123 456 7890

SJK jahtaa edelleen mitalia Veikkausliigassa, kun se matkustaa sunnuntaina Kuopioon paikallisen Palloseuran vieraaksi mestaruussarjan otteluun. KuPS – SJK alkaa Kuopion Väre Areenalla sunnuntaina 1.10. klo 18:00 ja ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta Ruudun lähetys on Studiolähetys, ja se alkaa jo klo 17:15.

Sunnuntain kohtaaminen on Suomen mestaruuden osalta erittäin mielenkiintoinen. Toisena oleva KuPS pyristelee vielä mukana mestaruuskamppailussa, mutta HJK:n piste-ero on jo niin massiivinen, että jos KuPS ei voita SJK:a sunnuntaina, HJK varmistaa Suomen mestaruuden. Vain voitto pitäisi KuPS:n ainakin teoriassa mukana. Neljäntenä sarjassa oleva SJK puolestaan on jo menettänyt mahdollisuutensa mestaruuteen, se varmistui viimeistään kirvelevässä 2-3 kotitappiossa HJK:lle. SJK:n ero toisena oleviin kuopiolaisiin on kuitenkin vielä kurottavissa kiinni, jos SJK voittaisi sunnuntaina. Jos KuPS voittaa, kamppailee SJK vielä pronssimitalista ja europaikoista loppukauden aikana. Siten kaikki paineet sunnuntaina ovat KuPS-leirissä, ja SJK:lla on vain ja ainoastaan voitettavaa. Aiemmissa kohtaamisissa tällä kaudella, SJK ja KuPS molemmat ovat voittaneet toisensa kertaalleen kotikentällään.

Kuten olemme jo muutaman viikon sanoneet, meillä on täysi usko siihen, että palaamme voittokantaan pian. Ja nyt meillä on alla varsin positiivinen esitys edellisestä ottelustamme. Siksi me lähdemme Kuopioon hakemaan täyttä kolmea pistettä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Laitamme kaiken peliin otteluun. Tiedämme, että he ovat hyvä ja sitkeä joukkue, mutta samalla tiedämme, että heillä on paineet tässä ottelussa, koska heidän tulee voittaa se, pitääkseen haaveet mestaruudesta edelleen elossa. 

Myös meille sunnuntain ottelu on tärkeä, sillä se määrittelee, kuinka helppo tai vaikea meidän tiestämme voi tulla vielä kauden jälkeen pelattavassa eurolopputurnauksessa, muistuttaa Gómez.

Olemme täysin keskittyneitä otteluun, valitsemme jälleen parhaan mahdollisen avauskokoonpanon pelaajista, jotka ovat parhaassa mahdollisessa iskussa, ja palaamme voittokantaan, Gómez päättää.

SJK:lta puuttuu pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi olevat Ville Tikkanen ja Jake Dunwoody, mutta samalla pelikiellosta vapautuu mukaan Terry Yegbe. Myös loukkaantuneena ollut Matias Vainionpää on palannut taas harjoituksiin, mutta vielä ei ole tiedossa, onko hän jo mukana sunnuntaina.

Kauden aikana loukkaantumisista kärsinyt maalivahti Markus Uusitalo palasi tolppien väliin HJK-ottelussa, ja vaikka SJK hävisikin tuon ottelun, Uusitalo oli kentän parhaimmistoa. Se lupaa hyvää loppukaudelle. Myös SJK:n hyökkääjä Jaime Moreno katkaisi maalittoman putkensa kahdella osumalla, ja ne pitävät hänet myös mukana Veikkausliigan maalipörssin kärkikamppailussa. Morenolla on nyt kasassa 11 osumaa. Nuori 19-vuotias puolustaja Ibrahim Cissé teki Veikkausliigadebyyttinsä, ja sunnuntaina hän mukana ollessa voisi kohdata nimikaimansa KuPS:n riveissä. Muutenkin SJK:n esitys jälleen mestariksi marssimassa olevaa, ja eurokentillä lohkovaiheessa pelaavaa HJK:a vastaan oli toivoa herättävä, niukasta tappiosta huolimatta.

Jos SJK voittaa sunnuntaina, nousee se silloin pisteen päähän kolmantena olevasta VPS:sta, riippuen heidän oman pelinsä tuloksesta, ja viiden pisteen päähän KuPS:sta. Jos SJK ei nappaa kakkossijaa lopuissa kolmessa Veikkausliigan mestaruussarjan ottelussa, jatkuvat pelit vielä pudotuspelien tyylillä pelattavassa eurolopputurnauksessa. Kolmanneksi sijoittunut pääsisi siinä suoraan kaksiosaiseen finaaliin. Oman mausteensa spekulointeihin antaa myös Suomen Cupin finaali tämän viikonlopun lauantaina, jossa kohtaavat Honka ja Ilves. Suomen Cupin voittaja saa suoraan europaikan, eikä se siten osallistu enää eurolopputurnaukseen. Honka on SJK:n kanssa tasapisteissä viidentenä, heikommalla maalierolla. Kuudentena oleva FC Inter on kaksikosta jo neljän pisteen päässä.

Päävalmentaja Jani Honkavaaran ja hänen apunaan toimivan Sixten Boströmin KuPS on jäänyt HJK:sta mestaruuskamppailussa. Piste-ero on kasvanut seitsemään pisteeseen, ja jos KuPS ei voita sunnuntaina, joutuu KuPS kamppailemaan loppukaudesta vain hopeamitalista. Se olisi pettymys 100-vuotisjuhlakauttaan viettävälle, ja kovasti mestaruuteen satsanneelle seuralle. HJK on kenties kasvanut liian suureksi muille Veikkausliigaseuroille, vaikka satunnaisesti haastajia mukana onkin. KuPS onkin ollut viime vuosina ainoa seura, joka on pystynyt vastaamaan edustusjoukkueen osalta HJK:n satsauksiin myös rahallisesti. SJK on valinnut juuri tästä syystä pidempijänteisen strategian, oman akatemian ja pelaajapolun kautta, ja pyrkii siten haastamaan isompansa. Hauska yksityiskohta on, että Honkavaara ja Boström molemmat, ovat entisiä SJK:n päävalmentajia.

KuPS:n pelaajistossa on laatua lähes HJK:n veroisesti, mutta laajuutta ei löydy aivan HJK:n tapaan. Avauskokoonpanoissa KuPS pystyy kuitenkin vastaamaan haasteeseen. Se myös vahvisti joukkuetta merkittävästi kesän siirtoikkunassa, hankkimalla riveihinsä kokeneen entisen SJK-hyökkääjä Jake Jervisin, brasilialaisen Eliton Júniorin Ruotsin pääsarjasta sekä VPS:ssä edellisellä kaudella maaleja tykittäneen Tete Yengin.

Ennestään joukkueessa on laadukkaita ulkomaalaisvahvistuksia, kuten kenties sarjan paras maalivahti Johannes Kreidl, puolustajat Ibrahim Cissé, Clinton Antwi, Collins Sichenje ja keskikentällä sekä hyökkäyksessäkin operoimaan pystyvä Gabriel Bispo. Suomalaistähtinä joukkueesta löytyy Anton Popovitch, Jasse Tuominen, Henri Toivomäki, Saku Savolainen ja Sebastian Dahlström. Alkukauden tähtipelaaja Joona Veteli on pitkään loukkaantuneena, ja Urho Nissilä jätti seuran kesän siirtoikkunassa, lähtien etsimään paikkaa ulkomailta.

Kun SJK vieraili viimeksi Kuopiossa, se pelasi kenties yhden kauden heikoimmista otteluistaan, häviten 0-3 luvuin. Seinäjoella puolestaan SJK esitti kauden parhaimpiin kuuluvan ottelun KuPS:a vastaan, ja voitti 1-0 tuloksella. Tuo KuPS:n voitto SJK:sta elokuussa, on KuPS:n viimeinen kotikentällään. Sen jälkeen se on onnistunut voittamaan ainoastaan FC Interin viime viikonloppuna Turussa 1-0 tuloksella, ottelun lopussa tulleen rangaistuspotkun ansiosta. Edelliset kolme peliä ovat menneet ilman voittoja.

Veikkausliigan mestaruussarjan ottelu KuPS – SJK sunnuntaina 1.10. klo 18:00 Kuopion Väre Areenalla. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. Ruudun lähetys on Studiolähetys, ja se alkaa jo klo 17:15.

Myös VeikkausTV Studion tuore Veikkausliiga-studio on julkaistu ja pääset katsomaan sen tästä linkistä. Lähetyksessä käsitellään Veikkausliigan 29.9-1.10 pelattavia loppusarjojen päätöskierroksen otteluita. Veikkausliiga-studion viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa ilmaiseksi ja ilman erillistä kirjautumista Veikkaus Vetojen Youtube-kanavalta.

SJK:n pelit jatkuvat Veikkausliigan mestaruussarjassa lauantaina 7.10. vierasottelulla FC Interiä vastaan ja päättyvät huippujännittävään kotiotteluun, Pohjanmaan derbyyn SJK – VPS. Päätöskierroksen ottelu pelataan 8. – 17. 10. olevan maajoukkuetauon jälkeen, lauantaina 21.10. klo 17.00. Sen jälkeen kaikki Veikkausliigan mitalistit ovat selvillä. Europaikasta käydään kuitenkin vielä tuonkin jälkeen kamppailua Eurolopputurnauksessa, missä sijoille 3.-7. päätyneet joukkueet pelaavat pudotuspelityylillä paikasta ensi kauden UEFA Europa Conference League -karsintoihin. Kolmanneksi Veikkausliigassa sijoittuva pääsee suoraan kaksiosaiseen finaaliin, jossa pelit pelataan 1. ja 5. marraskuuta. Tarkempi Eurolopputurnauksen ohjelma selviää vasta 21.10. pelattavan päätöskierroksen jälkeen.