123 456 7890

SJK matkustaa Kokkolan Kipparihalliin lauantaina 14.1. ja kohtaa siellä Ykkösessä pelaavan KPV:n klo 15:30 alkavassa harjoitusottelussa. Ottelusta ei ole livestreamia.

SJK:lle lauantain ottelu on ensimmäinen ns. Virallinen harjoitusottelu, vaikka se pelasikin jo viime lauantaina oman akatemiansa kanssa sisäisen harjoitusottelun. Nyt se pääsee kuitenkin selkeästi tuleviin Liigacupin peleihin valmistautuvalla ryhmällä matkaan.

Erittäin hyvä harjoitusviikko takana. Ensimmäinen täysi viikko, sekä fyysisesti todella rankka viikko myös. Eli toisaalta, erittäin tyypillinen pre-seasonin harjoitusjakso menossa ja viikko päättyy otteluun, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

SJK on harjoitellut kovaa viikon aikana, ja pelaajille on tehty myös testejä. Peli kuitenkin pelataan neljässä 30 min pätkässä, mikä mahdollistaa vaihtojen ja kokeilujen tekemisen.

Minulla on myös kovat odotukset lauantain peliin meidän omalta osaltamme. KPV on joukkue, joka pyrkii pitämään palloa, sekä antamaan paljon painetta ylhäältä alkaen, joten se sopii meille erinomaisesti juuri tässä vaiheessa vastustajaksi.

Luotto omaan joukkueeseeni on korkealla myös, ja vaikka KPV on varmasti vahva vastustaja, uskon, että pystymme vahvaan suoritukseen. Lisäksi pystymme antamaan tässä pelissä lähes kaikille pelaajillemme noin tunnin verran peliaikaa, koska pelaamme neljä puolen tunnin jaksoa.

Ottelu pelataan tuttujen ympyröiden ulkopuolella Kokkolassa, joten se tuo siten oman positiivisen haasteensa otteluun.

Viime kaudella jouduimme vielä koronarajoituksien vuoksi pelaamaan suurimmaksi osaksi kotihallissamme, emmekä päässeet pelaamaan muualla harjoitusotteluita. Olisimme halunneet niitä silloin, mutta se ei ollut mahdollista. Olisi kuitenkin tärkeää päästä testaamaan itseämme myös sillä tavoin. Toisaalta se ei varsinaisesti vaikuta paljoa siihen, kuinka valmistaudumme peleihin, mutta on hyvä päästä saamaan tuntumaa reissupeleistä jo harjoituskaudella, sanoo Gómez vielä lopuksi.

SJK etsii vielä maalivahtia, mutta muuten joukkue on jo valmis kauden 2023 otteluihin. Maalivahtikolmikkokin on tarkoitus saada kasaan vielä ennen 28.1. alkavaa Liigacupia.

Talven pelit aloittanut sisäinen harjoituspeli SJK Akatemian kanssa päättyi 10-2 lukuihin, ja SJK:lle maaleja iski kaksi maalia tehneet Jake Dunwoody ja Oliver Günes, sekä kertaalleen osuneet Martti Haukioja, Diego Rojas, Jere Streng, Tuomas Kaukua, Samson Ebuka ja ensimmäistä kertaa SJK:n riveissä pelannut Jaime Moreno. Vaihdosta sisään tullut Moreno ehti olla kentällä vain minuutin verran, kun maaliverkko heilahti. Kaukua puolestaan antoi pelissä kolme maalisyöttöä, yhden oman maalinsa lisäksi.

Vastaan tuleva KPV:n joukkue on vielä rakennusvaiheessa, ja lauantaina tullaankin näkemään heidän riveissään useita testipelaajia. Joukkueen päävalmentajana toimii entinen SJK:n pelaaja sekä SJK Akatemian talenttivalmentaja Christian Sund, joka otti KPV:n komentoonsa kaudella 2021. Ennen viime kauden alkua, Veikkausliigassa vielä kaudella 2018 pelannut KPV oli taloudellisesti vaikeassa tilanteessa, mutta se ei näkynyt kuitenkaan pelikentällä. KPV pääsi Ykkösessä ylempään loppusarjaan, sijoittuen lopulta viidenneksi.

KPV:n riveissä jatkaa ainakin kokeneet kokkolalaispelaajat Patrick Byskata, Harri Heiermann sekä entinen maajoukkuepelaaja, joukkueen kapteeni Sebastian Mannström. Heidän lisäkseen mukana on muutama ulkomaalaisvahvistus sekä omia junioreita. Sopimuksia on kaudelle kasassa vasta 15, mutta nyt mukana olevista testipelaajista haetaan vahvistuksia vielä ennen tammikuun lopussa alkavaa Ykköscupia.

Harjoitusottelu KPV – SJK lauantaina 14.1. klo 15:30 Kokkolan Kipparihallissa. Ottelussa pelataan neljä 30 minuutin jaksoa.

Vielä ennen 28.tammikuuta alkavaa Liigacupia, SJK kohtaa Seinäjoen Wallsport Areenalla Viron pääsarjajoukkue Paide Linnameeskondin lauantaina 21.1. klo 11:45 harjoitusottelussa. Paide Linnameeskond on entisten SJK-pelaajien Mihkel Aksalu ja Gert Kams -joukkue, jossa Aksalu pelaa edelleen maalivahtina ja Kams on seuran urheilutoimenjohtaja. Joukkueessa pelaa myös muita Viron a-maajoukkuetähtiä, kuten entinen Liverpool-toppari Ragnar Klavan. Tervetuloa katsomaan ottelua Wallsport Areenalle.

Liigacupin tulevat ottelut löytyy SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Kaikkiin talvikauden kotiotteluihin pääsee sisään kauden 2023 kausikorteilla. Kausikortit ovat myynnissä Ticketmasterin-kanavissa, sekä Torikeskuksen SJK Storessa. SJK Storessa maksuvälineenä käy myös erilaiset kulttuurisetelit. SJK Store palvelee arkisin klo 9-16. Tammikuussa SJK Store on poikkeuksellisesti lauantaisin suljettu.