123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon Ykkösliigassa pelaava joukkue kohtasi lauantaina 6.7.2024 JIPPO:n Joensuusta OmaSp Stadionilla. Pirteästi aloittanut SJK Akatemia meni ottelussa johtoon, mutta vierasjoukkue onnistui tasoittamaan pelin ja menemään ohi voittaen ottelun lukemin 1–2.

SJK Akatemia-JIPPO 1–2 (1–0)
1–0 Hänninen 36′
1–1 Smith 64′
1–2 Forss 80′

Ottelun ensimmäisellä jaksolla kuskin paikalla oli SJK Akatemia. Kumpikaan joukkue ei onnistunut luomaan suurta määrää vaarallisia paikkoja, mutta kotijoukkue pääsi pelaamaan omaa peliään ja hallitsemaan peliä pallonhallinnan kautta. SJK Akatemia onnistui melko hyvin pitämään vastustajansa pois omasta boksistaan, ja lisäksi se sai itse tehtyä maalin, kun Gabriel Oksanen antoi loistavan keskityksen oikealta laidalta maalille, jonne Onni Hänninen liikkui oikea-aikaisesti ja puski pallon maaliin. Pian maalin jälkeen JIPPO sai rangaistuspotkun, mutta SJK-veskari Miguel Rodriguez torjui vedon komeasti jalallaan. Tauolle siirryttiin 1–0-tilanteessa

Toisen jakson käsikirjoitus esitteli yleisölle hieman piristyneen joensuulaisjoukkueen. JIPPO onnistui myös tekemään tasoituksen tunnin pelin jälkeen, kun Anton Eerola ohjasi syötön komeasti juoksuun Terrence Smithile, joka onnistui sijoittamaan pallon maaliin. Ottelu jatkui tasaisena. JIPPO teki johtomaalin kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Lassi Forss pääsi tykittämään kulman jälkeisestä purusta pallon maaliin. SJK Akatemia väänsi lopussa sisukkaasti ja koetti saada aikaan tasoitusta, mutta sellaista ei kuitenkaan syntynyt joistakin hyvistä paikoista huolimatta, ja näin ottelu päättyi 1–2.

–Ensimmäinen jakso tosi hyvä ja paikkoja oli tehdä useampikin maali. Tehtiin yksi ja johdettiin puoliajalla. Toisen jakson ekat 15 minuuttia oli hyvää tekemistä, mutta vartin jälkeen etäisyydet pelaajiemme välillä alkoivat repeämään pitkiksi. Ja JIPPO kun on tilanteenvaihto-orientoitunut joukkue, niin syntyy hetkiä jolloin he voivat luoda tilanteita. Vaikka vastustaja ei saanut ihan kovin paljoa maalipaikkoja, niin sen verran kuitenkin että kaksi maalia saivat niistä iskettyä. Ja kun itse tehtiin vain yksi, niin tappion kanssa jatketaan taas eteenpäin, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Arttu Aromaa.

SJK Akatemia: Rodriguez Acurcia Miquel Antoni, Essel Emmanuel (Raiski Oskari 84′), Yakubu Sayibu, Dos Santos Ribeiro Vinicius (Kyllönen Lucas 78′), Hänninen Onni, Atarah Artur (Akansase Emmanuel 78′), Tahmbi Nathaniel, Väistö Oskari, Strapp Lewis John (Karkulowski Tobias 66′), Oksanen Gabriel, Cukici Denis Vaihdossa: Kivelä Atte, Kangaskokko Taavi, Cisse Ibrahim

SJK Akatemian seuraava ottelu on viikon kuluttua lauantaina OmaSp Stadionilla pelattava matsi Helsingin PK-35:tä vastaan. Ottelu alkaa kello 16:00, ja liput peliin myy Ticketmaster. Tule mukaan kannustamaan Akatemiaa!