123 456 7890

SJK Akatemian Ykkösen runkosarja päättyi 0-1 vierastappioon Lappeenrannassa. Runkosarja päättyi tähän otteluun, ja Ykkösen joukkueet jaetaan nyt kahtia ylempään ja alempaan loppusarjaan. SJK Akatemia pelaa alemmassa loppusarjassa yhdessä päivän vastustaja PEPO:n, Gnistanin, MP:n, PK-35:n ja Pargas IF:n kanssa. Loppusarjoissa pelataan yksinkertainen sarja kuuden joukkueen kesken, ja runkosarjan pisteet ovat siinä voimassa. Otteluohjelma loppusarjaan julkistetaan maanantaina 5.9. ja löydät sen silloin SJK:n nettisivuilta, SJK Akatemian otteluohjelmista.

PEPO – SJK Akatemia 1-0 (0-0)
1-0 68 min Jesse Huhtala

Ensimmäisellä puoliajalla, SJK Akatemia sai ensimmäiset tilanteet, joista paras osui mukavan pallorallin jälkeen Oskar Pihlajalle, joka veti kaukaa. PEPO-maalivahti Graig Hill kuitenkin torjui.

Tuon jälkeen kotijoukkue sai painostusta SJK Akatemian päätyyn, ja niistä tuloksena useampi kulma potku. Yhdessä tilanteessa SJK Akatemian maalivahti ja puolustaja Sami Sipola törmäsivät toisiinsa ikävän näköisesti, mutta molemmat pystyivät pienen paikkailun jälkeen jatkamaan ottelua.

Ennen taukoa SJK Akatemia sai pallon vielä ylärimaan, kun ensin Valtteri Olsbo antoi pallon laitaan Vertti Hänniselle, ja tämä nosti pallon keskityksenä kohti maalin edustaa. Se kuitenkin kiersi yli PEPO-maalivahtdin ja oli mennä suoraan maaliin. Pallo kuitenkin osui vain ylärimaan ja sen yläpuolelle. Tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

SJK Akatemia sai myös toisen puoliajan alussa pallon tolppaan, kun Denis Cukici nappasi hienosti PEPO:n avauksen keskikentälle, ja veti kovaa kohti taka-alakulmaa. Pallo pomppasi kuitenkin pystypuusta takaisin kentälle. Samalla tavoin PEPO-vahvistu Usman Sale tykitti pallon pystypuuhun, kun hän ensin leikkasi boksiin laidasta, ja veti kohti takakulmaa.

Ja kun SJK Akatemia oli painostanut aikansa toiseen päätyyn, saaden muutaman hyvän kaukolaukauksen, sai kotijoukkue hieman varkain maalin. Jesse Huhtala nappasi pallon SJK Akatemian oman pään vaarattomasta rajaheitosta, ja pääsi vastatusten Tuomas Pöyhösen kanssa. Huhtalan nosto meni takakulmaan.

Maalin jälkeen SJK Akatemia haki tasoitusta vimmatusti, ja painoi pelin toiseen päätyyn, mutta samalla tämä tarjosi paikkoja vastahyökkäykseen. Niistä nopea Sale pääsi karkaamaan boksiin, ja SJK Akatemian puolustaja joutui rikkomaan. Pallo pilkulle, mutta siitä Sale itse veti pallon yli.

Peli jatkui loppuun asti samanlaisena, kun SJK Akatemia painosti, mutta samalla kotijoukkue sai vaarallisia vastahyökkäyksiä. Lopussa alkanut vesisade vielä vaikeutti pelaamista ja PEPO osoittautui jälleen SJK Akatemialle vaikeaksi vastukseksi.

SJK Akatemia: Tuomas Pöyhönen MV, Joona Lahdenmäki (89’ Mikael Anttila), Berat Akdogan (89’ Terry Yegbe), Sami Sipola, Kaarlo Rintamäki, Valtteri Olsbo (69’ Otto Kemppainen), Denis Cukici, Vertti Hänninen, Valentin Gasc, Oliver Günes (81’ Weslen Júnior) ja Oskar Pihlaja (81’ Jonathan Muzinga).