123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki

Helsingin IFK saa SJK:n vieraakseen 125-vuotisjuhlaotteluunsa maanantaina 15.8. klo 18:00. Ottelu pelataan Helsingin Bolt Areenalla ja se näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. Paikan päälle matkustavat SJK-kannattajat, tai Helsingin suunnalla asuva SJK-väki, suuntaa Bolt Areenalla Eteläkatsomoon, lohkoon 138, joka löytyy Eteläkatsomon Eteläpäädyn puoleisesta laidasta. Sisäänkäynti sinne on Olympiastadionin puoleisesta kulmasta. Liput vieraskannattajien katsomoon myynnissä tästä linkistä.

Koska maanantain ottelu on HIFK:n 125-vuotisen historian juhlaottelu, alkaa tapahtuma jo hyvissä ajoin ennen peliä. Paikalla on seuran legendoja ja muuta tapahtumaa. Päivä on erityinen myös SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómezille, joka johdatti viime kaudella HIFK:n päävalmentajana seuran sen parhaaseen saavutukseen 50 vuoteen.

On aina erityistä, kun menee paikkaan missä on aiemmin ollut. Varsinkin nyt, sillä HIFK kohteli minua hyvin ja se on seura, joka antoi minulle ensimmäisenä mahdollisuuden olla päävalmentaja, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez. 

Heillä ei ollut kovin hyvä kausi tähän asti, mutta he ovat koko ajan hitaasti parantaneet. Myös IFK:n joukkue on muuttunut kovasti siitä, millainen se oli kauden alussa. Siellä on nyt paljon uusia kokeneita pelaajia. Heidän asenteensa ja kokemus on parantanut joukkueen kautta. Siksi odotamme pelistä vaikeaa, mutta samalla odotamme sitä, ja haluamme päästä takaisin voittokantaan, Gómez pohtii, ja viittaa edellisessä vierasottelussa Interille kärsittyyn 1-0 tappioon.

Tarvitsemme kolme pistettä, sillä runkosarja on tulossa kohti loppuaan ja pisteet ovat meille nyt tärkeitä, jatkaa Gómez vielä lopuksi.

SJK:ssa pelaa myös muutama pelaaja, joille HIFK:n kohtaaminen on samoista syistä erityistä. Jake Dunwoody, joka palaa tähän otteluun pelikiellostaan, Matej Hradecky sekä maalivahti Markus Uusitalo, siirtyivät kaikki kolme SJK-paitaan IFK:sta viime kauden päätteeksi. Lisäksi siirtoikkunassa SJK:n riveihin paluun lainasopimuksella tehnyt Moshtagh Yaghoubi, pelasi vielä viime kaudella HIFK:n punapaidoissa. Mosa on nyt toipunut aiemmin kesällä kärsimästään alaraajavammasta, ja on harjoitellut SJK:n mukana reilun viikon. Debyytti SJK-paidassa tällä kaudella, saatetaan nähdä jo IFK:ta vastaan.

Hradecky ja Dunwoody juhlimassa SJK:n maalia OmaSp Stadionilla.

Mixu Paatelaisen tultua HIFK:n päävalmentajaksi keväällä seuran jättäneen Bernando Tavaresin tilalle, on moni asia muuttunut. Mukaan on tullut paljon uusia pelaajia, ja kuten SJK-päävalmentaja Joaquin Gómez totesi, on pelaajat kokeneita ammattialaisia. Erityisesti sitä on Roman Eremenko, joka liittyi HIFK:n riveihin viime viikolla sulkeutuneessa siirtoikkunassa. Mestareiden liigassa aikoinaan doping-käryn vuoksi pelikieltoon joutunut Eremenko, on ollut kaksi vuotta sivussa ammattilaiskentiltä. Kokemukseltaan, ja osaamiseltaan, hän on kuitenkin rautainen ammattilainen, yksi Suomen kenttien parhaista pelaajista, joka olisi asioiden mennessä toisin, voinut dominoida Euroopan kenttiä tähtipelaajana. Pelitaidot eivät ole häneltä kadonneet vieläkään minnekään, ja niistä on nähty väläyksiä jo IFK:n viime otteluissa.

HIFK tarvitseekin Eremenkoa ja muita kokeneita pelaajiaan kentällä, sillä sen kuusi viimeistä ottelua on mennyt ilman voittoa. Se löytyy taulukosta viimeiseltä sijalta, ja on vaarassa pudota Ykköseen, jollei kurssi muutu. Tämän lisäksi, kahdessa viime ottelussa se on joutunut pelaamaan vajaamiehisenä, Sakari Mattilan ja Savió Roberton katsottua punakortteja. Jälkimmäinen on pelikiellossa myös SJK:a vastaan maanantai-iltana. Mattila kuitenkin tekee paluun takalinjoille, kärsittyään pelikieltonsa.

Maanantain ottelussa HIFK saa taas tulokseen kotikentällä kannattajaryhmänsä, joka varmasti on juhlapelin vuoksi entistä kovemmassa hurmoksessa.

Veikkausliigan ottelu HIFK – SJK maanantai-iltana 15.8. klo 18:00. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu palvelusta. 

SJK pelaa tällä viikolla Veikkausliigassa myös toisen ottelun, kun se kohtaa lauantaina OmaSp Stadionilla sarjakärjessä olevan KuPS:n klo 17:00. Ottelusta on tulossa huippukamppailu, joka kiinnostaa yleisöä ja yhteistyökumppaneita. Ottelukumppanina toimii Seinäjoen kaupunki, ja Hetki-areenalla OmaSp Stadionilla meno alkaa jo klo 15:00. Ennakkoliput peliin myynnissä SJK Storessa Torikeskuksella sekä Lippu.fi-kanavissa. 

Veikkausliigan runkosarja päättyy sunnuntaina 11.9. kun SJK kohtaa vierasottelussa IFK Mariehamnin. Alun perin tuo ottelu piti olla lauantaina 10.9. mutta koska HJK-eteni eurokentillä lohkovaiheeseen, siirtyi koko runkosarjan päätöskierros päivällä eteenpäin. Runkosarjan jälkeen joukkueet jaetaan ylempään Mestaruussarjaan ja alempaan Haastajasarjaan, missä kuusi joukkuetta kohtaavat vielä toisensa kertaalleen. Ja kun mestari, mitalistit ja tippuja ovat selvillä, pelataan vielä europeliturnaus viimeisestä europaikasta, 3.-7. sijoille yltäneiden kesken. Europeliturnaus pelattiin viimeksi kaudella 2019, ja koronavuosina se peruttiin. Löydät kaikki tulevat SJK-ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.