123 456 7890

SJK Akatemia ja Gnistan jakoivat pisteet Ykkösen alemman loppusarjan ottelussa OmaSp Stadionilla 2-2 tuloksella. Ottelun kolme ensimmäistä osumaa oli hieman erikoisia ja onnekkaita, sillä ensimmäiset maalit tulivat oman pelaajan kautta molempiin päihin. Ja sitten Gnistanin johto-osuma tuli melko epäonnekkaasti tuomitusta rangaistuspotkusta. Päivän komein osuma tuli lopulta Jonathan Muzingan syöksypuskulla. SJK Akatemia pelaa kaksi seuraavaa ottelua vieraskentällä ja kausi päättyy kotiottelulla lauantaina 8.10. klo 16:00, kun PK-35 saapuu OmaSp Stadionille.

SJK Akatemia – Gnistan 2-2 (1-2)
0-1  9 min oma maali
1-1 12 min oma maali
1-2 18 min Momodou Sarr rp.
2-2 70 min Jonathan Muzinga

SJK Akatemia sai heti pelin alussa hyvän hyökkäyksen, missä Jonathan Muzinga pääsi boksiin pallon kanssa. Ympärille ehti kuitenkin liikaa Gnistanin pelaajia ja he saivat purettua tilanteen. Pelin alussa mentiinkin enemmän SJK Akatemian komennossa, vaikka tilanteita tuli molempiin päihin. SJK Akatemia kuitenkin rakensi enemmän maltilla ja Gnistan pääsi vastahyökkäyksiin.

9. minuutin kohdalla Gnistan sai kulman, mistä pallo pelattiin aivan maalin eteen. Sieltä pusku kohti maalia, mutta Tuomas Pöyhönen torjui. Siitä uusi yritys osuu maalin tolppaan, ja pomppaa jälleen takaisin maalin eteen, osuen SJK Akatemian omaan pelaajaan. Pallo pomppaa siitä omaa maalia kohti, missä Valtteri Olsbo purkaa sen maaliviivalta kauas pois. Tuomaristo kuitenkin näki pallon käyneen maaliviivan toisella puolella ennen purkua ja Gnistan siirtyi johtoon.

Muutaman minuutin päästä pallo oli toisessa maalissa. Denis Cukici antoi kovan ja hyvän keskityksen boksin rajalta etutolpalle, missä oli Muzinga valmiina. Siihen ehti kuitenkin päineen väliin Gnistanin puolustaja, jonka syöksypusku upposi omaan maaliin.

Myös ottelun kolmas maali oli hyvin erikoinen. Se syntyi rangaistuspotkusta, mutta tilanne mistä pilkku annettiin, oli erikoinen. Pallo tuli SJK Akatemian boksiin kaukaa tulleesta keskityksestä, eikä boksissa ollut yhtään Gnistanin pelaajaa. Pallo tuli maalin ohi takatolpan puolelle, missä sen otti rinnalla vastaan SJK Akatemian puolustaja. Pallo pomppasi maahan ja siitä takaisin puolustajan käteen, joka oli kyllä melko normaalissa peliasennossa, mutta kuitenkin irti kropasta. Pallo pilkulle, ja siitä 1-2 osuma.

SJK Akatemia haki vimmatusti tasoitusta puoliajan loppuun saakka, ja se taas tarjosi lisää vastahyökkäyksiä Gnistanille. Niistä pari kertaa Tuomas Pöyhönen esitti erinomaisen vastaantulon maalista, eikä lisämaaleja nähty.

Toisen puoliskon alkuun Gnistan sai pari vaarallista kaukolaukausta, ja niistä ensimmäisen ampui Jean Mabinda ylärimaa hipoen maalin yli. Muutenkin vierailija aloitti jakson paremmin.

SJK Akatemia kuitenkin sai pelin haltuunsa, kun tunti oli täyttymässä. Ja painostus tuotti tulosta myös maalin muodossa. Harmillisesti kuitenkin maali hylättiin paitsion vuoksi.

Tasoitus oli lopulta komea. Se lähti kaukaa laidalta Sami Sipolan keskityksestä, joka tuli takatolpalle Jonathan Muzingalle. Muzinga syöksyi puskuun ja pallo verkkoon, kun 70 minuuttia tuli täyteen.

Peli jatkui intensiivisenä molempiin päihin, loppuun asti, mutta maaleja ei enää nähty.

– Jälleen ottelu, mistä jää paljon sanottavaa. Heidän avausmaalinsa tuli tilanteesta, missä oli selvä heidän rike, eikä sitä vihelletty, ja sitten maali. Siinä Vertti Hännistä työnnettiin selvästi selästä, tuomari seisoo 10 metrin päässä, mutta ei anna siitä vaparia tai ei näe sitä. Totta kai meidän pitäisi pystyä puolustamaan paremmin, mutta jos siellä on selkeitä rikkeitä, niin mitä me voimme tehdä. Sitten pilkku tilanteesta, jollaisesta ei edellispäivänä Suomen Cupin ottelussa pilkkua annettu, koska se oli normaali peliasento Rintamäellä. Missä näissä on linja? Meidän pelaajaamme rikottiin koko pelin ajan heidän boksissaan, mutta mitään ei tule niistä, kyseli vihainen SJK Akatemian valmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

– Kokonaisuutena, olimme vähintäänkin tasapelin arvoisia tänään. Pelasimme hyvin ja painostimme, sekä loimme paikkoja. Haimme todella kolmea pistettä tästä pelistä. Toki heilläkin oli muutamia paikkoja, mutta tämä oli vähintäänkin ansaittu tasapeli, päätti Page.

SJK Akatemia: Tuomas Pöyhönen MV, Sami Sipola, Joona Lahdenmäki, Berat Akdogan (61’ Terry Yegbe), Kaarlo Rintamäki, Valtteri Olsbo, Denis Cukici (77’ Tuukka Pahkala), Valentin Gasc, Vertti Hänninen (61’ Oliver Günes), Oskar Pihlaja ja Jonathan Muzinga.