123 456 7890

SJK hakee edelleen Veikkausliigan pronssimitalia, ja kohtaa lauantaina Turun Veritas Stadionilla FC Interin klo 15:00 alkavassa Veikkausliigan mestaruussarjan ottelussa. Jos SJK voittaa, ja VPS menettää pisteitä HJK:lle, on mitali edelleen omissa käsissä, ennen 21.10. pelattavaa SJK – VPS ottelua. Lauantain ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. 

Peliin suunniteltu kannattajabussi ei toteudu, koska lähtijöitä ei ilmoittanut tarpeeksi ennen torstaina päättynyttä määräaikaa. Paikalle lähtee kuitenkin paljon SJK-kannattajia junilla ja muilla omilla kyydein. Bussimatkan jo aiemmin varanneille palautetaan rahat tileille.

SJK-väki sijoittuu Veritas Stadionilla sen Länsipäätyyn, lohkoon P, ja sinne liput tulee ostaa ennakkoon Interin lippukaupasta. Valitse katsomoksi vieraskannattajat, ja lohko P. Sisäänkäynti katsomoon on stadionin vieressä olevan jäähallin puoleisesta portista, Olympiakatsomon ja Länsipäädyn kulmauksesta. Kaikki SJK-väki on sinne tervetulleita.

Lauantain ottelussa SJK hakee voittoa, jolla se pitää myös mitalihaaveet elossa, ja onnistuisi lyömään kovat paineet sunnuntaina oman ottelunsa pelaavalla VPS:lle, joka löytyy sarjataulukosta pykälän edellä.

Tämä on ottelu, jossa meidän pitää laittaa kaikki peliin, kuten olemme tehneet myös kahdessa edellisessä ottelussamme, ja olemme esiintyneet niissä hyvin. Nyt meidän pitää kuitenkin voittaa, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez. 

Olemme nyt siinä tilanteessa, että ilkeä puolemme on esillä, se on erittäin kilpailunhaluinen ja kamppaileva puolemme, ja olemme siinä hyviä. Nyt haemme vain voittoa. 

Tiedämme hyvin, että pronssimitali on otettavissa, ja sen lisäksi kolmannelta sijalta pääsee suoraan Eurolopputurnauksen finaalin, sekä sitä kautta Eurooppaan. Se on meidän toinen tavoitteemme loppukaudelle. 

Joten erittäin tärkeä peli tulossa, ja olemme siihen täysin valmiita. Peli, jota lähdemme vain voittamaan, paaluttaa Gómez.

SJK lähtee hakemaan Turusta vain voittoa.

Ennen lauantain ottelua SJK on neljän pisteen päässä kolmantena olevasta VPS:sta, joka pelaa sunnuntaina oman ottelunsa HJK:a vastaan. Jos SJK voittaa lauantaina, nousee se silloin pisteen päähän, ja lyö siten kovat paineet Vepsulle mestaruutta tavoittelevaa HJK:a vastaan. SJK ja VPS kohtaavat toisensa vielä Veikkausliigan mestaruussarjan päätöskierroksella Seinäjoella, ja tuo peli pelataan heti ensi viikolla alkavan maajoukkuetauon jälkeen, lauantaina 21.10. klo 17:00 OmaSp Stadionilla. Jos SJK häviää tai pelaa tasan lauantaina, ja VPS voittaa oman ottelunsa sunnuntaina, menettää SJK mahdollisuudet pronssille. HJK puolestaan voittamalla tai pelaamalla tasan, varmistaa Suomen mestaruuden jo ennen päätöskierrosta. Jos SJK voittaa, ja VPS – HJK päättyy tasan, on SJK:lla edelleen saumat pronssille, koska silloin ero ennen päätöskierrosta olisi vain kaksi pistettä. Jos taas SJK pelaa tasan ja VPS häviää, pitäisi viimeisellä kierroksella SJK:n voittaa suurinumeroisesti, jotta tämän hetken yhdeksän maalin ero kurottaisiin kiinni. Paljon on pelissä lauantaina, ja kunhan itse voittaa oman ottelun, on kaikki paineet vaasalaisilla. Voitto auttaa joka tapauksessa myös kauden perään pelattavan Eurolopputurnauksen suhteen, kun neljäs paikka takaisi kotipelin pudotuspeleihin.

SJK piti hyvin sujuneen KuPS-pelin jälkeen vapaata, mutta on valmistautunut lauantain otteluun hyvässä iskussa. Lauantaille saadaan takaisin pelikieltonsa kärsineet Jake Dunwoody ja Ville Tikkanen, eikä tällä hetkellä isompia loukkaantumisia ole. Sivussa pidempään ollut Matias Vainionpääkin on jo päässyt harjoituksiin mukaan. SJK Akatemian riveistä on ollut myös mukana pelaajia, ja joukkuetta Turkuun päästään valitsemaan parhaasta mahdollisesta ryhmästä.

Pelaajaryhmän SJK-konkarit, Matej Hradecky ja Ville Tikkanen, ovat nyt pelanneet molemmat 116 virallista ottelua SJK:n edustusjoukkueessa. Tuolla määrällä kaksikko on ohittanut Teemu Penninkankaan, Denys Oliinykin, Toni Lehtisen ja nyt viimeisimpänä 115 peliä SJK:ssa pelanneen Timo Tahvanaisen. Kaksikon edellä pelimäärissä on enää Mihkel Aksalu, Mehmet Hetemaj, Johannes Laaksonen, Richard Dorman ja Ariel Tuco Ngueukam. Hradecky ja Tikkanen on siten jo nyt SJK:n legendojen kirjoissa, ja jos ura jatkuu SJK:ssa vielä ensi kaudella, nousisi sijoitus ainakin pykälällä. Kärkinelikon suhteen ei yksi kausi kuitenkaan vielä riitä.

SJK:n 116-boys. Eli Matej Hradecky ja Ville Tikkanen.

Kuudentena Veikkausliigan sarjataulukossa oleva FC Inter voisi voitolla lauantaina nousta ohi FC Hongan, mutta ei vielä saisi kiinni neljäntenä olevaa SJK:a. Joka tapauksessa myös FC Inter tulee pelaamaan kauden jälkeen europaikasta Eurolopputurnauksessa, ja parempi sijoitus taulukossa voisi tuoda tuleviin peleihin kotietua.

Jarkko Wissin valmentama FC Inter on pelannut kolme viimeisintä ottelua ilman voittoa, mutta se oli todella lähellä napata täydet pisteet edellisestä vierasottelusta VPS:lta, ja kotikentällään se hävisi KuPS:lle loppuhetkillä tulleen rangaistuspotkun takia. Molemmat katkeria pistemenetyksiä. Vaasassa kotijoukkueen tasoitusmaali syntyi paljon puhuttaneesta epäsuorasta vapaapotkusta, jonka VPS sai, kun FC Interin maalivahti Eetu Huuhtanen piti palloa liian kauan käsissään. KuPS puolestaan sai rangaistuspotkun niin ikään kovasti puhuttaneesta tilanteesta, kun puolustajan katsottiin pelanneen palloa rangaistusalueen viivan päällä.

FC Interin riveissä on useampi SJK:lle tuttu pelaaja, mutta heistä ainoastaan laitapuolustaja Rodrigo Arciero on pelannut viime otteluissa. Maalivahti Walter Viitala ei ole pelannut peliäkään koko kaudella, ja puolustaja Nikko Boxall loukkaantui, ja saattaa missata koko loppukauden. Yksi joukkueen kauden onnistujista on ollut ehdottomasti keskikentän pohjalla palloja vastustajalta napsiva Bismark Opoku Ampofo, joka missaa tämän ottelun korttitilin täyttymisen vuoksi. Hänen puuttumisensa on hankala pala kotijoukkueelle. Joukkueen paras maalintekijä on kahdeksan maalia iskenyt eteläafrikkalainen Darren Smith, ja kapteeni Tommi Jyry sekä pallotaituri Petteri Forsell tulevat toisena neljällä maalilla.

Kun FC Inter ja SJK kohtasivat heinäkuussa Turussa edellisen kerran, haki SJK 2-1 tuloksella voiton. Myös toukokuussa Seinäjoella pelattu ottelu päättyi samoilla numeroilla SJK:n hyväksi. Kaiken kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet toisensa kaikissa kilpailuissa yhteensä 30 kertaa historian aikana, ja SJK on näistä kohtaamisista niskanpäällä voitoin 14-10. Myös maaliero on SJK:lle 44-35. Kuusi kertaa on pelattu tasan, eikä vielä koskaan ole päädytty maalittomaan 0-0 tulokseen sarjaottelussa. Suomen cupissa kaudella 2021 varsinainen peliaika päättyi 0-0, mutta tuolloin Inter otti voiton jatko-ottelun toisella puoliskolla tulleella 1-0 maalilla.

SJK.n ja Interin aiemmat kohtaamiset ovat molemmat päättyneet tällä kaudella 2-1 numeroihin.

Veikkausliigan mestaruussarjan ottelu FC Inter – SJK lauantaina 7.10. klo 15:00 Turun Veritas Stadionilla. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. Paikalle omilla kyydein matkaava SJK-väki sijoittuu Veritas Stadionin Länsipäätyyn, lohkoon P. Sisäänkäynti sinne on viereisen jäähallin ja Veritas Stadionin Olympiakatsomon portin kautta. Liput sinne ostetaan tästä linkistä. Klikkaa valikosta P-lohko.

Lauantain ottelun jälkeen Veikkausliiga jää reilun viikon mittaiselle maajoukkuetauolle, ja mestaruussarjan päätöskierros pelataan lauantaina 21.10. klo 17:00. Silloin pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla huippujännittävä SJK – VPS Pohjanmaan derby, jossa saatetaan ratkaista Pohjanmaan alueen herruuden lisäksi Veikkausliigan pronssimitali. Sitä ei kannata missata. Liput ennakkoon SJK – VPS peliin Ticketmasterin kanavista sekä Torikeskuksen SJK Storesta. VPS-väki sijoittuu OmaSp Stadionilla Itäpäätyyn, ja Eteläkatsomon kulmaukseen, missä heille on omat palvelut ja oma sisäänkäynti. Liput VPS-katsomoon myydään VPS:n omista kanavista.

Joka tapauksessa SJK jatkaa Veikkausliigan mestaruussarjan jälkeen pelattavassa Eurolopputurnauksessa, jossa ratkotaan viimeinen paikka ensi kauden eurokentille. Pelit jatkuvat mahdollisesti jopa heti seuraavalla viikolla, ja otteluohjelmat saadaan vasta kun Veikkausliigan mestaruussarja on päätöksessään, ja sijoitukset ovat selvillä. Kolmanneksi sijoittunut pääsee suoraan Eurolopputurnauksen kaksiosaiseen finaaliin, ja saa ratkaisevan ottelun kotikentälle 5.11. Neljänneksi sijoittunut kohtaa ensin kotona pudotuspeleissä seitsemänneksi sijoittuneen, ja viidenneksi sijoittunut saa kotiin kuudenneksi sijoittuvan joukkueen. Näiden voittajat kohtaavat välierässä, ja siitä voittaja etenee kaksiosaiseen finaaliin kolmanneksi sarjassa sijoittunutta vastaan. Kaksiosaisen finaalin voittaja yhteistuloksella, saa paikan kauden 2024 UEFA Europa Conference League-karsintoihin.