123 456 7890

SJK Akatemian kausi Ykkösliigassa jatkui hieman takatalvisissa olosuhteissa lauantaina 20.4. OmaSp Stadionilla ottelulla Pietarsaaren FF Jaroa vastaan. Ottelussa Akatemian nuori joukkue taisteli hienosti ja pysyi pelissä mukana kokeneempaa joukkuetta vastaan, mutta tällä kertaa vastustajajoukkue kävi hakemassa pisteet Seinäjoelta lukemin 0–1.

SJK Akatemia – FF Jaro 0–1 (0–0)
0–1 Moses 63′

Ensimmäisen jakson aikana kuskin paikalla oli aluksi vierailijajoukkue, ja peliä pelattiin isolta osin Akatemian kenttäpuoliskolla. Kotijoukkue piti pietarsaarelaiset kuitenkin poissa vaarallisemmilta maalipaikoilta, ja maalissa torjunut Miguel Rodriguez viimeistään piti huolen siitä, että maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueen verkkoon tehty. Jakson lopussa myös Akatemia sai paremmin pelistä kiinni, ja pystyikin pelaamaan enemmän omaa peliään pallollisena. Myöskään seinäjokiset eivät saaneet maalia aikaiseksi.

Toisella jaksolla peli jatkui tasaisena. Ottelun avausmaalin teki tunnin pelin jälkeen FF Jaron Kareem Moses erikoistilanteesta, kun hän sai puskettua Sergei Eremenkon antaman kulmapotkun maalin etukulmalta sisään. Ottelussa nähtiin paikalliskamppailun tunnelmaa, ja tilanteet kuumensivat tunteita molempien joukkueiden leireissä. Ottelussa FF Jaro sai myös pilkun, mutta SJK-vahti Rodriguez torjui vedon. SJK Akatemia painosti ottelun lopussa ja koetti viimeisillä voimillaan saada luotua tilanteita, mutta maalipaikkojen saaminen oli haastavaa, eikä näin ollen kotijoukkue saanut tasoitusta aikaan.

–Tosi tasainen ottelu. Molemmat joukkueet hieman odottivat “omaa hetkeään”, mutta kumpikaan ei lopulta luonut juurikaan maalipaikkoja. Pidimme vastustajan suurelta osin poissa maalipaikoilta, mutta he ovat vaarallisia erikoistilanteissa ja pääsivätkin sitten sellaisesta rankaisemaan. Lopussa jahdattiin hyvin ja saatiin yksi tosi hyvä paikka josta olisi voinut pelin tasoittaa, mutta tällä kertaa emme kuitenkaan kaivattua maalia saaneet tilanteesta. Jatketaan tästä kohti seuraavaa peliä, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Arttu Aromaa.

SJK: Essel Emmanuel (Hautamäki Elari 62′), Yakubu Sayibu, Karkulowski Tobias, Helle Topias, Koivisto Tuomas, Atarah Artur, Rodriguez Acurcia Miquel Antoni, Honkola Eemeli, Günes Oliver (Hyytinen Elias 89′), Cisse Ibrahim, Nikkilä Jore (Hänninen Onni 72′) Vaihdossa: Lehto Eero, Kivelä Atte