123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki

Veikkausliigan mestaruussarjan ottelu SJK – FC Honka pelataan maanantaina 10.10. klo 18:00 OmaSp Stadionilla. Panoksena SJK:lla on kotietu pian alkaviin europudotuspeleihin. Portit ja palvelut aukeavat klo 16:00 ja peliin on kutsuttu Seinäjoen alueen alakoululaiset. Alakoululaisille on jaettu peräti 5300 lippua alueen kouluihin, joilla pääsee joko tähän otteluun tai aiemmin pelattuun KuPS-kotiotteluun. Liput käyvät OmaSp Stadionin Itäpäädyn junioripäätyyn, missä on erityisesti lapsille suunnatut palvelut pomppulinnoineen. Peliin on saatavana myös Kultaliput edullisempaan hintaan, joilla saa ottelulipun lisäksi ruuan ja muutaman juomalipun Carlsberg Sports Barissa. Normaalit ennakkoliput peliin myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja Torikeskuksen SJK Storessa. Lisätietoa tapahtuman järjestelyistä ja palveluista tämän ennakon loppuosasta.

Vaikka Veikkausliigaa on jäljellä enää kaksi kierrosta, jatkuvat SJK:n pelit varmuudella heti kauden perään keskiviikkona 19.10. alkavissa europudotuspeleissä. Niissä pelataan paikasta eurokentille kaudelle 2023, joten panos on kova. Ottelut pelataan kerrasta poikki menetelmällä niin, että ensin SJK kohtaa puolivälierässä OmaSp Stadionilla Veikkausliigassa 7. tai 8. sijoittuneen. Ja jos tuo voitetaan, jatkuvat pelit heti seuraavana lauantaina välierällä, jossa kohtaa puolivälieräparien voittajat. Välierän voittaja kohtaa vielä kaksiosaisessa finaalissa Veikkausliigan 4. sijoittuneen joukkueen ja sen voittaja pelaa eurokentillä kaudella 2023.

Jotta SJK saisi varmuudella kotiedun myös tuohon mahdolliseen lauantain välierään, pitää SJK:n sijoittua Veikkausliigassa vähintään viidenneksi, eli sijalle, jolla se juuri nyt on. Ero kuudentena olevaan FC Interiin on kaksi pistettä, kun Veikkausliigaa on kaksi peliä jäljellä tämä maanantain ottelu mukaan luettuna. FC Inter hävisi jo sunnuntaina 9.10. pelatussa ottelussa KuPS:lle, joten jos SJK voittaa maanantaina, on SJK.n viides sija varma jo ennen päätöskierrosta. SJK ja FC Inter kohtaavat vielä toisensa Veikkausliigan päätöskierroksella sunnuntaina 16.10. Turussa, ennen europudotuspelien alkua. Maanantaina vastaan tuleva FC Honka puolestaan on nyt kolmantena, ja se on jo käytännössä varmistanut Veikkausliigan kolmannen sijan, sekä sitä kautta europaikan ensi kaudelle. Se voisi menettää kolmannen sijan vain häviämällä erittäin suurimaalisesti, lähes 10:lla maalilla / peli sekä SJK:lle että päätöskierroksella FC Hakalle. Lisämaustetta maanantaille tuo se, että heinäkuussa, kun SJK ja FC Honka kohtasivat viimeksi Seinäjoella, oli SJK parempi 3-2 luvuin.

SJK:n Diego Rojas Honka-pelaajien keskellä edellisessä kohtaamisessa OmaSp Stadionilla.

Tämä maanantain ottelun on meille jälleen iso mahdollisuus ottaa itsellemme kotietu kauden kahdelle viimeiselle tärkeälle viikolle. Niillä kahdella viikolla pelataan kaikkein tärkeimmistä asioista ja haluamme sen kotiedun niihin peleihin. Ja haluamme varmistaa sen mahdollisimman pian, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Olemme täysin keskittyneitä siihen, että pidämme näissä peleissä yllä hyvän vireemme, ja haluamme ehdottomasti saada europudotuspelien ensimmäiset pelit kotikentällemme. OmaSp Stadionilla olemme olleet todella vahvoja ja lyömättömiä nyt jo useita kuukausia. 

Eli, tavoite on hyvin selvä; haluamme pelata nämä kaksi jäljellä olevaa peliä niin, että saamme kotiedun europudotuspeleihin, Gómez korostaa vielä kerran.

SJK:n riveistä puuttuu varmuudella ainoastaan pelikiellossa oleva laitapuolustaja Pablo Andrade, jonka korttitili täyttyi viime ottelussa Valkeakoskella, ja hän joutuu huilaamaan tämän ottelun. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ei varmuudella ole pelaajia, ja kokoonpanoon odotellaan takaisin myös Moshtagh Yaghoubia, joka missasi edellisen Haka-ottelun, saatuaan osumaa edellisessä voitokkaassa kotipelissä KuPS:a vastaan.

Veikkausliigan syyskuun kuukauden joukkue valittiin torstai-iltana, ja siinä oli mukana ainoana SJK-pelaajana SJK:n kymppipaita Diego Rojas. 27-vuotias chileläinen pelintekijä teki SJK:n kanssa juuri jatkosopimuksen myös ensi kaudesta, joten miehen otteita päästään ihailemaan jatkossakin. Rojas on pelannut tällä kaudella SJK:n kanssa kaikissa kilpailuissa yhteensä 27 ottelua ja tehnyt niissä 5 maalia.

Maanantain ottelun alussa huomioidaan SJK:n laitapuolustaja Niko Markkulaa, joka on ilmoittanut lopettavansa pelaajauransa tähän kauteen. 32-vuotias JJK-kasvatti, on urallaan kärsinyt loukkaantumisista, mutta silti pelannut yhteensä lähes 300 ammattilaisottelua, SJK:n lisäksi kasvattajaseurassaan JJK:ssa, Valkeakosken Hakassa, FC Interissä ja Ruotsin Eskilstunassa. Lisäksi hän on edustanut Suomea U21-maajoukkueessa ja ollut mukana A-maajoukkueen pelaajaryhmässä. SJK:ssa Markkula on viihtynyt kolmen kauden ajan, alkaen kaudesta 2020 ja hän on pelannut näinä vuosina 48 ottelussa, eri kilpailuissa ja onnistunut maalinteossa kolme kertaa. Koko SJK-väki kiittää jo nyt Markkulaa kolmesta kaudesta ja toivottaa makeita vuosia peliuran jälkeiseen elämään.

Niko Markkula on ilmoittanut lopettavansa uransa tämän kauden päätteeksi.

Vesa Vasaran valmentama FC Honka on ollut tällä kaudella kovassa iskussa. Se on sarjassa kolmantena, ja käytännössä jo varmistanut Veikkausliigan pronssimitalit. Sille riittäisi jopa pienimaalinen tappio maanantaina parantamaan osakkeita tuon suhteen. Tämä johtuu siitä, että sen maaliero neljäntenä olevaan FC Hakaan on niin suuri, että vaikka Honka häviäisi molemmat viimeiset ottelunsa, ne pitäisi hävitä lähes kymmenellä maalilla per peli.

Paljon kertoo Hongan vireestä sekin, että sillä on koko Veikkausliigan paras maaliero ja se on tehnyt eniten maaleja kaikista joukkueista. Maaliero on 26 maalia plussan puolella, ja se on 7 maalia parempi kuin toiseksi parhaalla KuPS:lla. Maaleja se on tehnyt 12 enemmän kuin mikään muu joukkue. Hyvän maalivireen takana on muun muassa vasta 19-vuotias Agon Sadiku, joka on maalipörssissä toisena 14:sta maalillaan. Häntä ruokkii kovassa vireessä olevat Rui Modesto ja Lucas Kaufmann. Modesto johtaa koko Veikkausliigan syöttöpörssiä 12 maalisyötöllä, ja Kaufmann on kolmannella sijalla 8 syötöllä.

Pelissä nähdään kenties viimeistä kertaa Seinäjoella FC Hongan kapteeni, 32-vuotias Duarte Tammilehto, joka on ilmoittanut lopettavansa pitkän peliuransa tähän kauteen. Kovana keskikentän taistelijana, joskus ärsyttävänäkin sellaisena tunnettu Tammilehto, on HJK:n kasvatti, ja edustanut HJK:n ja Hongan lisäksi FC Lahtea, TPS:aa ja IFK Mariehamnia. Pelkästään Veikkausliigassa pelejä on yli 200 ja näistä suurin osa FC Hongan paidassa.

Paikalle mahdollisesti tulevat FC Hongan kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn vieraskatsomoon. Sinne on liput myynnissä ainoastaan omasta linkistä, joka on toimitettu myös FC Hongan SLO:lle. Tervetuloa myös Honka-väelle otteluun.

SJK:n ennakkostudiossa Arttu Seppälä ja Tero Mäntylä käyvät läpi tulevaa SJK – Honka -ottelua, mutta samalla myös heti kauden jälkeen pelattavia europudotuspelejä ja SJK Akatemian hienoa saavutusta pitää paikka myös ensi kauden Ykkösessä. Alta katsomaan ennakkostudioa.

 

Veikkausliigan mestaruussarjan viimeinen kotiottelu SJK – FC Honka maanantaina 10.10. klo 18:00 OmaSp Stadionilla. Ennakkoliput otteluun Lippu.fi-kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. Porttilipunmyynti, portit ja palvelut aukeavat klo 16:00. Ottelu näkyy suorana myös Ruutu Urheilu-palvelusta ja selostajana toimii Oskari Koski. 

Veikkausliiga jatkuu tämän ottelun jälkeen vielä päätöskierroksella sunnuntaina 16.10. klo 17:00, ja silloin SJK matkustaa Turkuun FC Interin vieraaksi. Jo nyt on selvillä Veikkausliigan mestari, joka on HJK ja hopeamitalisti, joka on KuPS. Pronssia ottaa suurella todennäköisyydellä FC Honka ja FC Haka on neljäs. Mitalistien osalta kausi päättyy päätöskierrokseen. Suurimman osan muiden joukkueiden osalta kausi kuitenkin jatkuu vielä Eurolopputurnauksessa tai Ykkösen nousukarsinnoissa.

Eurolopputurnauksen nimellä virallisesti kulkeva turnaus pelataan pudotuspelimuodossa, kerrasta poikki systeemillä, eli pelit loppuvat tappioon ja vain voittaja etenee seuraavalle kierrokselle. Panoksena turnauksen voittajalle on paikka eurokentillä kaudelle 2023. SJK on jo varmistanut paikkansa europudotuspelien puolivälierään, joka pelataan keskiviikkona 19.10. klo 18:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Vielä ei ole kuitenkaan vastustaja selvillä, kun vastaan tulee Veikkausliigassa 7. tai 8. sijoittunut joukkue. Jos tämänhetkiset sijoitukset jäisivät voimaan, olisi vastustaja puolivälierässä naapuriseura VPS. Muut vastustajavaihtoehdot ovat nyt 7. oleva AC Oulu ja 9. mukaan tahtova IFK Mariehamn. Puolivälierän voittaja kohtaa lauantaina 22.10. välierässä toisen puolivälieräparin voittajan, ja pelin saa kotikentälle Veikkausliigassa paremmin sijoittunut. Niihin toisena joukkueena on selviytynyt FC Inter. Välierän voittaja etenee europudotuspelien finaaliin, jossa se saa vastaansa Veikkausliigassa 4. sijoittuneen joukkueen, eli tätä kirjoitettaessa FC Hakan. Finaali pelataan kaksiosaisena siten, että välierän voittaja aloittaa kotona keskiviikkona 26.10. ja ratkaisu nähdään 4. Veikkausliigassa sijoittuneen kotikentällä sunnuntaina 30.10. Voittaja ratkeaa noiden kahden ottelun yhteistuloksella, ja voittaja saa paikan kauden 2023 UEFA Europe Conference League-peleihin.

Tarkemmat alkamisajat tuleville otteluille, niiden pelipaikat ja vastustajat, päivitetään SJK:n nettisivujen ottelut kohtaan sitä mukaa, kun SJK:n taival peleissä vahvistuu. SJK:n kausikortit käyvät myös europudotuspelien kotipeleihin, ja liput myynnissä normaalisti Lippu.fi-kanavissa ja Torikeskuksen SJK Storessa.

SJK:n junnupääty oli mahtavasti täynnä viime kotiottelussa, ja toivottavasti Seinäjoen alakoululaiset löytävät peliin myös maanantaina.

 

Maanantain ottelun järjestelyt ja palvelut OmaSp Stadionilla

Veikkausliigan ottelu SJK – FC Honka pelataan OmaSp Stadionilla maanantaina 10.10. klo 18:00. Hetki-areena ja lipunmyyntikioski aukeaa klo 16:00. Lippuja saa Lippu.fi-palvelusta sähköisenä sekä ennakkoon. Ennakkolippuja myydään myös SJK Storessa Torikeskuksella. Peliin on saatavana myös Kultaliput edullisempaan hintaan, joilla saa ottelulipun lisäksi ruuan ja muutaman juomalipun Carlsberg Sports Barissa.

Tähän peliin on kutsuttu Seinäjoen alueen alakoululaiset. Alakoululaisille on jaettu peräti 5300 lippua alueen kouluihin, jolla pääsee myös tähän Honka-kotiotteluun. Liput käyvät OmaSp Stadionin Itäpäädyn junioripäätyyn, missä on erityisesti lapsille suunnatut palvelut ja sinne on kulku Itäpäädyn portista, Pääkatsomon ja Itäpäädyn kulmauksesta. Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi vanhempiensa seurassa.

Paikalle tähän otteluun tulevat vieraskannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn vieraskatsomoon, minne sisäänkäynti on omasta ovesta katsomon takaa, ja siellä on omat palvelut anniskeluineen. Liput vieraskannattajille myynnissä omasta linkistä.

Hetki-areenalta löydät myös ruoka- sekä anniskelupisteitä ennen ottelua ja sen aikana. Ottelun jälkeen jatketaan stadionin Carlsberg Sports Barissa, missä on pelipaita-arvontaa ja pelaajahaastatteluja.

Ottelutapahtumassa OmaSp Stadionin kaikki katsomot ovat käytössä, ja sisääntulo tapahtuu kolmesta eri portista. Katsomoiden välillä liikkuminen ei ole mahdollista, mutta katsomoiden alla voi liikkua vapaasti. Hetki-areenalle pääsee ennen ottelua kaikilla ottelulipuilla ja kausikorteilla. Itäpäädyn ja Eteläkatsomon kulmauksessa olevan vieraskannattajien alueen läpi ei ole kulkua, ja tarvittaessa sinne kulku tapahtuu omasta portista, katsomon osan takaa.

Jokaisessa katsomossa on tarjolla samat peruspalvelut, kioskit ja WC:t sekä osassa katsomoissa myös anniskelualueet. Jokainen katsomo on katettu, ja kaikille katsojalle löytyy katsomoista istumapaikka. Tämän lisäksi katsojat pääsevät käyttämään Carlsberg Sports Barin sisätiloja ja VIP-lippulaiset Atria Loungen VIP-ravintolaa kolmannessa kerroksessa.

Anniskelu löytyy Eteläkatsomon takaa, Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta. Lisäksi Kannattajapäädyn keskiosa, kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomo, on anniskelualuetta ja sen vieressä olevan katsomon kaksi alinta penkkiriviä. Ennen ottelua ja ottelun tauolla, myös etupihan Hetki-areena palvelee janoisia tai nälkäisiä katsojia.

Junnupäädyn alta löytyy lapsille oma karkkikatu, pomppulinna sekä onnenpyörä, josta voi voittaa upeita SJK-palkintoja. Siellä on myös Meet & Greet -tapahtuma noin klo 17:15, missä on tavattavissa SJK-pelaajia. Tässä ottelussa Junnupäädyn eteen on rakennettu myös nopeustutkarata, missä voi testa kuinka lujaa oma potku lähtee.

Pyörätuoliasiakkaat pääsevät peliin OmaSp Stadionin etupihalla olevan lipunmyyntikioskin kautta. Ja sieltä heidät opastetaan turvallisesti Pääkatsomon hissiin ja katsomoon.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton antamia määräyksiä ja ohjeita ottelutapahtuman järjestämisestä, joista saa lisätietoa tästä linkistä. Kaikenlainen syrjivä tai rasistinen huutelu on ehdottomasti kielletty, ja ottelutapahtumassa häiritsevästi käyttäytyvä katsoja voidaan poistaa alueelta.

Tapahtuman aikataulu

* 16:00 OmaSp Stadionin portit, Hetki-areena ja lipunmyynti aukeaa. Myös Carlsberg Sports Bar ja SJK Shop aukeaa
* 17:00 Stadionin katsomot ja niiden palvelut aukeavat. Kannattajien katsomossa happy hour hinnat klo 18:00 asti.
* 17:00 – 17:30 Pelaajatapaamiset ja -haastattelut tapahtuma-areenalla, junnupäädyssä ja VIP-tiloissa.
* 17:55 Joukkueet kentälle.
* 18:00 VEIKKAUSLIIGAN OTTELU SJK – FC Honka KÄYNTIIN
* n.19:45 Veikkausliigan ottelu päättyy. Carlsberg Sports Barissa arvontaa, pelaajahaastatteluja ja jälkipelit.

OmaSp Stadionin Hetki-areenan ruokatarjontaa

Ottelun lipunmyynti ja -hinnat

Lippuja myydään ennakkoon Lippu.fi-kanavissa sekä Torikeskuksessa sijaitsevassa SJK Storessa. SJK Store on auki arkisin klo 9-16 ja lauantaina 10-15. Lippuja myydään myös OmaSp Stadionin pihassa olevasta lipunmyyntikioskista pelipäivänä. Kaikki 7-12 vuotiaat lapset pääsevät puoleen hintaan kaikkiin SJK:n Veikkausliiga-otteluihin.

Portilta tai SJK Storesta ostetuista normaalihintaisista ottelulipuista Pää- tai Eteläkatsomoon, saa S-Etukortilla -2 € alennuksen.
Pääkatsomossa on muutama pyörätuolipaikka ja pyörätuoliasiakkaat pääsevät peliin OmaSp Stadionin etupihalla olevan lipunmyyntikojun kautta.

Pääkatsomo

Portiltta tai SJK Storesta:
Aikuinen 35 €
Alennusryhmät 30 €
Lapset 7-12 v 17,50 €

Ennakkoon Lippu.fi:
Aikuinen 30 €
Alennusryhmät 25 €
Lapset 7-12v 15 €

Kultalippu 39 € (sisältää ruokailun ja 2 juomalippua Carlsberg Sports Barissa)
VIP-lippu 112,40€ (sisältää ruokailun ja 2 juomaa Atria Loungessa)

Eteläkatsomo
Portilta tai SJK Storesta:
Aikuinen 25 €
Alennusryhmät 20 €
Lapset 7-12 v. 12,50 €

Ennakkoon Lippu.fi:
Aikuinen 20 €
Alennusryhmät 15 €
Lapset 7-12 v 10 €

Kannattajapääty

Portilta tai SJK Storesta: 20 €
Lapset 7-12 v 10 €

Ennakkoon Lippu.fi: 15 €
Lapset 7-12 v. 7,50 €

Itäpääty
Portilta tai SJK Storesta: 20 €
Lapset 7-12 v 10 €

Ennakkoon Lippu.fi: 15 €
Lapset 7-12 v. 7,50 €
Lapset 7-12 v. 7,50 €

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa, lippu kirjataan portilla järjestysvalvojan toimesta. Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt ja lapset 7-17 vuotta. 7-12 vuotiaat lapset pääsevät puoleen hintaan kaikkiin SJK:n Veikkausliiga-otteluihin. Kaikki 12-17 vuotiaat kuuluvat alennusryhmän lippuihin.

Normaalihintaisista Pää- ja Eteläkatsomon lipuista 2 € alennus S-etukortilla SJK Storesta tai lipunmyyntikojusta (alennus ei koske Kannattaja- tai Itäpäädyn lippuja eikä verkkolippuja).

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.
Erilaiset kulttuurisetelit tai vastaavat, käyvät maksuvälineenä ainoastaan SJK Storessa tai porttilipunmyynnissä.

Itäpäädyn Junnupääty on räätälöity palveluiltaan lapsille ja nuorille.

Pysäköinti ja pyöräparkki

OmaSp Stadionin piha-alueille ei ole pysäköintiä. Stadionin etupiha on suljettu kokonaan autoilta ja polkupyöriltä. Pysäköintitila on rajattua ja sitä löytyy Wallsport Areenan ja Jääurheilukeskuksen pihasta sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevasta lisäparkkipaikasta. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan pyörätelineillä.

Stadionbussit

Stadionbussit kulkevat jokaiseen SJK:n Veikkausliigan kotipeliin kauden 2022 aikana. Reitit kulkevat Seinäjoen asuntoalueilta OmaSp Stadionille ja pelin jälkeen keskustan kautta takaisin. Reittejä on kaksi, Musta- ja Kultainen-linja. Löydät reitit ja pysäkit aikatauluineen Komia-liikenteen nettisivuilta. Stadionbussin kertamaksu on 5€ / suunta.

Lisäksi SJK:n kotipeleihin kulkee myös kaksikerroksinen aito Lontoon bussi. Lontoon bussi on ilmainen Vekselin asiakkaille ja se kulkee ennen ja jälkeen ottelun Vekselin sekä OmaSp Stadionin väliä.

Televisiointi

SJK – FC Honka -ottelu näkyy maksullisesta Ruutu Urheilu-palvelusta. Ottelun selostaa Oskari Koski.

Median edustajat ja akkreditointi

Median edustajilta edellytetään tapahtumaan akkreditointi sähköpostitse viimeistään maanantaina 10.10. klo 12:00 mennessä. Akkreditoinnit tehdään SJK:n mediavastaavalle osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi.

Median sisääntulo tapahtuu päärakennuksen Itäpäädyn puoleisesta päädystä, mediahuoneeseen, jossa saa passit ja kuvausliivit hyväksyttyjen akkreditointien mukaan. Mediahuone aukeaa klo 17:00 ja se on auki ottelun jälkeen työskentelyä varten noin tunnin. Ottelun jälkeen on lehdistötilaisuus mediahuoneessa, jonne tulee vuorotellen vieras- ja kotijoukkueen päävalmentaja. Kaikki muut haastattelut tehdään erillispyynnöstä ottelun jälkeen kenttäalueella. Pyyntö esitetään ottelun aikana toimivalle media officerille tai jo etukäteen ennen ottelua SJK:n mediavastaavalle. Median edustajista toimittajille on varattu paikat Pääkatsomosta, yläosasta löytyvästä Pressikatsomosta. Siellä on pöydät ja sähköpistokkeet. Kuvaajat puolestaan levittäytyvät kentän ympärille, kiertämällä mediahuoneesta ulkokautta, Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta. Kuvaajilla ei ole pääsyä vaihtopenkkien puoleiselle laidalle.

Tervetuloa OmaSp Stadionin tunnelmaan!