123 456 7890

SJK matkusti keskiviikkona Ouluun pelaamaan Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelun Ykkösessä pelaavaa Oulun Luistinseuraa vastaan, joka on Veikkausliigajoukkue AC Oulun reservijoukkue. Samaan aikaan Ykkösliigan SJK Akatemia kohtasi omassa Cup-koitoksessaan Ykkösen VIFK:n. Molemmat SJK-joukkueet taistelivat tiensä seuraavalle kierrokselle. Viidennen kierroksen otteluiden arvonta suoritetaan torstaina 16.5. ja ottelut pelataan 15.-16.6.

OLS–SJK 1–2 (1–0)
1–0 Saarikoski 9′
1–1 Paananen 63′
1–2 Koivisto 88′

Ensimmäisen jakson alkupuolella altavastaaja OLS sangen mainiosti, ja sai aikaan myös ottelun ensimmäisen maalin. OLS siirtyi johtoon vajaan kymmenen minuutin jälkeen, kun se hyökkäsi vasemmalta laidalta, ja lopulta Vili Saarikoski pääsi boksin sisällä suhteellisen vapaasti laukomaan pallon maaliin. SJK ei missään vaiheessa ensimmäisen jakson aikana saanut konettaan käyntiin. Peli vaikutti hieman tuskaiselta ja Veikkausliigakentiltä tutusta poikkeavan kokoonpanon oli välillä vaikea löytää syötöillä toisiaan. SJK sai joitakin vetopaikkoja, mutta tasoitusmaalia se ei saanut aikaan, ja siten oululaiset pääsivät tauolle maalin johdossa.

Toiselle jaksolle SJK teki kokoonpanomuutoksia. Peli alkoi jakson vanhentuessa näyttää seinäjokisten näkökulmasta paremmalta – SJK hallitsi palloa ja ottelua, ja OLS puolusti. SJK tasoitti ottelun vapaapotkusta ajassa 63′, kun Fallou Ndiaye puski Pyry Hannolan vapaapotkun kohti maalia. OLS-vahti Onni Sillanpää torjui. Torjuttuun palloon pääsi ensimmäisenä SJK:n puolustaja Tuomas Koivisto, joka laittoi pallon maalin edustalle josta Kasper Paananen ohjasi pallon maaliin. Tasoitusmaalin jälkeen peli aaltoili ja molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä. SJK teki toisen maalinsa muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa jälleen erikoistilanteesta, kun aiemmin jo ylärimaa kolisutellut Tuomas Koivisto puski tällä kertaa Hannolan vapaapotkukeskityksestä pallon rysään.

–Emme olleet kovin mahtavia. Me vaikutimme epätasapainoiselta, ja meiltä puuttui hieman yhteinen sävel. Kenttä oli hieman pomppuinen ja hidas joten meidän oli vaikea saada rytmiä peliin. He saivat maalin alussa ja puolustivat hyvin. He työskentelivät tiiviinä ja vaikuttivat olevan todella, todella hyvä joukkue suhteessa heidän sarjatasoonsa. Positiivisena asiana voisin mainita sen, että puoliajalla keskustelimme siitä miten vastoinkäymiset voitetaan ja miten voimme näyttää mihin pystymme. Lopulta saimme tarvittavat maalit. On paljon asioita joita voimme kehittää. Pelaajien ja kokoonpanon vaihtuvuus on asia, joka tulee väistämättä vastaamme. Nyt tärkeintä on kuitenkin se, että olemme seuraavalla kierroksella, ja se on ainut asia joka Cupissa merkitsee, kommentoi ottelua SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen.

SJK: Paunio Roope, Laine Lauri (Hannola Pyry 46′), Mömmö Eetu (Oksanen Gabriel 79′), Ofori Kingsley, Yussif Salim Giabo (Atarah Artur 30′), Koivisto Tuomas, Naamo Dario (Kaukua Tuomas 70′), Väistö Oskari (Karkulowski Tobias 46′), Armah Bob Nii, Paananen Kasper, Ndiaye Fallou Vaihdossa: Rodriguez Acurcia Miquel Antoni

SJK Akatemia voitti VIFK:n

Edustusjoukkueen kanssa samaan aikaan Suomen Cupissa mitteli Ykkösliigan SJK Akatemia, joka kohtasi sarjaporrasta alempana Ykkösessä pelaavan VIFK:n. Ensimmäisen puoliajan jälkeen tasatilanteessa ollut ottelu säilyi maalittomana aina reiluun 80 minuuttiin saakka, jolloin Onni Hänninen viimeisteli maalin Axel Ainasojan syötöstä. Melkein heti perään VIFK tuli tasoihin, kun Werneri Mylläri päästettiin boksissa irtopalloon, jonka hän tykitti maaliin. Ottelu näytti pitkään menevän rangaistuspotkukilpailuun, kunnes Onni Hänninen oli jälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan, ja laittoi irtopallon maaliin saattaen SJK Akatemian Suomen Cupin seuraavalle kierrokselle.

VIFK–SJK Akatemia 1–2 (0–0)
0–1 Hänninen 82′
1–1 Mylläri 85′
1–2 Hänninen 90’+2

–Hemmetin hieno voitto ja lopussa saadut maalit helpottavat, sillä meillä on ollut hieman vaikeuksia maalinteossa ja viimeisellä kolmanneksella. Pystyimme puolustamaan hieman tiiviimpänä, ja se on edesauttanut peliämme paljon. Yläkolmanneksella meidän täytyy silti vielä kehittyä, mutta teemme kovasti joka päivä hommia. Isoin asia on se, että vaihdosta tulleet pelaajat toivat aivan h********i energiaa joukkueelle, ja pystyivät kääntämään peliä. Tämän takia on tärkeää, että joka jätkä on aina valmis joka hetki, koska kun mahdollisuus tulee, se pitää käyttää – Tänään vaihdosta tulleet pelaajat tekivät juuri niin, kehuu joukkuettaan SJK Akatemian vastuuvalmentaja Arttu Aromaa.

SJK Akatemia: Kivelä Atte, Essel Emmanuel, Malik Ronal, Yakubu Sayibu, Dos Santos Ribeiro Vinicius (Kangaskokko Taavi 72′), Helle Topias, Hyytinen Elias (Kyllönen Lucas 64′), Honkola Eemeli (Hänninen Onni 64′), Anokye Emmanuel (Lehto Eero 90’+3), Cisse Ibrahim, Hautamäki Elari (Ainasoja Axel 73′) Vaihdossa: Heinämäki Asseri, Löytökorpi Eemeli