123 456 7890

Kotijoukkue Gnistan oli liian vahva Ykkösen ottelussa, ja otti voiton maalijuhlissa 5-2 numeroin. SJK Akatemia oli hyvin mukana vielä ensimmäisen puoliajan, joka päättyi kotijoukkueelle 2-1 luvuin ja SJK Akatemia vielä tasoittikin pelin 2-2:een. Sitten Gnistan sai rangaistuspotkun, jonka Otto Huuhtanen ensin torjui, mutta samalla hän loukkaantui, ja Gnistan teki irtopallosta maalin. SJK Akatemia joutui vaihtamaan maalivahtia ja Asseri Heinämäki teki debyytin Ykkösessä. Kotijoukkue onnistui vielä kaunistelemaan numeroita kahdella lisäosumalla. Ykkönen jatkuu myös maajoukkuetauolla, sillä SJK Akatemia kohtaa ensi lauantaina klo 16:00 OmaSp Stadionilla Helsingin IFK:n. Liput otteluun Ticketmasterin kanavista. Paikalle tulevat HIFK-kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn vieraskatsomoon, missä heille on omat palvelut ja oma sisäänkäynti. Ennen tuota SJK Akatemia kohtaa Kolmosen kärkikamppailussa VPS Akatemian Vaasassa tiistai-iltana. Löydät kaikki SJK Akatemian ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista, SJK Akatemian alasivulta.

5-2 86 min Momodou Sarr

Peli alkoi vauhdikkaasti, kun molemmille tuli paikka heti ensimmäisen viiden minuutin aikana. Ensin Gnistan ohjasi keskityksen läheltä sivuverkkoon, ja toisessa päässä Miro Turunen prässäsi maalivahtia niin, että oli saada pallon suoraan siitä sisään. Myös Oliver Günesille tuli tilanne alkupuolella ottelua, kun hän pääsi vetämään kotijoukkueen rajaheiton jälkeen rangaistusalueen rajalta ja Kasper Paananen pääsi hetkeä myöhemmin vetämään lähes samalta paikalta.

22 minuutilla SJK Akatemia siirtyi kulmasta johtoon, painostusjakson päätteeksi. Paanasen lähettämä kulma tuli hienosti aivan takatolpalle, ja siellä 17-vuotias Oskari Väistö puski sen sisään. Harmillisesti Gnistan tasoitti pian, kun ensin pallo tuli pitkällä linjan taakse, ja sieltä aivan päätyrajalta se pelattiin maalin eteen, ja Zachary Sukunda pääsi vetämään sen maaliin. Ja juuri ennen taukoa, iski Gnistan vielä johtomaalin, nyt samalla tavalla toiselta puolelta, ja edellisen maalin syöttänyt Momodou Sarr tekijänä.

Toinen puolisko ehti vanheta kymmenen minuuttia, kun SJK Akatemia pääsi tasoittamaan ottelun. Ensin Oliver Günes pyöritteli tilannetta kulmalipun tuntumassa ja antoi pallon alas puolustukseen. Sieltä Tuomas Koivisto antoi hyvän syötön keskialueelta boksiin Kasper Paanaselle, joka laittoi pallon takatolpan juureen. Maalin jälkeen Gnistanilla oli hurja pyöritys SJK Akatemian maalilla, mutta puolustus ja maalivahti Otto Huuhtanen kestivät.

70. minuutilla Gnistan sai rangaistuspotkun, kun entinen SJK-pelaaja Maximo Tolonen sai pallon boksissa, ja SJK Akatemian pelaaja osui kantapäille. Pallo pilkulle. Maalivahti Huuhtanen torjui ensin Momodou Sarrin yrityksen, mutta Sarr laittoi pallon sisään reboundista. Samalla Huuhtanen loukkaantui, ja joutui tulemaan vaihtoon. Asseri Heinämäki teki näin samalla debyyttinsä Ykkösessä. Gnistan käytti SJK Akatemian sekavan tilanteen hyväksi, ja teki heti 4-2 maalin, kun peliä jatkettiin. Sarr syötti pallon aivan etutolpalle Kasperi Liikoselle, joka puski sen ohi Heinämäen.

SJK Akatemia pyrki hakemaan kavennusta ja sitä kautta tasoitusta, mutta samalla tämä tarjosi kotijoukkueelle vastahyökkäyksiin paikkoja. Sellainen tulikin 86.minuutilla, ja Momodou Sarr pääsi tekemään hattutempun ja 5-2 maalin, kierrettyään SJK Akatemian puolustuksen. Ottelu on sen myötä selvä, ja lisämaaleja ei enää nähty,

Mielestäni pelasimme hyvin 72. minuutille asti, mutta sitten päästimme kaksi maalia nopeasti, joissa keskikenttä ei ihan seurannut miestään loppuun asti. Muuten olimme mielestäni hyviä. Puoliajalla vaihdoimme 4-3-3:een ja tasoitimme toisen puoliskon alkuun 2-2:een. Olisimme myös voineet mennä johtoonkin. Mutta sitten he saivat pilkun, jota en varsinaisesti nähnyt, mutta kun katsoimme sen videolta, niin se ei mielestäni ollut pilkun arvoinen. Siitä he kuitenkin tekivät maalin ja Otto myös loukkaantui. Vaikka penkiltä tullut Asseri ottikin siinä muutaman hyvän pelastuksen, niin ottelun viimeinen vartti oli meille vaikea ja siinä tuli puolustuksellisia virheitä, joille hän ei maalissa voinut oikein mitään, harmitteli SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve ottelun jälkeen.

Olimme kenties osan pelistä parempi joukkue, mutta kyllä tästä jää meille tehtävää harjoituskentälle, ennen ensi viikon peliä, Grieve jatkoi.

SJK Akatemia: Otto Huuhtanen MV (72’ Asseri Heinämäki), Kaarlo Rintamäki (63’ Deni Silverio), Oskari Väistö, Noa Lehtonen (46’ Markus Arsalo), Tuomas Koivisto, Denis Cukici, Salim Yussif (72’ Eemeli Honkola), Adam Mekki, Oliver Günes (81’ Altti Hellemaa), Kasper Paananen ja Miro Turunen.