukoi lisäajalla upean 3–0-osuman boksin ulkopuolelta.

SJK loi toisella jaksolla vain pari potentiaalista tilannetta, mutta kumpikaan niistä ei tuottanut todellista vaaraa isännille. Hannola laukoi vajaasta 20 metristä 66. minuutilla, mutta veto suuntautui päin Inter-vahti Eetu Huuhtasta. Hetken päästä Streng kokeili maata nuolleella kudilla, mutta pallo meni etukulmasta ohi.

Emme pelanneet normaalilla tasollamme, emme olleet tarpeeksi hyviä. Emme olleet teknisesti sillä tasolla, jossa meidän pitäisi olla. Se on suurin pettymyksen aihe. Tasapelikin olisi ollut kelpo tulos tällä pelillä. Nyt meidän on vain parannettava seuraavaa ottelua varten, kiteytti SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

SJK pelaa seuraavan kerran ensi viikon torstaina, jolloin edessä on Kerhon ja KuPSin välinen Suomen Cupin välierä Seinäjoella. Ottelu alkaa kello 19. Ottelun liput myy Ticketmaster.

SJK: Roope Paunio (45′ Hemmo Riihimäki), Fallou Ndiaye, Babacar Fati (58′ Lewis Strapp), Ville Tikkanen, Dario Naamo, Valentin Gasc, Markus Arsalo, Pyry Hannola, Rasmus Karjalainen (58′ Kasper Paananen), Jaime Moreno (46′ Jere Streng), Tuomas Kaukua (82′ Eetu Mömmö)