123 456 7890

Veikkausliiga alkaa keskiviikkona 5.4. klo 18.00, kun SJK saa OmaSp Stadionilla vastaansa viime kauden yllättäjäjoukkue FC Hakan. Ottelun ennakkoliput ja kausikortit ovat myynnissä Ticketmasterin kanavissa. Paikalle tuleville FC Hakan-kannattajille on omat palvelut ja oma lippulinkki OmaSp Stadionin vieraskatsomoon. Peliin pääsee kätevästi Stadionbusseilla ja stadionin oheispalvelut aukeavat jo klo 16:30. Lisätietoa ottelutapahtuman järjestelyistä ja palveluista tämän otteluennakon loppuosasta. Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon kauden avauksessa! Pelin näkee suorana myös uusiutuneesta ja maksullisesta Ruutu Urheilu-palvelusta.

Pitkä pre-season on viimein ohi, ja joukkueet pääsevät irti toden teolla, kun Veikkausliiga alkaa. SJK:n harjoituskausi on ollut nousujohteinen, ja mennyt suunnitelmien mukaan. Vielä viimeiset viilaukset ennen kauden avauspotkua, ja SJK on valmis yllättämään nuorella ja nälkäisellä joukkueella. Alkava kausi on SJK:lle myös kaikkiaan 10. Suomen pääsarjassa.

Innostunut on tunnelma tällä hetkellä. Olemme tehneet kovasti töitä sekä valmistautuneet ahkerasti, että olemme nyt tässä pisteessä, että voimme vain hioa nämä kaksi viimeistä päivää asioita. Olemme tehneet kaiken, että tilanne on näin hyvä niin teknisesti, taktisesti kuin mentaalisestikin. Nyt vielä kaksi päivää pidämme huolta, että kaikki pienetkin jutut ovat kunnossa. Olemme valmiit aloittamaan kauden, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Pelaajista on pidetty ohjelmanmukaisesti huolta, ja pidämme huolta heidän kuormituksestansa. He ovatkin ottaneet kaiken hienosti vastaan ja tehneet kaiken niin hyvin kuin mahdollista. Peli on heille palkinto. Pre-season on mennyt hyvin, ja kaikki ovat Matiasta lukuun ottamatta kunnossa. Ja hänkin on tekemässä jo paluuta. Eli kuten sanoin, olemme nyt erittäin hyvässä tilanteessa ja valmiita aloittamaan kauden. Onkin mahtava nähdä kannattajat ja päästä nauttimaan heidän kanssaan taas yhdessä.

Haka on hyvin kärsivällinen ja sitkeä joukkue. He pysyvät pelisuunnitelmassa, ja heitä harvoin lyödään isoilla numeroilla, koska he puolustavat tiukasti ja luottavat siihen, että he onnistuvat ainakin kerran maalinteossa. Olemme edellisissä peleissämme heitä vastaan nähneet, miten he tulevat vastahyökkäyksillä. Tiedämme heidän vahvuudet, ja meidän pitää siksi minimoida omat virheet. Samalla meidän tulee tehdä kuitenkin niitä asioita missä olemme itse hyviä. Eli dominoida peliä, pitää heidät poissa pallosta ja samalla myös meidän pitää olla erittäin sitkeitä ja pysyä suunnitelmassa, sillä he taatusti tekevät niin. Jos he saavat tilaisuuden, he varmasti käyttävät sen. Meillä on kuitenkin ollut tällä pre-seasonilla otteluita, joissa vastustaja on ollut hyvin samanlainen, ja olemme pärjänneet niissä hyvin, Gómez pohtii.

Eli kuten sanoin, olemme tehneet kaiken mitä pystymme, ja nyt meidän pitää siirtää osaamisemme kentälle keskiviikkona, sanoo Gómez vielä hymyillen leveästi.

Sarja-avauksen lähestyessä, loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Matias Vainiopää alkaa olla lähempänä pelikuntoa, mutta on toistaiseksi ainoa varma sivussa oleva pelaaja keskiviikkona. Jere Streng joutui tulemaan kenraaliharjoituksena palvelleesta KuPS-ottelusta sivuun loukkaantumisen vuoksi, mutta näillä näkymin vamma ei ole vakava, ja hänen pitäisi olla mukana normaalisti. Muita loukkaantumisia ei ole, ja joukkue on kovassa iskussa sekä valmiina avaukseen.

Meillä on kaikki todella voitonhaluisia, ja kaikilla on energiaa nyt ihan helvetisti, kun päästään vihdoin pelaamaan Veikkausliigaa. On ollut pitkä pre-season ja on tehty paljon hommia. Nyt se on sitten palkinto keskiviikkona siitä kaikesta, sanoo SJK:n kapteeni ja puolustaja Matej Hradecky.

Totta kai me lähdemme pelaamaan meidän omaa peliämme, eli pitämään palloa ja pyritään kombinaatioitten kautta tehdä maaleja. Pyritään pitämään Haka ahtaalla, ja pyrkiä prässäämään niiltä pallo heti pois.

Tulee varmasti viihdyttävä matsi – Fyysinen matsi. Ja kolme pinnaa jää tietenkin tänne, Hradecky päättää.

Talven aikana SJK on pelannut niin kansainvälisiä harjoitusotteluita, kuin kohdannut oman sarjan kärkijoukkueisiin laskettavat HJK:n ja KuPS:n. Liigacupissa, pienillä kentillä ja sisähalleissa, kohdattiin naapuriseura VPS, KuPS, AC Oulu, Ilves ja nyt vastaan tuleva FC Haka. Maukkain sulka hattuun oli HJK:n kaataminen vieraskentällä, sillä vaikka kyseessä olikin harjoitusottelu, ei SJK ole juhlinut voittoa Bolt Areenalla kuin kerran aiemmin. Erinomaisesti sujui myös kova tuplapitkä ottelu Norjan pääsarjajoukkue Tromsø IL:n vieraana, kun SJK haki Norjasta 3-3 tasapelin.

Talven peleissä tehokkain maalintekijä on ollut Jere Streng, joka teki myös talven ainoan hattutempun TPS:n verkkoon. Kaikissa otteluissa Streng on tehnyt yhteensä 8 maalia. Hänen perässään tulee uusi vahvistus Jaime Moreno, joka on osunut 7 kertaa. Samson Ebuka ja Vertti Hänninen ovat osunueet kolmesti. Kaikkiaan 13 pelaajaa on päässyt talvikaudella maalin makuun, ja maaleja on tullut hulppeat 37 kappaletta vain 13:sta pelissä. Ainakin SJK:n peleissä mennään kovaa ja vaikka omissakin välillä soi, maaleja pyritään tekemään enemmän kuin vastustaja. Se lupaa viihdyttävää kautta.

Keskiviikon vastustaja FC Haka jatkaa viidettä kautta Teemu Tainion komennuksessa, ja hänen apunaan jatkaa entinen SJK Akatemian valmentaja Ossi Virta. Viime kausi oli Haka-väelle loistava, sillä Haka palasi eurokentille eurolopputurnauksen voiton myötä. Myös sarjasijoitus oli loistava, sillä Haka oli neljäs kauden päätteeksi, jääden vain neljän pisteen päähän kolmanneksi tulleesta Hongasta.

Vaikka Hakan pelityyli oli äärimmäisen aktiivinen, aggressiivinen ja eteenpäin pyrkivä, oli Hakan menestyksen tärkein palanen kuitenkin maalitykki Lee Erwin. Skottihyökkääjä Erwin teki kaikkiaan 20 maalia ja antoi sen lisäksi 4 maaliin johtanutta syöttöä. Se on huikea määrä, sillä Haka teki koko kaudella yhteensä 40 maalia. Erwin voitti Veikkausliigan maalipörssin, ja lähti sen jälkeen ulkomaille vapaalla siirrolla. Joten Hakalla on isot saappaat täytettävänä. Erwinin lisäksi joukkueesta lähti puolustuksen johtaja Luiyi de Lucas.

Puolustukseen Haka on löytänyt vähintäänkin hyvän korvaajan, kun 198-senttinen senegalilaispuolustaja Fallou Ndiaye littyi mukaan Ranskan kakkossarjatasolta. Ndiayella on kokemusta Ranskan lisäksi Belgian Gentin nuorisojoukkueista ja ikää on vasta 21 vuotta. Kärkeen Haka hankki Erwinin korvaajaksi kokeneen argentiinalaisen Juan Lescanon, joka on ennen Hakaa pelannut pääasiassa Venäjän sarjoissa, mutta tuli Hakaan puolenvuoden Australiassa vietetyn pätkän jälkeen. Lescano on nuorena poikana ollut myös Liverpoolin ja Real Madridin akatemioissa. Lescano ei yksin pysty täyttämään Erwinin roolia, joten hänellä on apuna laidoilla Erwiniäkin hyvin ruokkineet kreikkalainen Stavros Zarakostas sekä uusiseelantilainen Logan Rogerson.

Hakan pelin sielu löytyy keskikentän keskeltä Janne-Pekka Laineen muodossa. Kolmatta kauttaan Hakassa aloittava Ilves-kasvatti tekee peliä ja omaa kovan laukauksen, jolla vastustajia yllätetään kaukaakin. Maalissa Hakalla pelaa nuori Aatu Hakala, ja maalivahtiosastoa vahvistettiin Ykkösessä KTP:n riveissä viime kaudella pelanneella Anton Lepolalla.

Talvikaudella Hakalle on huolia aiheuttanut harjoitusolosuhteet, sillä se on joutunut pelaamaan otteluita vieraskentillä ja Eerikkilän urheiluopistolla. Kotikaupungista löytyy talveksi ainoastaan pieni harjoitushalli. Joukkue pääsee kuitenkin ennen keskiviikkoa jo harjoittelemaan ulkona isolla kentällä, ja se on myös pelannut ulkona harjoituspelejä, joten mitään suurta etua ei tästä SJK:lle tule. Myös loukkaantumiset ovat vaivanneet Hakan ryhmää, mutta Teemu Tainio lupaili pelaajien palaavan avauspeliin mennessä.

Paikalle mahdollisesti tulevat Haka-kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionilla Itäpäädyn lohkoon 114, jonne on oma sisäänkäynti katsomon takaa. Sinne liput tulee ostaa ennakkoon omasta lippulinkistä, joka löytyy tästä. Vieraskatsomossa on omat palvelut anniskeluineen.

Kouvolan Lakritsi ja Luova tehdas tarjoavat asiantuntevan SJK:n ennakkostudion. Ennakkostudiossa kameran edessä Arttu Seppälä ja Tero Mäntylä käyvät läpi ottelun ennakkoasetelmia ja tulevaa Veikkausliigakautta.

 

KESKIVIIKON OTTELUN PALVELUT JA JÄRJESTELYT

Veikkausliigan avausottelu SJK – FC Haka pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla keskiviikkona 5.4. klo 18:00. Stadionin palvelut päärakennuksessa ja etupihan tapahtuma-areenalla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelua, keskiviikkona klo 16:30. Katsomot ja katsomoiden alla olevat palvelut aukeavat aina tuntia ennen ottelua, eli keskiviikkona klo 17:00. Ottelun jälkeen aina jälkipelit OmaSp Stadion Carlsberg Sports Barissa, missä on pelaajahaastatteluja ja muuta ohjelmaa.

Liput ja kausikortit otteluun ennakkoon Ticketmasterin kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. Portilla lipunmyyntikoju aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelua. Vieraskannattajien katsomoon liput myydään omasta erikseen toimitetusta lippulinkistä. Tähän otteluun vieraskannattajien liput voi ostaa tästä.  Löydät kaikki lippujen hinnat Ticketmasterin kanavien lisäksi tästä linkistä. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse viimeistään pelipäivänä klo 12:00 mennessä.

Otteluun pääsee Härmän Liikenteen Stadionbusseilla, jotka kulkevat kahta linjaa. Löydät Stadionbusseista tarkemman tiedon tästä linkistä. Lontoon bussi ei kulje vielä tähän otteluun. Parkkitila on alueella rajallinen, mutta tilaa löytyy Jääurheilukeskuksen parkkipaikoilta, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkipaikoilta, tien varresta ja hyödyntää voi myös Framin parkkihallia sekä Seinäjoki Areenan parkkipaikkoja. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan edessä. OmaSp Stadionin piha-alueet on täysin suljettu autoliikenteeltä.

Ottelussa on avoinna kaikki OmaSp Stadionin katsomot, ja ne ovat katetut ja niissä on istumapaikat kaikille katsojille. Pääkatsomon mustat penkit ovat osakkaiden sekä VIP-asiakkaiden käytössä. Pääkatsomosta on pääsy toisen kerroksen Carlsberg Sports Bariin sekä kolmannen kerroksen Atria Loungeen, joka toimii VIP-tilana. Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa on K18-anniskelukatsomo. Pääkatsomoon ja Kannattajapäätyyn kulku on Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta löytyvästä pääportista. Jatkossa kulku myös Eteläkatsomoon tapahtuu pääportista.

Kannattajapäädyn keskisektorit ovat SJK:n kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoa, ja siellä on myös anniskelu, joten se on kielletty alle 18-vuotiailta.

Eteläkatsomossa anniskelu ja kioskipalvelut löytyvät katsomon takaa. Juniorit ja lapset sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn Junnupäätyyn, jonne sisäänkäynti on Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta löytyvästä Itäportista. Sieltä löytyy omat räätälöidyt palvelut lapsille ja lapsenmielisille. Myös SJK-junioreiden paikat löytyvät sieltä. Junnupäädyssä ei ole anniskelua.

Vieraskannattajien katsomopaikat ovat Itäpäädyn lohkossa 114, jonne on oma sisäänkäynti katsomon takaa. Siellä on myös omat palvelut anniskeluineen.

Ruokapisteitä löytyy OmaSp Stadionin Hetki-stagen edestä, tapahtuma-areenalta. Lisäksi ruokaa saa stadionin ravintoloista. Katsomoiden alla on kioski- ja makkaramyynti.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeita ottelutapahtumissa. Voit tutustua sääntöihin tästä linkistä.

Kaikki Veikkausliigan ottelut näkyy suorana maksullisesta Ruutu Urheilu -palvelusta.. 

Seuraava kotipeli on lauantaina 22.4. klo 17:00, kun FC Lahti saapuu vieraaksi. SJK käy välissä ennen sitä Hongan vieraana, Myyrmäen stadionilla, kun Hongan oma kenttä ei ole vielä pelikunnossa.. Suomen Cupin 3.kierroksen pelit pelataan 26.4. ja arvonta niihin on 14.4. Löydät kaikki SJK:n tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.