123 456 7890

SJK ja KuPS kohtaavat lauantaina 28.1. klo 14:45 alkavassa Liigacupin avausottelussa Wallsport Areenalla. Otteluun myydään lippuja ovelta, ja sisään pääsee myös kaikilla SJK:n kauden 2023 kausikorteilla, sekä osakas- ja yrityskorteilla. Lisäksi viime kauden Seurakortit käyvät. Kausikortteja voi myös tilata paikan päällä, ja samalla pääset heti kausikortilla sisään. Kausi- osakas- ja yrityskorttilaisia pyydetään ottamaan mukaan tilausvahvistus kausikortin ostamisesta. Ennakon loppuosassa on myös lisää infoa tapahtuman järjestelyistä sekä käytännöistä. Liput portilta 10 € ja alle 15-vuotiaat 5 €. Peli näkyy suorana maksullisesta Ruutu Urheilu-palvelusta.

Viime lauantaina SJK kohtasi kenraaliharjoitusottelussa Viron cup-mestari Paide Linnameeskondin, ja ottelu olikin hyvätasoinen, sekä kovan intensiteetin ottelu. SJK hävisi ottelun niukasti 1-2 luvuin, mutta pelistä jäi niin paljon positiivisia asioita mukaan, että SJK pääsee hyvällä itseluottamuksella kohtaamaan uudessa komennossa olevan KuPS:n.

Kilpailulliset ottelut tulevat ehkä hieman liian nopeasti, näin jo tammikuussa. Nopeasti siksi, että emme halua tehdä kompromisseja fyysisen harjoittelun suhteen tässä vaiheessa harjoituskautta. Mutta tämä on joka tapauksessa kilpailu, ja otamme sen myös siten erittäin vakavasti, vakuuttaa SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Meille jäi hieman huonot kokemukset viime vuodesta, kun emme päässeet tämän kilpailun finaaliin, hävittyämme välierän rangaistuspotkuilla. Ja tällä kaudella lähdemme täysin samalla asenteella kilpailuun, finaalipaikka ja voitto mielessä, Gómez kertoo.

Kilpailun formaatti on toki hieman muuttunut, ja saamme lohkovaiheessa nyt enemmän pelejä, ja vain kaksi parasta joukkuetta etenee jatkoon. Siten jokainen peli ja jokainen piste on tärkeä. 

Liigacup pelataan tällä kaudella kahdessa kuuden joukkueen lohkossa, josta ensimmäiseksi ja toiseksi sijoittuneet kohtaavat toisen lohkon vastaavat välierissä, ja välierien voittajat etenevät finaaliin. SJK:n kanssa samassa lohkossa pelaa AC Oulu, FC Haka, Ilves, VPS ja lauantaina vastaan tuleva KuPS.

Lauantaina saamme vastaamme joukkueen, jonka tunnemme hyvin. Toki siellä on tapahtunut joitain muutoksia pelaajien ja staffin osalta, mutta emme usko, että KuPS muuttaa kovinkaan paljoa pelitapaansa, pelin rakennetta tai sitä miten he tekevät kaikki asiat. Ja olemme valmiita kohtaamaan heidät, pohtii Gómez.

Tiedän, että siitä tulee kova peli. Ja peli, jossa pitää taistella kovaa, jos haluamme hallita peliä, sillä myös he haluavat tehdä niin. He tykkäävät pitää palloa, ja prässätä korkealta, kuten mekin. Itseasiassa, he tekevät monet asiat hyvin samalla tapaa kuin me. 

Viime viikon Paide-ottelusta SJK:lta puuttui kipeänä olleet Pyry Hannola, Kingsley Ofori ja Pablo Andrade. Koko kolmikko on nyt takaisin harjoituksissa, ja varmuudella sivussa on ainoastaan KPV-harjoitusottelussa loukkaantunut Ville Tikkanen.

Meillä on jälleen hyvä harjoitusviikko takanamme, joten olemme valmiit. Olemme myös saaneet pelaajia takaisin, jotka olivat sairaana viime viikolla. Samalla sitten joillain muilla on ollut hieman flunssaa, sillä nyt on semmoista aikaa ja viruksia kiertää. Mutta muuten olemme hyvin kasassa, sanoo Gómez.

Viime ottelussa oli hallissa jo mukava tunnelma, ja pääsemme taas kannattajiemme eteen. Tämä on myös heille hyvää harjoitusta kauteen, ja he saavat äänet auki talven jäljiltä. Toivommekin, että tästä tulee meille hieno lauantai yhdessä, Gómez lähettää vielä lopuksi terveiset SJK-kannattajille.

Neljälle SJK-pelaajalle lauantain ottelu voi olla myös kilpailullinen debyytti SJK-paidassa ja yleisön edessä. Joka harjoitusottelussa tähän mennessä maalin tehnyt hyökkääjä Jaime Moreno, uusimpana Arsenalista lainasopimuksella mukaan liittynyt maalivahti Ovie Ejeheri, laitapuolustaja Macario Hing-Glover, joka kantaa paidan selkämyksessä vain nimeä Macario, sekä keskikenttäpelaaja Markus Arsalo, ovat vielä ilman kilpailullista ottelua SJK:ssa. Ainakin jotkut tai kenties kaikki heistä nähdään varmuudella kentällä lauantaina. Mukana on myös akatemiasta mukaan nostettuja pelaajia.

KuPS:ssa on ollut viime kuukauden aikana myrskyisää, sillä entinen SJK:n mestarivalmentaja Simo Valakari lähti yllättäen joukkueen päävalmentajan paikalta, ja tilalle nousi hänen kakkosvalmentajanaan ollut Pasi Tuutti. Tuutti on syntyjään Kuopiosta, joten KuPS lähtee omaan 100-vuotisjuhlakauteensa pitkästä aikaa savolaiskomennossa.

Myös joukkueessa on ollut liikehdintää, ja viime kaudella hopeaa sekä Suomen cupin mestaruuden napanneesta joukkueesta on lähtenyt varmuudella hyökkääjät Janis Ikaunieks ja Santeri Haarala. Maalivahtikaksikosta Otso Virtanen lähti Ilvekseen. Puolustuksesta lähti linjan johtaja, keskuspuolustaja Paulo Ricardo, sekä laitapuolustajat Daniel Carillo ja Henry Uzochukwu. Gabriel Bispo on lainalla kevääseen asti kotimaassaan Brasiliassa. Heidän lisäkseen hyökkääjä Tim Väyrynen ja Diogo Tomas ovat vielä ilman sopimuksia, eikä kumpikaan taida pukea KuPS-paitaa enää alkavalla kaudella. Tilalle ei ole toistaiseksi tullut kovin montaa vielä uutta vahvistusta, johtuen pitkittyneestä päävalmentajan vaihdoksesta.

KuPS:n pelaajaryhmä on kovista lähtijöistä huolimatta laadukas. Maalissa jatkaa itävaltalainen Johannes Kreidl, keskikentältä löytyy Anton Popovitch, Jaakko Oksanen, sekä tanskalainen Christian Tue Jensen. Uusina mukaan on tullut muun muassa hyökkääjä Pyry Lampinen, sekä puolustajat Seth Saarinen ja Hajduk Splitistä lainalla oleva Ivan Dominic. Torstaina KuPS myös ilmoitti kiinnittäneensä maajoukkuehyökkääjä Jasse Tuomisen sekä yhdysvaltalaispuolustaja Robert Castellanosin riveihinsä.

Viime talvena SJK kaatoi KuPS:n Liigacupissa Kuopiossa 2-0 luvuin, ja Veikkausliigassa ensimmäinen kohtaaminen Kuopiossa päättyi KuPS:n hyväksi samoin numeroin. Runkosarjan toinen kohtaaminen Seinäjoella päättyi SJK:lle 2-1 ja ylemmässä loppusarjassa SJK voitti KuPS:n 3-1. KuPS:n viimeisin voitto Seinäjoella tuli kesäkuussa 2021, kun KuPS nappasi kolme pistettä mukaan 0-1 tuloksella.

Lauantaina 28.1. klo 14:45 Liigacupin avausottelu SJK – KuPS Wallsport Areenalla. Ovet ja lipunmyynti aukeaa klo 14:00. Sisään pääsee kauden 2023 kausikorteilla. Liput ovelta 10 € ja alle 15-vuotiailta 5 €. Kausikortteja voi tilata myös ovella, ja pääset sillä sisään heti. Median edustajilta edellytetään akkreditointi sähköpostitse hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Ottelu näkyy suorana maksullisen Ruutu Urheilu-palvelun kautta.

Koska fyysisiä kortteja ei ole vielä toimitettu, kausikortin ostaneita pyydetään ottamaan mukaan tilausvahvistus, josta selviää kausikortin tilaus kaudelle 2023. Tämä nopeuttaa sisäänpääsyä ovella ja ehkäisee ruuhkautumista. Ovella on myös aakkostettu nimilista kortin ostaneista. Osakas- ja yrityskausikorttien osalta ovella on lista osakkaiden- ja yrityksien nimistä, mutta myös heille suositellaan tilausvahvistuksen ottamista mukaan. Perjantaina 27. päivä klo 12:00 jälkeen ostetuista korteista tulee joka tapauksessa olla mukana tilausvahvistus tai maksukuitti, sillä nuo eivät välttämättä ehdi mukaan nimilistaan.

Wallsport Areenan kioski palvelee normaalisti ja sieltä saa myös SJK:n fanituotteita. Anniskelu löytyy kioskin yläpuolelta olevalta katsomoparvelta.

SJK:n kannattajaryhmä Klopit sijoittuvat kuntosalin päällä olevalle parvelle ja muu yleisö toiselle parvelle, päätyyn ja kentän laidan katsomoihin. Vaihtopenkkien puolella kulkeminen on kiellettyä pelin aikana. Median edustajille on varattu pöytätilaa pistokepaikoilla kuntosalin yläpuoleisen parven toiselta reunalta, ja median edustajille on oma käynti parvelle maalin takaa keskeltä hallia.

Ottelutapahtumassa noudatetaan yleisesti Palloliiton sääntöjä ja ohjeita, ja pullojen sekä purkkien tuominen sisään on kiellettyä. Ovella voidaan tehdä turvatarkastus tarvittaessa. Wallsport Areenan yleisökapasiteetti on rajattu pelastusviranomaisten toimesta 500 katsojaan. Huomioithan, että myös pienet lapset lasketaan mukaan yleisökapasiteettiin.

Kaikki SJK:n tulevat ottelut löytyvät SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Kausikortit ovat myynnissä Ticketmasterin-kanavissa ja Torikeskuksen SJK Storessa.