123 456 7890

SJK Akatemia kohtasi juhannustorstain Ykkösliigan ottelussaan KTP:n Kotkasta. Vierasjoukkueen tiedettiin olevan vahva ja SJK Akatemia taisteli varsin uutterasti, mutta vain vierasjoukkue onnistui tekemään maaleja.

SJK Akatemia – KTP 0–3 (0–2)
0–1 Mäkelä 44′
0–2 Weckström 45+2′
0–3 Todua 77′

Ensimmäisellä jaksolla SJK Akatemia esiintyi varsin pirteästi, ja pystyi vastaamaan hyvin sarjajohtaja KTP:n tasoon. Kumpikaan joukkue ei varsinaisesti juhlinut maalipaikoilla, ja kamppailua käytiin paljolti keskialueen tuntumassa. Hyvästä seinäjokisten pelistä huolimatta vain vierailijat onnistuivat maalinteossa ensimmäisellä jaksolla. Takaiskumaali syntyi jakson varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, kun Anttoni Huttunen syötti pallon puolustajien välistä maalin edustalle ehtineelle Joni Mäkelälle, joka viimeisteli tilanteen maaliksi. KTP lisäsi johtonsa ennen taukoa kahteen maaliin, kun ensimmäistäkin maalia alustamassa ollut Luca Weckström pääsi etenemään puolesta kentästä vasenta laitaa pitkin boksiin, jossa hän peittosi myös Akatemian puolustuksen ja upotti pallon takanurkkaan.

Toisella jaksolla SJK Akatemia jatkoi kamppailuaan väkevästi ja pystyi edelleen luomaan myös paikkoja vastustajan maalille, mutta KTP oli jälleen ainut joka onnistui maalinteossa. 0–3-maali nähtiin ajassa 77′ kun kotijoukkueen puolustuspäässä nähtiin hieman huolimattomuutta, josta kotkalaiset pääsivät rokottamaan ja Omar Todua laittoi pallon rysään vitosen viivan ulkopuolelta. Huolimatta SJK Akatemian reippaasta takaa-ajosta, maaleja ei enempää ottelussa nähty, ja kaikki pisteet matkasivat juhannukseksi Kotkaan.

–KTP oli odotetun vahva ja he puolustivat hyvin eteenpäin, emmekä pystyneet niin hyvin paineen alta avaamaan peliämme ja jouduimme puolustamaan pidempiä aikoja. Toisaalta puolustuksessa pidimme muodon aika hyvin tiiviinä ensimmäisen jakson ajan. Maalit tietenkin muuttivat peliä täysin. Toisella jaksolla prässäsimme ja puolustimme ylhäältä ensimmäiset 25 minuuttia laadukkaasti, ja saimme vastustajan pelin avaamisen sakkaamaan. Sitä kautta saatiin hyökkäyksiä joista loimme aihioita mutta emme kuitenkaan ehkä aivan huippupaikkoja. Pelin lopussa KTP oli vahva ja pystyi niittaamaan vielä maalin. On tärkeintä päästä tästä nopeasti yli ja eteenpäin, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Arttu Aromaa.

SJK Akatemia jatkaa otteluitaan seuraavaksi jo tulevana maanantaina 24.6. jolloin se kohtaa Suomen Cupissa OmaSp Stadionilla Turun Palloseuran. Voittaja ottelusta etenee Suomen Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon. Liput otteluun voit ostaa täältä. Seuraavana päivänä tiistaina 25.6. Seinäjoella nähdään todellinen klassikko, kun SJK:n edustusjoukkue ottaa niinikään Suomen Cupissa mittaa Vaasan Palloseurasta. Liput tuohonkin otteluun voit ostaa Ticketmasterista.

SJK Akatemia:  Rodriguez Acurcia Miquel Antoni, Essel Emmanuel, Yakubu Sayibu, Karkulowski Tobias (Cissé Ibrahim 80′), Dos Santos Ribeiro Vinicius (Hautamäki Elari 80′), Koivisto Tuomas, Atarah Artur (Hänninen Onni 80′), Kyllönen Lucas (Nikkilä Jore 80′), Oksanen Gabriel, Cukici Denis, Honkola Eemeli (Laine Lauri 46′) Vaihdossa: Kaunismäki Juho, Hyytinen Elias