123 456 7890

SJK Akatemia otti erittäin tärkeän voiton Ykkösen loppusarjojen avausottelussa OmaSp Stadionilla. Vierailija PEPO kaatui Jonathan Muzingan, Sami Sipolan ja Valentin Gascin maaleilla. Voiton myötä SJK Akatemia kasvatti heti loppusarjan aluksi piste-eron viimeisen tippujan paikalla olevaan vierailijaan neljään pisteeseen, kun neljä peliä on kautta jäljellä. Myös muut takana olevat joukkueet hävisivät omat pelinsä, ja viimeisenä olevan Pargas IF:n putoaminen varmistui. Samalla kaunistui Akatemian maaliero, joka on voiton myötä taas plussalla kahden maalin verran. Ykkösen loppusarja jatkuu kotipelillä taas ensi viikonloppuna, kun sunnuntaina 18.9. alemman loppusarjan kärjessä oleva Gnistan saapuu vieraaksi OmaSp Stadionille. Se on samalla kauden toiseksi viimeinen kotipeli. Kausi päättyy 8.10. pelattavalla kotipelillä PK-35:a vastaan.

SJK Akatemia – PEPO 3-0 (1-0)
1-0 30 min Jonathan Muzinga
2-0 51 min Sami Sipola
3-0 90+2 min Valentin Gasc

SJK Akatemia sai heti pelin alussa paikan, kun Valentin Gasc haki maalin edestä Jonathan Muzingaa. Syöttö tuli kuitenkin ihan hieman liikaa eteen, ja Muzinga ei siihen ylettynyt. Pelin juoni oli kuitenkin selvä, kun SJK Akatemia piti palloa ja rakenteli peliä rauhassa, mutta PEPO iski vaarallisesti vastaan.

Johtomaali syntyi puolen tunnin pelin jälkeen, kun SJK Akatemia rakenteli hyvin jälleen hyökkäystä, ja pallo tuli Valentin Gascille. Gasc antoi pallon matalana maalin eteen, ja tällä kertaa se juuri oikein Muzingalle ja Muzinga laittoi pallon verkkoon. Maalin jälkeen PEPO joutui muuttamaan taktiikkaa, ja se alkoi nostamaan prässitasoaan ylemmäs, mikä teki pelistä hieman tasaisempaa.

Toisella puoliajalla SJK Akatemia paransi peliä entisestään, ja otti pelin enemmän kontrolliin, vaikka PEPO joutuikin yrittämään rohkeammin tasoitusta.

2-0 maali syntyi, kun Sami Sipola sai pallon kaukana maalista, reilussa 30 metrissä, ja hän veti kovaa kohti maalia. Pallo osui PEPO-maalivahti Craig Hillin käsiin, mutta pomppasi niistä hieman onnekkaastikin sisään.

Vaikka PEPO olisi tarvinnut pelissä maaleja, onnistui SJK Akatemia pitämään vierailijan kaukana maalipaikoilta. Ja kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa, sai SJK Akatemia vastahyökkäyksen, jota johti Oliver Günes. Günes syötti pallon eteenpäin Valentin Gascille boksiin, ja Gasc ohitti varmalla sijoituksella taka-alakulmaan Hillin. 3-0 voitto oli selkeä osoitus siitä, että SJK Akatemia aikoo säilyä Ykkösessä kauden jälkeen.

Pelattiin koko peli omalla tasolla. Jäi Lappeenrannassa vähän hampaankoloon. Viikko harjoiteltiin viimeistelyä, ja tässä on nyt sitten lopputulos. On pelattu suurin osa peleistä hyvällä tasolla, mutta ei olla saatu tuloksia. Oli vähän pakkokin saada nyt sitten voitto. Siitä lähdetään, että kaikki loput pelit voitetaan myös, sanoi SJK Akatemian Sami Sipola ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

Meillä on viime peleissä tolpat kolissut ja on tehty paitsiomaaleja, niin oli hyvä, että nyt oli vähän meilläkin tuuria matkassa ja pallo meni sisään, kommentoi Sipola vielä omaa 2-0 maaliaan.

Todella iso ja tärkeä voitto, todella hyvän esityksen jälkeen, joten voidaan olla kyllä tosi tyytyväisiä. Vielä kolme tehtyä maaliakin, niin lämmittää kyllä isosti mieltä, sanoi SJK Akatemian valmennusryhmään kuuluva talenttivalmentaja Mika Ojala ottelun jälkeen.

Nyt palautellaan ja harjoitellaan viikko. Päästään taas kotikentälle ja se on iso matsi, kun Gnistan tulee tänne. Samoilla eväillä lähdetään myös siihen, Ojala jatkoi.

Tämä oli henkisesti iso ja tärkeä voitto, ja tästä on kiva jatkaa nyt eteenpäin. Vielä on toki tekemistä, että saadaan se sarjapaikka säilytettyä, mutta tämä oli mahtava startti loppusarjalle, päätti Ojala.

SJK Akatemia: Tuomas Pöyhönen MV, Sami Sipola, Joona Lahdenmäki, Terry Yegbe, Berat Akdogan (89’ Valtteri Olsbo), Otto Kemppainen (77’ Kaarlo Rintamäki), Denis Cukici (81’ Mikael Anttila), Vertti Hänninen (89’ Oliver Günes), Valentin Gasc, Oskar Pihlaja ja Jonathan Muzinga (81’ Tuukka Pahkala).

Ruudun videokooste ottelusta