123 456 7890

Huikeassa vireessä olevat SJK ja KuPS kohtaavat Veikkausliigan kärkikamppailussa Seinäjoen OmaSp Stadionilla perjantaina 26.5. klo 18:00. Nyt kaikki paikalle kannustamaan SJK sarjakärkeen! Liput ennakkoon Ticketmasterin kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. Paikalle tuleville KuPS-kannattajille on oma katsomonosa palveluineen, jonne liput tulee ostaa ennakkoon omasta linkistä. Lipunmyynti ja portit aukeavat perjantaina klo 16:30 OmaSp Stadionilla. Trubaduuri Teemu Kallio nostaa tunnelmaa Hetki-stagella ennen ottelua klo 16:45 – 17:45 ja tapahtuma-areenalla happy hour klo tuntia ennen ottelua. Lisätietoja ottelutapahtuman järjestelyistä ja palveluista tämän otteluennakon loppuosasta.

Perjantaina Seinäjoelle kylään tuleva KuPS on juuri nyt Veikkausliigan kärjessä 19:sta pisteellä, ja pisteen toisena olevan HJK:n edellä. SJK puolestaan on kolmantena, kahden pisteen päässä KuPS:sta, ja sillä on peräti kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin edellä olevalla kaksikolla, tai takana neljäntenä viiden pisteen päässä olevalla FC Hongalla. Pistekeskiarvolla mitattuna SJK johtaisi tällä hetkellä sarjaa. Ja jos se voittaa perjantaina KuPS:n, johtaa se sarjaa muutenkin, vaikka sillä edelleen on pelejä rästissä. Se olisi kova juttu, sillä SJK on tällä hetkellä myös koko Veikkausliigan nuorin joukkue. Todella suurten mahdollisuuksien ottelu on siten edessä.

Olemme todella innoissamme, että pääsemme takaisin kotikentälle, ja pelaamaan kärkikamppailussa, toteaa SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez. 

Tietenkin hieman harmi, että joukkueilla on eri pelimäärät tässä vaiheessa, ja harmittaa, että meillä valmistautuminen jää hieman lyhyeksi. Pari päivää lyhyemmäksi kuin vastustajalla. Mutta, olemme joka tapauksessa erittäin innoissamme. 

Tulemme käyttämään kaiken ajan hyödyksi, olemme valmiita perjantaina ja tiedämme mitä odottaa heiltä, jatkaa Gómez.

Toivomme tietenkin, että saisimme paljon katsojia tueksemme, sillä tässä ottelussa todella tarvitsemme hieman lisäenergiaa, jota saamme yleisöltä. Siten voimme pitää kilpailukyvyn samalla tasolla, kuin tähänkin asti. Tiedämme, että kun teemme kaiken samalla tasolla, pystymme parhaaseen suoritukseen.

Eli, nyt kaikki toivottavasti tuovat mahdollisimman paljon ystäviä ja perheenjäseniä peliin meitä tukemaan. Sillä tavoin nostamme entisestään sitä mahtavaa tunnelmaa, mitä meidän kannattajamme ovat tänne luoneet jo viime peleissä, sanoo Gómez vielä lopuksi.

SJK pelasi jo tällä viikolla maanantaina, hakien vierasvoiton Kotkasta Jaime Morenon ja Jere Strengin maaleilla. Morenolle osuma oli myös kauden viides, ja sillä hän nousi Veikkausliigan maalipörssissä toiseksi. Onneksi loukkaantumisia tai pelikieltoja ei mukaan tullut, mutta palautumiseen on syytä kiinnittää huomiota, jotta pelaajat saadaan mahdollisimman tuoreina mukaan perjantaina. Kaikki pelaajat ovat muuten käytettävissä.

Huippuottelun asetelmiin pureudutaan myös SJK:n ennakkostudiossa, jossa SJK:n stadiontirehtööri Arttu Seppälän kanssa peliä ja ajankohtaisia asioita analysoi pelaajalegenda Mehmet Hetemaj. Kouvolan Lakritsi ja Luova tehdas tarjoavat asiantuntevan SJK:n ennakkostudion.

Lisämausteensa perjantain kärkikamppailuun tuo se, että KuPS:n päävalmentajana toimii nyt taas Jani Honkavaara, joka otti pestin vastaan kolmen kierroksen jälkeen potkut saaneelta Pasi Tuutilta. Honkavaaran kakkosvalmentajaksi nimitettiin toinen kokenut valmentaja Sixten Boström, ja näin KuPS:n molemmat valmentajat ovat entisiä SJK:n päävalmentajia. Honkavaaralle pesti KuPS:ssa on jo toinen.

KuPS onkin ollut valmentajanvaihdon jälkeen sellaisessa iskussa, kuin sen oletettiin olevan tälle kaudelle. Seura viettää 100-vuotisjuhlakauttaan, ja pelaajistoon on satsattu isolla rahalla. Omistaja ja Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti haluaa KuPS:n juhlivan Suomen mestaruutta juhlavuotenaan. Siksi myös valmentajavaihdos tapahtui todella nopeasti, kun tuloksia ei tullut. Nyt KuPS on voittanut putkeen kuusi viimeistä otteluaan. Perjantaina katkeaa siten joku putki varmuudella, kun SJK puolestaan on ainoa joukkue koko Veikkausliigassa ilman yhtään tappiota. Tasurilla ja SJK:n voitolla katkeaisi Honkavaaran KuPS:n voittoputki, ja KuPS:n voitolla puolestaan katkeaisi SJK:n tappioton otteluputki. SJK:n putki on jo Veikkausliigassa oma seuraennätys.

Kauden alussa KuPS kiinnitti yhden sarjan kovimmista tähdistä, maajoukkuekeskikenttäpelaaja Urho Nissilän, joka palasi KuPS-paitaan käytyään välillä maailmalla. Nissilä toi lisätehoja jo ennestään kovaan pelaajaryhmään, johon kuuluu hyvässä iskussa oleva Joona Veteli, maajoukkuehyökkääjä Jasse Tuominen, monipuolinen keskikenttäpelaaja Gabriel Bispo, maalivahti Johannes Kreidl sekä puolustuslinjan Ibrahim Cissé. 

Norsunluurannikon nuorten maajoukkueessakin pelannut Cissé tuli joukkueeseen täksi kaudeksi Ranskan kolmannen sarjatason AS Nancyn riveistä ja hänellä on urallaan pelejä jopa Ranskan pääsarjassa. Joukkueen paras maalintekijä on vapaapotkuissa erittäin vaarallinen Joona Veteli, joka on osunut jo neljä kertaa maalipuiden väliin. KuPS:ta puuttuu tästä ottelusta kuitenkin tärkeä keskikentän johtaja, kun Anton Popovitch on pelikiellossa.

Paikalle perjantaina saapuvat KuPS-kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionilla sen Itäpäätyyn, lohkoon 114, minne on oma sisäänkäynti katsomonosan takaa. Siellä on heille omat palvelut anniskeluineen ja liput tulee ostaa ennakkoon tästä Ticketmasterin omasta lippulinkistä.

PERJANTAIN OTTELUN JÄRJESTELYT SEKÄ PALVELUT OMASP STADIONILLA

Veikkausliigan kärkikamppailu SJK – KuPS pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla perjantaina 26.5. klo 18:00. Stadionin palvelut päärakennuksessa ja etupihan tapahtuma-areenalla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelua, perjantaina klo 16:30 ja siellä Hetki-stagella esiintyy klo 16:45 – 17:45 trubaduuri Teemu Kallio. Tapahtuma-areenalla myös esiintymisen aikana happy hour. Katsomot ja katsomoiden alla olevat palvelut aukeavat aina tuntia ennen ottelua, eli perjantaina klo 17:00. Ottelun jälkipelit pelataan Carlsberg Sports Barissa, ja siellä tutut arvonnat ja pelaajahaastattelu.

Liput ja kausikortit otteluun ennakkoon Ticketmasterin kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. Portilla lipunmyyntikoju aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelua.

Vieraskannattajien katsomoon liput myydään omasta erikseen toimitetusta lippulinkistä ja ne tulee ostaa erikseen, sillä portilla ei ole enää lipunmyyntiä. Tähän otteluun vieraskannattajien liput voi ostaa tästä ja vieraskannattajien katsomo löytyy Itäpäädyn lohkosta 114. Sinne on oma sisäänkäynti katsomon takaa.

Löydät kaikki lippujen hinnat Ticketmasterin kanavien lisäksi tästä linkistä. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse viimeistään pelipäivänä klo 12:00 mennessä.

Otteluun pääsee Härmän Liikenteen Stadionbusseilla, jotka kulkevat kahta linjaa. Löydät Stadionbusseista tarkemman tiedon tästä linkistä. Lisäksi Lontoon Bussi kulkee taas Vekselin ja OmaSp Stadionin väliä ennen ja jälkeen ottelun. Lontoon bussi on ilmainen kaikllle Vekselin asiakkalle.

Parkkitila OmaSp Stadionin alueella on rajallinen, mutta tilaa löytyy Jääurheilukeskuksen parkkipaikoilta, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkipaikoilta, tien varresta ja hyödyntää voi myös Framin parkkihallia sekä Seinäjoki Areenan parkkipaikkoja. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan edessä. OmaSp Stadionin piha-alueet on täysin suljettu autoliikenteeltä.

Ottelussa on avoinna kaikki OmaSp Stadionin katsomot, ja ne ovat katetut ja niissä on istumapaikat kaikille katsojille. Pääkatsomon mustat penkit ovat osakkaiden sekä VIP-asiakkaiden käytössä. Pääkatsomosta on pääsy toisen kerroksen Carlsberg Sports Bariin sekä kolmannen kerroksen Atria Loungeen, joka toimii VIP-tilana. Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa on K18-anniskelukatsomo. Pääkatsomoon ja Kannattajapäätyyn kulku on Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta löytyvästä pääportista. Kulku myös Eteläkatsomoon tapahtuu pääportista.

Kannattajapäädyn keskisektorit ovat SJK:n kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoa, ja siellä on myös anniskelu, joten se on kielletty alle 18-vuotiailta.

Eteläkatsomossa anniskelu ja kioskipalvelut löytyvät katsomon takaa. Juniorit ja lapset sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn Junnupäätyyn, jonne sisäänkäynti on Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta löytyvästä Itäportista. Sieltä löytyy omat räätälöidyt palvelut lapsille ja lapsenmielisille. Myös SJK-junioreiden paikat löytyvät sieltä. Junnupäädyssä ei ole anniskelua.

Ruokapisteitä löytyy OmaSp Stadionin Hetki-stagen edestä, tapahtuma-areenalta. Lisäksi ruokaa saa stadionin ravintoloista. Katsomoiden alla on kioski- ja makkaramyynti.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeita ottelutapahtumissa. Voit tutustua sääntöihin tästä linkistä.

Kaikki Veikkausliigan ottelut näkyy suorana maksullisesta Ruutu Urheilu -palvelusta. Oskari Koski selostaa ottelun.

SJK pelaa seuraavan kerran lauantaina 3.6. klo 17:00 kun se matkustaa toiseen kärkikamppailuun HJK:n vieraaksi Helsinkiin. Paikalle mahdollisesti lähtevät SJK-kannattajat tai siellä suunnalla asuvat voivat ostaa liput Bolt Arenan vieraskatsomoon tästä linkistä. Seuraava kotiottelu on Veikkausliigan Pohjanmaan derby SJK vs. VPS, ja se pelataan OmaSp Stadionilla torstaina 8.6. klo 18:15. Löydät kaikki tulevat ottelun SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.