123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon ykkösessä pelaava akatemiajoukkue kohtasi lauantaina 12.8. Kokkolassa KPV:n. Hyvässä pelisäässä pelattu ottelu oli kerännyt paikan pälle myös hienon määrän katsojia.

KPV–SJK Akatemia 1–1 (0–0)
1–0 Akpoveta 59′
1–1 Weslen Júnior 77′

OTTELUN VIDEOKOOSTE

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. SJK Akatemia loi ottelun ensimmäisen vaarallisen tilanteensa noin viiden minuutin pelin jälkeen, kun se sai vapaapotkun josta hienolla kuviolla pelattiin vaaralliselle maalintekoalueelle Kasper Paananen. Tämän maalille suuntautunut matala syttö kilpistyi kuitenkin maalin edustalla olevien pelaajien jalkoihin ja KPV sai purettua tilanteen. Seuraavan vaarallisen näköisen tilanteen sai KPV, kun Sebastian Mannström pääsi vetämään vapaapotkun läheltä pienehköstä kulmasta läheltä kuudentoista rajaa. Veto suhahti kuitenkin sivuverkkoon. Puolen tunnin pelin jälkeen Oliver Günes ja Paananen loivat tekopaikan Günesille, mutta viimeistely jäin hieman pehmeäksi. Molemmat joukkueet pelasivat tarkasti, eikä ensimmäisellä jaksolla nähty enempää mainittavia tilanteita.

Toiselle puoliajalle SJK Akatemian maalille astui nicaragualainen 20-vuotias Miguel Rodriguez, jolle ottelu oli hänen debyyttinsä Ykkösessä. Hän joutuikin heti torjuntatöihin KPV:n luotua useita vaarallisia tilanteita SJK-maalille. Voisikin sanoa, että SJK Akatemia oli pinteessä toisen jakson ensimmäiset 10 minuuttia. SJK Akatemia oli lähellä maalintekoa, kun Paanasen kulmapotkusta Martti Haukioja pääsi ohjaamaan pallon kohti maalia. KPV-puolustus kuitenkin onnistui siivoamaan pelivälineen pois ennen sen päätymistä maaliin. KPV meni ottelussa vajaan tunnin pelin jälkeen 1–0-johtoon Juuso Liukkosen jatkettua Mannströmin keskityksen takatolpalle, jossa Oke Akpoveta viimeisteli tilanteen maaliksi. Seuraavat kymmenminuuttiset evät tarjonneet juurikaan mainittavia tapahtumia kentällä. SJK Akatemia sai tasoitusmaalin ajassa 77 minuuttia, kun SJK Akatemian hyvän jakson jälkeen Oliver Günes näki Weslen Júniorin vetoetäisyyksillä, ja syötti pallon tälle. Painavan laukauksen omaava Júnior ei erehtynyt vaan laittoi matkalle kohti maalia pallon, joka pienen kimmokkeen kautta upposikin verkon perukoille. Ottelun loppua kohden mentäessä peli muuttui yhä rikkonaisemmaksi ja kumpikaan joukkue ei onnistunut loihtimaan erityisen varteenotettavia maalintekotilanteita. Näin pisteet tasattiin tuloksella 1–1.

–Olen tietysti tyytyväinen, että pääsimme tasoihin oltuamme ensin tappiolla 1–0. Emme olleet ensimmäisellä puoliajalla tarpeeksi nopeita hallitessamme palloa – kierrättäminen oli liian hidasta. […]. Mielestäni 1–1-tulos oli oikeutettu, emme olleet tarpeeksi hyviä voittaaksemme. Meillä on töitä tehdävämme ensi viikolle. Emme voi enää pudota sarjasta ja olemme lähes varmasti kuuden parhaan joukossa. Otamme tästä pisteen ja siirrämme katseet eteenpäin kohti seuraavaa ottelua, kommentoi ottelua SJK Akatemian vastuuvalmentaja Stevie Grieve.

SJK Akatemian seuraava ottelu Ykkösessä on OmaSp Stadionilla lauantaina 19.8.2023 klo 16.00 pelattava ottelu Järvenpään Palloseuraa vastaan. Liput otteluun myy Ticketmaster.

SJK Akatemia: Uusitalo Markus (46′ Rodriguez Acurcia Miguel Antoni), Rintamäki Kaarlo (70′ Akseli Tervaniemi), Turunen Miro, Faustino de Melo Weslen Junior, Haukioja Martti (62′ Koivisto Tuomas), Väistö Oskari, Cisse Ibrahim, Yussif Salim Giabo, Paananen Kasper (88′ Mekki Adam Bilal), Cukici Denis, Günes Oliver