123 456 7890

SJK Akatemia ja HIFK kohtaavat Ykkösen kärkipään kamppailussa OmaSp Stadionilla lauantaina klo 16:00. Peliin odotetaan suurta määrää HIFK-kannattajia sekä SJK-väkeä tukemaan omiaan, joten tunnelmaa on luvassa helteiselle OmaSp Stadionille. Liput peliin Ticketmasterin kanavista ja HIFK-kannattajille on oma lippulinkkinsä heidän omissa kanavissaan. Portit ja palvelut aukeavat klo 15:00 ja käytössä on OmaSp Stadionin pääkatsomo sekä Carlsberg Sports Bar. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse. SJK:n kannattajat voivat sijoittua omaan katsomon osaansa Kannattajapäätyyn, ja HIFK-kannattajat Itäpäädyn vieraskatsomoon, minne heillä on oma sisäänkäyntinsä ja omat palvelut anniskeluineen. Myös SJK:n kannattajapäädyssä on tässä ottelussa poikkeuksellisesti anniskelu. SJK-juniorit pääsevät myös kaikkiin SJK Akatemian kotiotteluihin Seurakorteilla, ja he voivat tulla tässä ottelussa Kannattajapäätyyn mukaan kannustamaan, kun seisomakatsomon takana ja sivuilla on aina paikkoja myös alaikäisille kannattajille. Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!

Lauantain ottelussa kohtaavat Ykkösen taulukossa perätysten olevat joukkueet, sillä SJK Akatemia on neljäntenä, ja HIFK viidentenä, vain kahden pisteen päässä. SJK Akatemian ero toisena ja kolmantena tasapisteissä oleviin Gnistaniin ja EIF:n on vain kolme pistettä. Ykkösen kärjessä oleva MP on puolestaan viiden pisteen päässä SJK Akatemiasta ja HIFK:n takana kuudentena oleva TPS viisi pistettä HIFK:n perässä. Siten kohtaamista voidaan pitää kärkipään kamppailuna. SJK Akatemia ei ole kotipeleissään vielä hävinnyt kenellekään, mutta vieraspeleistä on tullut vain yksi voitto.  Myös HIFK on voittanut vieraspeleistään ainoastaan yhden ottelun, mutta sekin tuli paikallisottelussa Käpylän Palloa vastaan, ja ottelu pelattiin HIFK:n kotikentällä Bolt Arenalla, KäPa:n kotikentän sijasta. Tilastot puoltavat siten näiltä osin SJK Akatemiaa lauantaina. Talvella pelatussa Ykköscupin ottelussa HIFK oli Helsingissä 1-0 tuloksella vahvempi.

Odotan peliä innolla, sillä kaikki ovat koko kauden puhuneet tästä pelistä, että kun HIFK tuo yleensä vieraspeleissä paljon faneja mukanaan. Ja se ei ole niin helppoa Suomessa. Varmasti mahtava tunnelma on tulossa ja toivottavasti meillä Klopit ovat taas mukana, sanoo SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve

Pelillisesti, siitä tulee mielenkiintoinen ottelu, jossa meidän pitää yrittää murtaa heidän blokkiaan. Heillä on tälle tasolle myös tunnettuja pelaajia joukkueessaan, Paulus Arajuuri puolustuksessa, ja Sakari Tukiainen kärjessä. Laidalla nopeat kaverit, jotka ruokkivat hyvillä keskityksillä. He ovat olleet myös viime aikoina hyvässä iskussa. 

Tästä tulee taas vaikea peli, kuten kaikki pelit ovat, mutta meillä on todella hyvä itseluottamus, sillä pelaamme kotona, missä olemme voittaneet ja myös tehneet paljon maaleja. Olen varma, että jokainen joukkue tässä sarjassa tulee tänne siten, että he tietävät tämän olevan vaikea paikka heille, muistuttaa Grieve.

Kunhan teemme kaiken kuten olemme harjoitelleet, olen varma, että pystymme hyvään suoritukseen. Ja siten myös etenemme kohti tavoitetta olla sarjan päättyessä kuuden parhaan joukossa, Grieve päättää.

SJK Akatemia on tehnyt 11 maalia pelaamissaan viidessä kotiottelussa, ja voittanut kaikki. Päästettyjä maaleja on vain neljä. SJK Akatemian parhaat maalinteijät ovat Miro Turunen, Kasper Paananen ja Babacar Fati, joilla kaikilla on kolme maalia tilillään.

 

SJK Akatemian pelaajista puolustaja Oskari Väistö on tästä ottelusta varmuudella sivussa maajoukkuekomennuksen vuoksi. Väistö pelasi jo keskiviikkona Suomen U18-maajoukkueen avauksessa Viroa vastaan koko ottelun, ja loisti pelissä blokkaamalla pari kertaa maalitilanteen omassa päässä. Väistön ja Suomen pelit jatkuvat Baltic Cupissa perjantaina ja sunnuntaina Liettuaa sekä Latviaa vastaan. Väistön lisäksi SJK Akatemian ja SJK U17-joukkueen puolustaja Ilari Kangasniemi on kutsuttu maajoukkuetehtäviin Suomen U16-maajoukkueeseen. Kangasniemi matkaa Suomen U16-maajoukkueen mukana Liettuassa pelattavaan ikäluokan Baltic Cup-turnaukseen 26.6. – 2.7.

Maalivahtitilanne aiheuttaa hieman miettimistä SJK Akatemian valmennusjohdolle, sillä ennestään sivussa ovat loukkaantumisten vuoksi olleet Saku Kankaanpää ja Topi Säilynoja. Viime ottelussa Gnistania vastaan loukkaantui myös Otto Huuhtanen ja hän joutui tulemaan vaihtoon. Vielä ei ole tiedossa, onko joku kolmikosta toipunut pelikuntoon jo lauantaiksi. Muun pelaajiston osalta tilanne on hyvä, ja puolustaja Joona Lahdenmäki pelasi jo isot minuutit SJK Akatemian Kolmosen ottelussa, loukkaantumisensa jälkeen. SJK:n edustusjoukkueella ei ole maajoukkuetauon aikana pelejä, joten vähemmälle peliajalle Veikkausliigassa jääneitä pelaajia voidaan nähdä nyt mukana Ykkösen otteluissa.

SJK Akatemian pelaajat toivottavat SJK-kannattajat katsomoon tukemaan heitä lauantain ottelussa.

 

Sami Okkosen valmentama Helsingin IFK lähti kauteen hakemaan nousua takaisin Veikkausliigaan. Se onkin edelleen hyvin mahdollista, sillä joukkueesta löytyy laatua ja se on pelannut nyt putkeen kahdeksan Ykkösen ottelua ilman tappioita, ja kaatoi siinä välissä Suomen Cupissa Veikkausliigan FC Lahden, edeten jatkoon seuraavalle kierrokselle.

IFK:n puolustusta johtaa Suomen A-maajoukkueen entinen kapteeni Paulus Arajuuri, hymyilevä jättiläinen, ja hänellä on tukenaan Matias Hännisen kaltaisia IFK-johtajia. Maalissa Sam Jammeh on sarjan parhaimmistoa. Keskikentällä mielenkiintoinen pelaaja on tanskalainen Mustapha Coker, joka on osunut maalipuiden väliin pari kertaa. Loukkaantuneena ollut entinen SJK-pelaaja Obed Malolo on tekemässä paluuta keskikentälle, ja kärjessä viilettää kokenut Sakari Tukiainen. Joukkueen paras maalintekijä on toistaiseksi kuitenkin ollut 3 maalia iskenyt 23-vuotias Mosawer Ahadi, joka kävi aikoinaan näytillä SJK:ssakin nuorempana poikana, mutta sopimusta ei silloin syntynyt. HIFK:n riveissä on sopimuspelaajana myös SJK:ssa, SJK Akatemiassa, sekä SJK-junioreissa pelannut, lapualaislähtöinen Aatu Kujanpää, mutta hänellä ei ole vielä pelejä tämän kauden Ykkösessä.

SJK Akatemia ja HIFK kohtasivat toisensa talvella Ykkösen Cupin ottelussa Helsingisssä, Talin hallissa, ja tuolloin HIFK oli 1-0 tuloksella vahvempi. IFK:n kaksi edellistä ottelua Ykkösessä on päättynyt ensin Jaroa vastaan 1-1 tulokseen ja sitten maalittomaan EIF:n vieraana.

Lauantain otteluun saapuu lähes 200 HIFK-kannattajaa omiaan tukemaan, sillä lauantain ottelu on heidän tämän kauden megamatka. Ainakin kolme täyttä bussia ja päälle omatoimisesti paikalle matkaavat kannattajat tulevat OmaSp Stadionille sen Itäpäätyyn, ja siellä on heille oma sisäänkäynti sekä omat palvelut. HIFK-kannattajille on toimitettu oma lippulinkki heidän ja HIFK:n kanaviin, ja liput tulee ostaa sitä kautta ennakkoon. Lippuja ei myydä Itäpäätyyn enää paikan päältä.

HIFK-kannattajat ovat tehneet megamatkojaan Seinäjoelle aiemminkin. Kuva Marko Tuominiemi.

 

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – HIFK lauantaina 17.6. klo 16:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ottelu näkyy suorana myös Ruutu Urheilu-palvelusta. 

Ottelussa on käytössä OmaSp Stadionin Pääkatsomo, ja palvelut löytyvät Carlsberg Sports Barista. Katsomoanniskelualueena toimii pääkatsomon mustat penkit. SJK Akatemian kannattajat sijoittuvat pelissä Kannattajapäädyn seisomakatsomoon, ja myös siellä on anniskelu tässä ottelussa. Median edustajilta edellytetään akkreditointi sähköpostitse viimeistään pelipäivänä klo 12:00 mennessä. SJK-junioreiden seurakorteilla pääsee myös Ykkösen kotiotteluihin.

SJK Akatemia pelaa seuraavan kerran Kolmosen ottelun ensi tiistaina 20.6. klo 19:00, kun se kohtaa OmaSp Stadionilla Kolmosen kärkikamppailussa Sporting Kristinan. Otteluun on vapaa pääsy. Seuraava Ykkösen ottelu on vasta juhannuksen jälkeen keskiviikkona 28.6. ja silloin SJK Akatemia matkaa Pohjanmaan alueen paikalliskamppailuun Pietarsaaren FF Jaron vieraaksi. Seuraava Ykkösen kotiottelu on tiistaina 4.7. Toni Lehtisen valmentamaa JJK:a vastaan. Löydät kaikki tulevat SJK Akatemian ottelut Ykkösessä ja Kolmosessa SJK:n nettisivujen otteluohjelmista, SJK Akatemian alasivulta.