123 456 7890

SJK Akatemian vahva toinen puoliaika oli auttaa sen pisteille Helsingin Oulunkylässä, Ykkösen ylemmän loppusarjan ottelussa. Gnistan kuitenkin onnistui iskemään vielä kolmannen osuman, ja samalla Joakim Latosen hattutempun. Sillä kotijoukkue piti haaveet sarjanoususta Veikkausliigaan vahvasti elossa. SJK Akatemian molemmat maalintekijät tekivät uransa ensimmäiset maalit SJK Akatemian paidassa, Bob Armahille (Kuvass) se oli myös ensimmäinen Ykkösessä. SJK Akatemia kohtaa seuraavaksi Ykkösen ylemmän loppusarjan päätöskierroksella Helsingin IFK:n OmaSp Stadionilla lauantaina 7.10. klo 16:00. Jos SJK Akatemia sijoittuu neljän parhaan joukkoon, pelit jatkuvat vielä jatkokarsinnoissa paikasta varsinaiseen Veikkausliigan nousukarsintaan, ja noiden otteluohjelmat saadaan kauden päätyttyä.

IF Gnistan – SJK Akatemia 3-2 (2-0)
1-0  8 min Joakim Latonen
2-0 32 min Joakim Latonen
2-1 47 min Bob Armah
3-1 62 min Joakim Latonen
3-2 70 min Artur Atarah

Peli alkoi vauhdikkaasti, ja molemmat pääsivät rakentelemaan hyökkäyksiä. Ensimmäisen maalipaikan sai SJK Akatemia, kun Kasper Paananen pääsi keskittämään oikealta laidalta maalin eteen, ja Artur Atarah pääsi yrittämään avausmaalin tekoa. Gnistanin maalissa Jiri Koski kuitenkin hyvin tilanteessa mukana.

Gnistan sai pallon riiston keskialueella, ja siitä nopea tilanteenvaihto laitaan Momodou Sarrille. Sarr pääsi vapaana keskittämään matalan syötön maalin eteen, ja siellä Gnistanin maalitykki Joakim Latonen jatkoi kauden 15:sta maalinsa sisään.

Maalin jälkeen SJK Akatemia sai painetta kotijoukkueen maalille, ja niistä aikaan useamman kulman putkeen. Varsinaisesti maalipaikkoja ei niistä saatu kuitenkaan. Tuon jälkeen Gnistan sai puolestaan pari kulmapotkua, ja niistä vaarallisen puskunkin, mutta SJK Akatemian maalissa Miguel Rodriguez torjui hyvin.

Puolen tunnin pelin kohdalla Gnistan sai rangaistuspotkun, joka tuli kyllä melko kevyesti. Siitä Joakim Latonen pääsi iskemään jo kauden 16 maalinsa. SJK Akatemia sai hetkeä myöhemmin kavennusosuman, mutta erotuomari Juuso Vuorinen näki Kasper Paanasen olleen paitsiossa, ja maalia ei hyväksytty. Vielä ennen taukoa, Oliver Günes laittoi Olatoundji Tessilimin karkuun, mutta kun Koski tuli hyvin maaliltaan vastaan, ajautui Tessilimi liian pieneen kulmaan, ja tuloksena ainoastaan kulmapotku.

Heti toisen puoliskon alkuun SJK Akatemia kavensi ottelun, kun hienon syöttökuvion jälkeen, vaihdosta sisään tullut Eemeli Honkola antoi pallon takaa mukaan juosseelle Bob Armahille boksiin, ja Armah tykitti uransa ensimmäisen maalin SJK Akatemiassa ja Ykkösessä. Maali toi paljon lisää uskoa SJK Akatemialle myös, ja koko toisen jakson alku mentiin SJK Akatemian komennossa.

Sitten kun SJK Akatemia haki tasoitusta, pääsi Joakim Latonen katkaisemaan SJK Akatemian puolustuksen avauksen, ja tekemään hattutempun täyteen. SJK Akatemia ei kuitenkaan luovuttanut, ja 70 minuutilla Artur Atarah pääsi tekemään uransa ensimmäisen osuman SJK Akatemialle, hyvällä vedolla, saatuaan pallon takatolpan tuntumaan Markus Arsalolta.

SJK Akatemia haki tasoitusta koko ottelun lopun, ja sai luotua monta tilannettakin, mutta Gnistanin johto piti loppuun saakka, ja SJK Akatemia joutui kotimatkalle pisteittä.

Hävisimme pelin maalilla, joka tuli, kun annoimme ehkä hieman liikaa tilaa, hakiessamme tasoitusta. Se tuli omasta virheestä, mutta muuten me dominoimme toista puoliaikaa. Mielestäni meiltä vietiin myös pilkku, erittäin selkeä tilanne, mutta emme sitä saaneet. Sitten he menivät pilkulta 2-0 johtoon. Mielestäni se taas ei ollut pilkun paikka, vaikka Oliver siinä vähän lähelle menikin. Kaiken huipuksi meiltä vietiin sen jälkeen vielä kavennusosuma, joka sekin oli mielestäni ihan oikein tehty maali. Mielestäni 2-2 olisi ollut oikea tulos tauolla, mutta se oli 2-0 kotijoukkueelle, harmittelee SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve pelin jälkeen.

Toisella puoliajalla me muutimme hieman pelaamistamme. Laajensimme prässiämme, ja toimme ylös yhden pelaajan lisää. Bobin maali oli hieno. Hienosti pelattu keskeltä viidellä syötöllä Bob vapaaksi boksiin. Sen jälkeen yritimme kaikkemme, että tasoittaisimme. Ja he saivat sen maalin. Se oli harmittava ja epäonnekas tilanne, mutta ymmärrettävää. Onneksi saimme vielä sen jälkeen toisen, ja meillä oli paikkoja tehdä jopa pari lisää.

Esitykseen olen todella tyytyväinen. Siinä oli monta tilannetta, jotka eivät menneet meille, mutta olen kuitenkin tyytyväinen joukkueemme peliin. Pelaajat varmasti ovat pettyneitä, koska he kokevat, että olisivat voineet ottaa tästä mukaan jotain. Myös minä olisin sen suonut heille, jatkaa Grieve.

Olen siis tyytyväinen, ja me jatkamme tästä vielä työn tekemistä ja eteenpäin. Jatkamme toiseksi korkeimmalla sarjatasolla myös ensi kaudella, ja tässä on hyvä pohja siihen, sanoi Grieve vielä lopuksi.

SJK Akatemia: Miguel Rodriguez MV, Tuomas Koivisto, Oskari Väistö, Ilari Kangasniemi, Emmanuel Essel (46’ Eemeli Honkola), Bob Armah (86’ Akseli Tervaniemi), Markus Arsalo, Oliver Günes, Kasper Paananen, Olatoundji Tessilimi ja Artur Atarah (79’ Adam Mekki)