123 456 7890

SJK:n tappioton putki jatkui lauantaina Veikkausliigassa, kun seinäjokelaiset jäivät Helsingissä HJK:n vieraana 0–0-tasapeliin. Kerho ei ole vielä hävinnyt tällä kaudella otteluakaan, ja yhdeksän väännön jälkeen kasassa on 21 sarjapistettä, jolla irtoaa sarjassa toinen sija. KuPS siirtyi lauantain voitollaan sarjataulukon kärkeen, mutta kuopiolaiset ovat pelanneet kaksi ottelua enemmän kuin SJK. Kerhon seuraava ottelu pelataan torstaina 8.6. klo 18:15 OmaSp Stadionilla, kun edessä on Pohjanmaan derby SJK – VPS.

SJK – HJK  0–0 (0-0)

Lauantain ottelu HJK:n kotikentällä oli tasainen vääntö, jossa huippupaikat jäivät vähiin. Vastakkain oli kaksi hyvin organisoitua joukkuetta, jotka kävivät taktista taistoa, eikä kumpikaan onnistunut ottamaan toisesta todellista niskalenkkiä.

SJK tuli ottelun alun vastustajaansa vahvemmin, mutta Klubi ei antanut vierailleen todellisia huippupaikkoja. Kerhon ensimmäinen potentiaalinen tilanne tuli 9. minuutilla, kun Jake Dunwoody pääsi tälläämään kulman jälkitilanteesta, mutta kuti painui selvästi yli.

Hetkeä myöhemmin Jeremiah Streng pääsi potentiaaliseen paikkaan. Murilo pelasi pallon pystyyn Pyry Hannolalle, joka jatkoi pelivälineen ovelasti puolittaiseen läpiajoon päässeelle Strengille, mutta hyökkääjä ei saanut kunnon osumaa yritykseensä, ja HJK-vahti Dejan Iliev torjui tilanteen.

HJK sai otetta Strengin tilanteen jälkeen, mutta erinomaisen alkukauden pelannut SJK-puolustus pimensi vastustajan tähdet kerta toisensa jälkeen. SJK:n seuraava tilanne tuli Hannolalle parinkymmenen minuutin pelaamisen jälkeen, kun taitava keskikenttämies kokeili noin 25 metristä, mutta Iliev sai ottaa helpohkon torjunnan.

Klubin ensimmäinen kelpo paikka tuli 23. minuutilla. Matti Peltola pääsi kokeilemaan kulmatilanteesta maalin lähettyviltä, mutta hän ei saanut tarpeeksi voimaa laukaukseensa, ja SJK-vahti Ovie Ejeheri oli hereillä pelastaen tilanteen.

Heti perään isäntien Lucas Lingman pelasi itselleen vetotilanteen boksin lähimaastossa. Laukaus lähti kovaa, mutta painui yli.

Vierailla oli ensimmäisellä jaksolla vielä pari potentiaalista tilannetta. Puolen tunnin paikkeilla Murilo lähetti vasemmalta laidalta vaparista keskityksen maalille, jossa Jaime Moreno oli päästä tuikkaamaan pallon maaliin, mutta tällä kaudella jo viisi osumaa tehnyt hyökkääjä ei saanut kunnon osumaa pelivälineeseen. Noin kymmenen minuuttia myöhemmin Hannola kokeili toistamiseen boksin ulkopuolelta, ja tälläkin kertaa Iliev pysäytti seinäjokelaisten yrityksen.

Ville Tikkanen sekä SJK:n muut puolustajat saivat pidettyä Perparim Hetemaj’n ja muut Klubipelaajat poissa pahanteosta. Kuva: Mira Lönnqvist

HJK paransi otteitaan toisen jakson alussa, mutta Kerho ei joutunut sen suurempiin ongelmiin. HJK:n Topi Keskisellä oli toisen 45-minuuttisen alun paras paikka, kun hän ohitti oikealla laidalla hienon ottelun pelanneen Terry Yegben ja pääsi kokeilemaan laukomista. Ejeheri sai kuitenkin näppinsä matalan kudin väliin ja torjui tilanteen kulmaksi.

SJK:n ensimmäinen hyvä paikka tuli vasta vartti ennen varsinaisen peliajan loppua. Murilo tuli jälleen kerran vahvasti vasenta kaistaa ja pelasi pallon maalille. Moreno ehti palloon, mutta hän ei saanut kunnon vetoa aikaiseksi, ja tilanne kuivui kasaan.

Lopussa molemmilla oli omat tilaisuutensa iskeä ottelun avausmaali. HJK:n vaarallisin tontti tuli Perparim Hetemaj’lle 84. minuutilla, kun hän pääsi laukomaan vasemmalta puolen pienestä kulmasta, mutta Ejeheri oli vahvempi.

Vaihdosta sisään tullut SJK-taituri Diego Rojas oli päästä parikin kertaa hyvään tilanteeseen. Hetki Hetemaj’n tilanteen jälkeen Moreno pelasi pallon keskustaan vapaaseen tilaan, mutta syöttö ei tullut Rojasille asti. Juuri ennen ysikymppisen täyttymistä Murilo pelasi maalin eteen Rojasille, mutta tällä kertaa SJK-pelaaja ei onnistunut saamaan palloon hyvää osumaa. Tuo tilanne myös jäi ottelun viimeiseksi potentiaaliseksi tilanteeksi.

SJK:n pisteputken jatkumisen lisäksi toinen hyvä uutinen oli se, että myös SJK:n nollapeliputki jatkui: Kerho ei ole päästänyt maaliakaan viimeiseen neljään otteluun. Seinäjokelaisille on tehty koko kaudella vain kaksi maalia, mikä on enemmän kuin vakuuttava suoritus. Toiseksi vähiten maaleja on päästänyt KuPS, jolle on tehty viisi kaappia. HJK on päästänyt omiin kahdeksan rysää.

–Minusta tuntuu pettyneeltä, sillä mielestäni teimme tarpeeksi paljon asioita voittaaksemme pelin, ja meillä oli muutamia hyviä maalintekopaikkoja. Olen tyytyväinen siitä että säilytimme jälleen totutun tasomme pelissämme. Puolustimme hyvin silloin kun tarvitsi. Olimme aggressiivisia ja laitoimme heidät tekemään virheitä, voitimme palloja hyökkäysalueella. Lopputulos on hyvä osoitus siitä missä menemme tällä hetkellä, mutta olemme hieman pettyneitä siitä, että lähdemme HJK-pelistä taskussamme vain tasapeli. […] Olen varma että kunhan hieman tunteja kuluu, tunnen olevani hieman tyytyväisempi lopputuloksesta, analysoi SJK-luotsi Joaquín Gómez tulosta heti pelin jälkeen ottelulähetyksessä.

SJK:n seuraava Veikkausliigaottelu on huikea derbymatsi Vaasan Palloseuraa vastaan torstaina 8.6. klo 18:15! Liput matsiin myy Ticketmaster. Tule todistamaan Kerhon upeaa pelaamista OmaSp Stadionille!

SJK: Ovie Ejeheri MV, Matej Hradecky, Ville Tikkanen, Terry Yegbe, Kingsley Ofori (84’ Otto Kemppainen), Murilo, Valentin Gasc, Jake Dunwoody, Pyry Hannola (69’ Nooa Laine), Jere Streng (69’ Diego Rojas) ja Jaime Moreno.