123 456 7890

SJK Akatemia kohtasi lauantaina 19.10.2024 Ykkösliigan viimeisen kierroksen ottelussaan JIPPOn Joensuusta.

JIPPO – SJK Akatemia 4–1 (1–1)
0–1 Akansase 3′
1–1 Tykkyläinen 29′
2–1 Eerola 56′
3–1 Forss 59′
4–1 Kikuchi 75′

Maalinteon aloitti heti ottelun alkuminuuteilla SJK Akatemia, kun se sai vapaapotkun hyökkäyspäässä. Elias Hyytinen laittoi keskityspallon boksiin, jossa Emmanuel Akansase kerkesi puskemaan palloa ensimmäisenä, ja sijoitti pelivälineen verkkoon tehden Ykkösliigakautensa kuudennen osuman. JIPPO tuli tasoihin vajaan puolen tunnin pelin jälkeen, kun Yoshiaki Kikuchi nosti pallon Kerhon puolustuslinjan taakse, jonne Nuutti Tykkyläinen ennätti ohjaamaan pallon maaliin.

Toisella puoliajalla maaleja syntyi enemmän. Seinäjokisten kannalta maaleja syntyi kuitenkin vain väärään päähän. Ensin ajassa 56′ Eetu Viitaniemi pääsi etenemään oikeaa kaistaa päätyrajaa kohti, josta hän antoi keskityksen takatolpalle, jossa vapaana ollut Anton Eerola puski pallon maaliin. Vain kolme minuuttia myöhemmin joensuulaisjoukkue lisäsi johtoaan, kun  Lassi Forss pääsi tykittämään pallon maaliin boksin ulkopuolelta. JIPPOn ensimmäisen maalin syöttänyt Kikuchi pääsi vielä tekemään maalin, kun pallo pelattiin hänelle vapaaseen vetopaikkaan boksissa. SJK Akatemia ei saanut pelistä otetta siinä määrin, että se olisi onnistunut tulemaan ottelussa tasoihin ja näin ottelu päättyi 4–1. JIPPO-pelaajat saivat pujottaa kaulaansa ottelun päätteeksi Ykkösliigan pronssimitalit.

SJK Akatemia oli lopulta Ykkösliigassa seitsemäs. Se on hieno suoritus nuorelta reservijoukkueelta Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

SJK Akatemia kiittää kaikkia kannattajia kuluneesta kaudesta!

SJK Akatemia: Kaunismäki Juho, Hänninen Onni (Turay Moses 47′), Hyytinen Elias, Koivisto Tuomas, Atarah Artur, Tahmbi Nathaniel (Kyllönen Lucas 47′), Akansase Emmanuel, Hautamäki Elari, Lyyra Aleksi, Lehto Eero, Nikkilä Jore Vaihdossa: Kivelä Atte, Honkola Eemeli, Bah Mamadou Saidou, Vesterbacka Leon, Raiski Oskari