123 456 7890

Marraskuun alusta harjoituksiin palannut SJK Akatemia, lähtee joululomille lauantaina 17.12. klo 17:20 pelattavan harjoitusottelun jälkeen. Siinä se kohtaa Vaasan Fennia Areenalla Veikkausliigassa pelaavan VPS:n.

Ykkösen kausi päättyi jo lokakuun alussa, ja SJK Akatemia säilytti upeasti paikan sarjassa myös kaudelle 2023. Kuukauden harjoitustauon jälkeen, joukkue palasi harjoituskentällä, ja on vetänyt säännöllisesti noin kuukauden. Harjoituksia on ollut jopa paria kertaa päivässä, mukana ryhmässä treenaavien jalkapallolukiolaisten tavoin ja treenejä on ollut kahdesti viikossa Kuortaneen Urheiluopistolla. 

Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme tämän pelin VPS:a vastaan järjestymään. Siten pääsemme päättämään meidän kuuden viikon harjoitusjakson todella haastavalla pelillä, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page. 

Olemme toki pelanneet tässä joukkueen sisäisiä otteluita, ja niissä taso on ollut todella korkea. Olen ollut todella tyytyväinen mitä olen niissä nähnyt meidän nuorelta pelaajaryhmältämme. Koko tämä jakso on ollut muutenkin todella tärkeä valmistautuminen koko pelaajaryhmälle, ja se on mennyt hyvin. 
 
Viime viikon aikana osa pelaajistamme on ollut edustusjoukkueen mukana, ja palaute sieltä on ollut heistä erittäin hyvää. Eli sekin kertoo, että tämä harjoitusjakso on ollut hyvä. 

Olemme tehneet myös paljon perusasioita, ja keskittyneet opettelemaan loukkaantumisten ehkäisyyn liittyviä asioita. Taktisesti olemme käyneet läpi perusasioita, eli miten haluamme pelata ensi kaudella, ja mitä haluamme joukkueelta. VPS vastustajana tarjoaa sitten hyvän mahdollisuuden katsoa miten nämä perusasiat ovat menneet läpi, Page pohtii.

Eli hyvä peli on taatusti tulossa, ja hyvä päätös harjoitusjaksolle ennen joulua ja uutta vuotta. Ja sitten tammikuussa, kun jatkamme, teemme viimeiset valmistautumiset Ykköscupin ja Suomen Cupin peleihin, sanoo Page vielä lopuksi.

Lauantaina vastassa oleva VPS kokeilee nuoria pelaajia SJK Akatemiaa vastaan, sekä joitain näyttöjä antavia pelaajia. Näistä yksi on SJK Akatemian pelaajille varsin tuttu, sillä SJK Akatemian kapteenistoon vielä viime kaudella kuulunut Valtteri Olsbo hakee pelipaikkaa Veikkausliigasta VPS:n riveistä.

Myös SJK Akatemian ryhmään on tullut muutama uusi kasvo, ja B-nuorista on noussut pelaajia mukaan. Alkavalla kaudella SJK Akatemian alaisuudessa on Ykkösessä pelaavan joukkueen lisäksi myös Kolmosessa pelaava miesten joukkue, ja ajatuksena on, että näiden kahden joukkueen pelaajarinkiin kuuluu noin 30 pelaajaa. Nämä harjoittelevat yhdessä, ja niistä päivän kunnon tai oman tason mukaisesti pelaajat pelaavat viikoittain joko Ykköstä tai Kolmosta. Nuorimmat pelaavat myös B-nuorten SM-sarjaa SJK U17-joukkueen mukana.

Talvella SJK Akatemia pelaa Ykköscupissa ja Suomen Cupissa, joissa pelit alkavat tammi-helmikuun vaihteessa. Ykköscupissa kohdataan samassa lohkossa naapuriseurat KPV ja FF Jaro, sekä Ykköseen noussut Toni Lehtisen valmentama JJK. Näistä Seinäjoella kohdataan JJK.

Ykköscupin pelit:
28.1. FF Jaro – SJK Akatemia (Tellushalli 15:15)
11.2. KPV – SJK Akatemia (Kipparihalli 16:00)
19.2. SJK Akatemia – JJK (Wallsport Areena 13:15)

Ykköscupin alustava aikataulu:
21.1.–19.2. Lohkovaihe
25.2. Puolivälierät
4.3. Välierät
11.3. Finaali

SJK Akatemian ja SJK:n Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen kausikortit ovat myynnissä Ticketmasterin kanavissa ja Torikeskuksen SJK Storessa. SJK Akatemian kausikortin voi liittää todella edullisesti SJK:n Veikkausliiga-joukkueen kausikorttiin. Kausikorteilla pääsee sisään myös talven Ykköscupin ja Suomen Cupin kotiotteluihin.