123 456 7890

SJK ja HJK kohtaavat Veikkausliigan kärkikamppailussa lauantaina 29.7. klo 17:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Samalla laitetaan ylpeästi mustaa vaatetta päälle, ja tuetaan SJK:n väreissä kotijoukkue voittoon. Yhteistyökumppani Adidas on lahjoittanut mustia paitoja jaettavaksi ilmaiseksi sadalle ensimmäiselle Hetki-Areenan SJK Shopista. SJK Shopista löytyy muutenkin päälle tyylikästä mustaa SJK-fanituotetta. Hetki-Areena ja palvelut aukeavat klo 15:30. Ennakkoliput edullisemmin ja ilman jonoja Ticketmasterin kanavista sekä Torikeskuksen SJK Shopista.

Lippuja on myyty jo nyt paljon, joten paikalle odotetaan myös paljon yleisöä. Useampia tuhansia. Kannattaa siis hankkia liput etukäteen. Paikalle on tulossa myös satoja HJK:n kannattajia, joille on oma lippulinkkinsä ja oma katsomonosansa omine palveluineen. OmaSp Stadionin Hetki-Areenalla on jo aiemmin päivällä hyväntekeväisyystapahtuma Respect-jumppa, jossa kerätään varoja SJK:n Respect-rahastoon, eli vähävaraisten perheiden jalkapalloharrastukseen. Osallistujat saavat liput illan peliin. Trubaduuri Markku Keski-Mäenpää esiintyy Hetki-Stagella ennen peliä klo 15:45 alkaen. Hetki-Areenalta myös maukkaat ruuat ja juomat, sekä uutena gourmet-tason hodarit Richies-kojulta. Lisätietoa oheistapahtumista, ottelutapahtuman palveluista ja järjestelyistä, tämän otteluennakon loppuosassa.

Veikkausliigan nuorimmalla joukkueella sarjakärjessä, kolmen pisteen erolla, ja pelin muita vähemmän pelanneena oleva SJK, pääsee vieraspelikiertueen jälkeen jälleen kotiyleisönsä eteen. Neljästä viime pelistä vain yksi on pelattu kotona ja se oli kolmisen viikkoa sitten, kun SJK kaatoi Hongan OmaSp Stadionilla. Vieraspelit ovat kuitenkin sujuneet koko kauden ilman tappioita, ja kotonakin tappioita on tullut vain yksi. Lauantaina SJK pääsee kohtaamaan Veikkausliigan jättiseura HJK:n ilman paineita, sillä kärkipaikka pysyisi joka tapauksessa. Paineet ovatkin siten vierasjoukkue HJK:n leirissä, joka tappiolla voisi joutua jopa ulos kolmen parhaan joukosta. SJK lähtee kuitenkin siitä, että lauantain jälkeen piste-ero takana tuleviin vain kasvaa. Kun SJK ja HJK kohtasivat Helsingissä juuri ennen Veikkausliigan alkua harjoitusottelussa, otti SJK voiton 3-2 tuloksella, ja keväällä Veikkausliigan runkosarjassa pisteet tasattiin Helsingissä 0-0 tuloksella.

Mahtava peli tulossa, ja mahtava peli myös siten, että tässä voimme juhlia sitä, miten olemme onnistuneet peleissä tällä kaudella. Tämä on myös jälleen mahdollisuus tuoda hieman lisää katsojia katsomoihin. Eli me keskitymme nauttimaan ja juhlimaan tässä sitä, miten olemme onnistuneet yhdessä työssämme tämän viimeisen 18 kuukauden aikana, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Emme voita ottelua tämän päivän tai huomisen päivän harjoituksilla, mutta olemme erittäin hyvin valmistautuneita, ja hyvin tietoisia niistä muutoksista, mitä HJK-leirissä on tehty viime viikkoina.

Meille tämä on mahdollisuus käyttää kaikki ne opit ja kokemukset, joita olemme saaneet kasaan ryhmänä. Ei vain pelaajien osalta, vaan koko taustaryhmän osalta. Ja nyt meidän tulee käyttää niitä kaikkia, korkeimmalla mahdollisella tasolla. Ja jos teemme niin, ne me voimme nauttia pelistä. 

Pelistä, joka pelataan faniemme edessä, mahtavassa tunnelmassa. Tämmöiset ovat nautinto kaikille, Gómez toteaa vielä lopuksi.

Täytetään katsomot lauantaina OmaSp Stadionilla, ja kaikille mustaa vaatetta päälle!

SJK:n pelaajatilanne on hyvä, ja sivussa on loukkaantumisen vuoksi varmuudella ainoastaan puolustaja Matias Vainionpää. Myös Martti Haukioja saattaa olla vielä sivussa tästä ottelusta. Viime ottelussa teki Veikkausliigadebyyttinsä SJK Akatemian ja SJK:n oma kasvatti, vasta 17-vuotias Oskari Väistö. Poikamaajoukkueiden keskuspuolustaja tuli vaihdosta sisään Inter-pelin loppuminuuteiksi. Pelikieltoja ei SJK:lla ole.

Debyytin SJK-paidassa teki tässä kuussa myös maalivahti Krisjānis Zviedris, jolle lauantain ottelu olisi ensimmäinen kotiottelu, jos hän tolppien välissä on. 26-vuotias latvialaismaalivahti pelasi jo FC Lahtea ja FC Interiä vastaan pelatut vierasottelut.

SJK:n sisäistä maalipörssiä johtava Jaime Moreno palasi pelikiellostaan viime ottelussa Interiä vastaan, ja iski heti maalin – kauden kahdeksantensa. Sillä maalimäärällä Moreno pitää koko Veikkausliigan maalipörssin kolmatta sijaa, edellään 10 maalin miehet, AC Oulun Ashley Coffey ja HJK:n Bojan Radulovic. Syötön Morenolle tarjoili kovaan iskuun päässyt Murilo, jolla varmasti on näyttöhaluja lauantaina, kun kohdataan hänen viime kautensa seura HJK.

Lisäspekulaatioita ja analyysiä SJK:n ja HJK:n tilanteesta sekä tulevasta ottelusta SJK:n asiantuntevassa Ennakkostudiossa. Joka tällä kertaa toteutettiin livelähetyksenä SJK:n Instagram tilillä torstai-iltana,, johon katsojat saivat laittaa kysymyksiä ja kommenttia lähetyksen aikana. Lähetyksen taltio on katsottavissa kokonaisuudessaan tästä linkistä. Juontaja Arttu Seppälän kanssa toimi lähetyksessä asiantuntijana Tero Mäntylä ja yllätysvieraan SJK:n kapteeni Matej Hradecky. Reilu puolituntia täyttä asiaa.

SJK:n laitapuolustaja Murilo nähdään lauantaina viime kauden seuraansa vastaan.

Päävalmentajaa kesken kauden jo vaihtanut HJK tulee Seinäjoelle entisen TP-Seinäjoen pelaaja Toni ”Toke” Korkeakunnaksen valmentamana. Korkeakunnas sai avukseen FC Hakasta napatun Ossi Virran, joka hänkin on tuttu mies Seinäjoella, sillä hän toimi SJK Akatemian valmentajana ja Simo Valakarin alaisuudessa, SJK:n mestaruuskaudella 2015.

HJK:n valmentajavaihdos kesken kauden oli yllättävä, sillä Toni Koskela oli johtanut joukkueen kolmeen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen sekä viime kaudella Euromenestykseen. Jopa valmentajavelho José Mourinho AS Roman valmentajana, kehui Koskelan taktisia ratkaisuja, kun joukkueet kohtasivat viime kaudella eurokentillä. Joku joukkueen sisältä kuitenkin vuosi tietoja Helsingin Sanomille, joiden mukaan ihmisjohtaminen ei ollut Koskelalla parhaasta päästä, eikä tämän kauden kolmas sija sarjataulukossa riitä menestykseen tottuneille helsinkiläisille. Nyt valmennusvastuun ottanut Korkeakunnas oli vielä viime kaudella Koskelan apuna, mutta ei jatkanut enää tälle kaudelle.

Valmentajanvaihdon jälkeen HJK on ehtinyt pelata vain yhden Veikkausliigaottelun, kun HJK viime viikonloppuna kaatoi Ilveksen 1-0 tuloksella kotonaan. Korkeakunnas ei vielä ollut penkin päässä tuossa ottelussa toimitsijakiellon vuoksi. Näin debyytti HJK-valmentajana Veikkausliigassa tapahtuu nyt Seinäjoella lauantaina. Eurokentillä Toke ehti kuitenkin jo vetää vieraspelin Larne FC:a vastaan, sekä kotipelin Moldea vastaan. Pohjoisirlantilainen Larne kaatui vasta lisäajan jälkeen 2-2 tasapelillä. Aiempi kotipelin 1-0 voitto siivitti tuossa otteluparissa jatkoon. Mestareiden Liigan toisen karsintakierroksen ensimmäisessä osassa viime tiistaina, HJK kaatoi Norjan Molden Topi Keskisen lähes koko kentän mittaisesesta vastahyökkäyksestä ja läpijuoksusta tulleella 1-0 maalilla. Molden kaataminen ensimmäisessä osassa kovalla puolustamisella, oli iso sulka hattuun Korkeakunnakselle, mutta vierasottelu Norjassa on vielä edessä. Molde on tällä hetkellä Norjan pääsarjassa neljäntenä, edellään Tromsø IL, jonka kanssa SJK pelasi ennen kauden alkua Norjassa 3-3 tasapelin.

Vaikka HJK vilisee jo ennestään Perparim Hetemaj’n, Jukka Raitalan, Joona Toivion ja Lucas Lingmanin tapaisia tähtipelaajia, on HJK myös hankkinut useita vahvistuksia joukkueeseensa kesän siirtoikkunassa. Ensimmäisenä mukaan liittyi Suomen A-maajoukkueen laitapuolustaja Nicholas Hämäläinen, jonka sopimus englantilaisen QPR:n kanssa päättyi, ja samalla päättyi lainapesti Yhdysvalloissa. Hämäläinen tarvitsee pelejä vyölleen, päästäkseen taas täyteen iskuun. Hänen kanssaan mukaan liittyi ruotsalainen 30-vuotias keskikenttäpelaaja Filip Rogić, jonka edellinen kausi meni Thaimaan pääsarjassa. Rogić on kuntoon päästessään taatusti laatupelaaja Veikkausliigaan, sillä pelejä Ruotsin pääsarjassa on uran aikana kertynyt yli 120. Viimeisimpänä mukaan liittyi ruotsalaispuolustaja Kristopher Da Graca lainasopimuksella Ruotsin Sirius IK:sta. Samassa seurassa on pelannut myös Rogić. Da Graca on 190-senttinen topparijärkäle, jolla on kokemusta myös Hollannin pääsarjasta. Kaikki kolme uutta pelaajaa lienee jo mukana ainakin kokoonpanossa lauantaina.

HJK:n riveistä löytyy myös entisiä SJK-pelaajia, kun pitkään SJK:ssa maalia vartioinut Jesse Öst siirtyi täksi kaudeksi HJK-paitaan, ja hyökkäyspäässä pelaa SJK:n mestaruus- ja cup-mestaruuden takuumiehenä ollut Roope Riski.

Paikalle lauantaina saapuu myös HJK:n kannattajat, joita odotetaan jopa kaksi sataa tai enemmän. HJK-kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionilla Itäpäädyn laajennettuun Vieraskatsomoon, minne on oma sisäänkäynti katsomon takaa, siellä on omat palvelut anniskeluineen, ja liput tulee ostaa ennakkoon tästä omasta linkistä. Linkki on toimitettu myös HJK:n ja HJK-kannattajien omiin kanaviin. Lippuja ei myydä enää paikan päältä vieraskatsomoon.

Viime kaudella maalivahti Jesse Öst kantoi vielä SJK:n ykköspaitaa.

Veikkausliigan kärkikamppailu SJK – HJK lauantaina 29.7. klo 17:00 OmaSp Stadionilla. Ottelu näkyy myös Ruutu Urheilu-palvelusta, ja se on Studiolähetys, joka alkaa jo 45 minuuttia aiemmin, eli klo 16:15. Liput otteluun ennakkoon Ticketmasterin kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. Portit ja palvelut aukeavat OmaSp Stadionilla pelipäivänä klo 15.30.

Samana päivänä Helsingissä pelattavan Roots Cupin finaali, jossa on mukana SJK-junioreiden alaisuudessa pelaava, sekä entisiä SJK-pelaajia vilisevä Apollo, näkyy toisen puoliajan osalta OmaSp Stadionilla ravintoloiden skriineiltä SJK – HJK pelin jälkeen.

SJK:n seuraava ottelu on Veikkausliigan Pohjanmaan derby, VPS – SJK, ja se pelataan Vaasan Lemonsoft Stadionilla reilun viikon päästä keskiviikkona 9.8. klo 19:00. Seinäjoelta lähtee peliin SJK:n järjestämät fanibussit. Matkan hinta on 20 € ja se sisältää myös lipun peliin. Matkaan ilmoittaudutaan maksamalla matka verkkokaupassa tästä linkistä. Matkalle voi ilmoittautua myös SJK – HJK pelin yhteydessä Hetki-Areenalla olevassa SJK Shopissa. Lähde kannustamaan SJK voittoon Pohjanmaan derbyssä! Seuraava kotipeli on tiistaina 15.8. klo 18:00, kun KTP saapuu OmaSp Stadionille. Löydät kaikki SJK:n tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

LAUANTAIN OTTELUN JÄRJESTELYT SEKÄ PALVELUT OMASP STADIONILLA

Veikkausliigan SJK – HJK pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla lauantaina 29.7. klo 17:00. Stadionin palvelut päärakennuksessa ja etupihan Hetki-areenalla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelua klo 15:30 ja siellä Hetki-stagella esiintyy trubaduuri Markku Keski-Mäenpää klo 15:45 – 16:45. Hetki-areenalla myös happy hour. Katsomot ja katsomoiden alla olevat palvelut aukeavat aina tuntia ennen ottelua, eli klo 16:00. Ottelun jälkipelit pelataan Carlsberg Sports Barissa, ja siellä tutut arvonnat ja pelaajahaastattelu.Ennen tätä ottelua, aiemmin päivällä, järjestää SJK:n naiskatsomo Respect-jumpan, jossa kerätään varoja vähävaraisten perheiden jalkapalloharrastuksen tukemiseen, SJK:n Respect-rahaston kautta. Voit lukea lisää Respect-jumpasta tapahtuman Facebpok-eventstä.

Lauantain ottelussa laitetaan ylpeästi mustaa vaatetta päälle, ja tuetaan SJK:n väreissä kotijoukkue voittoon. Eli kaikille paikalle tuleville toivotaan päälle mustaa vaatetta. Yhteistyökumppani Adidas on lisäksi lahjoittanut mustia paitoja jaettavaksi ilmaiseksi sadalle ensimmäiselle Hetki-Areenan SJK Shopista. SJK Shopista löytyy muutenkin päälle tyylikästä mustaa SJK-fanituotetta.

Liput otteluun edullisimmin ja ilman jonoja ennakkoon Ticketmasterin kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. Portilla lipunmyyntikoju aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelua. Ennakkoon Ticketmasterista ostetut liput ovat aina edullisimmat ja ostamalla liput Ticketmasterin kanavista, välttä mahdolliset jonot lippuluulukulla. Palvelu toimii vielä kun ottelu on jo alkanut. Myynnissä on myös Kulta- ja VIP-liput, joilla pääsee ottelun lisäksi herkuttelemaan ja nauttimaan OmaSp Stadionin palveluista.

Vieraskannattajien katsomoon liput myynnissä vain ennakkoon tästä linkistä. Portilla ei ole enää lipunmyyntiä. Vieraskannattajien katsomo löytyy Itäpäädyn lohkosta 114. Sinne on oma sisäänkäynti katsomon takaa ja siellä on omat palvelut anniskeluineen.

Löydät kaikki lippujen hinnat Ticketmasterin kanavien lisäksi tästä linkistä. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse viimeistään pelipäivänä klo 12:00 mennessä.

Otteluun pääsee Härmän Liikenteen Stadionbusseilla, jotka kulkevat kahta linjaa. Löydät Stadionbusseista tarkemman tiedon tästä linkistä. Lisäksi Lontoon Bussi kulkee taas Vekselin ja OmaSp Stadionin väliä ennen ja jälkeen ottelun. Lontoon bussi on ilmainen kaikllle Vekselin asiakkalle.

Parkkitila OmaSp Stadionin alueella on rajallinen, mutta tilaa löytyy Jääurheilukeskuksen parkkipaikoilta, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkipaikoilta, tien varresta ja hyödyntää voi myös Framin parkkihallia sekä Seinäjoki Areenan parkkipaikkoja. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan edessä. OmaSp Stadionin piha-alueet on täysin suljettu autoliikenteeltä.

Ottelussa on avoinna kaikki OmaSp Stadionin katsomot, ja ne ovat katetut ja niissä on istumapaikat kaikille katsojille. Pääkatsomon mustat penkit ovat osakkaiden sekä VIP-asiakkaiden käytössä. Pääkatsomosta on pääsy toisen kerroksen Carlsberg Sports Bariin sekä kolmannen kerroksen Atria Loungeen, joka toimii VIP-tilana. Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa on K18-anniskelukatsomo. Pääkatsomoon ja Kannattajapäätyyn kulku on Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta löytyvästä pääportista. Kulku myös Eteläkatsomoon tapahtuu pääportista.

Kannattajapäädyn keskisektorit ovat SJK:n kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoa, ja siellä on myös anniskelu, joten se on kielletty alle 18-vuotiailta.

Eteläkatsomossa anniskelu ja kioskipalvelut löytyvät katsomon takaa. Juniorit ja lapset sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn Junnupäätyyn, jonne sisäänkäynti on Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta löytyvästä Itäportista. Sieltä löytyy omat räätälöidyt palvelut lapsille ja lapsenmielisille. Myös SJK-junioreiden paikat löytyvät sieltä. Junnupäädyssä ei ole anniskelua.

Ruokapisteitä löytyy OmaSp Stadionin Hetki-stagen edestä, tapahtuma-areenalta. Lisäksi ruokaa saa stadionin ravintoloista. Katsomoiden alla on kioski- ja makkaramyynti.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeita ottelutapahtumissa. Voit tutustua sääntöihin tästä linkistä.

Kaikki Veikkausliigan ottelut näkyy suorana maksullisesta Ruutu Urheilu -palvelusta. Tämä ottelu on Ruudun studiolähetys, ja se alkaa jo hyvissä ajoin klo 16:15 juonnetulla studio-osuudella.

SJK pelaa seuraavan kerran reilun viikon päästä keskiviikkona 9.8. ja silloin pelataan Veikkausliigan Pohjanmaan derby VPS – SJK. Paikalle lähteville SJK-kannattajille tai siellä suunnalla asuville tulee oma katsomopaikkansa Vaasan Lemonsoft Stadionin päädyssä, ja tarkemmin näistä tiedotetaan SJK:n kanaville tulevassa otteluennakossa. Paikalle lähtee myös SJK:n järjestämät bussikuljetukset hintaan 20€ ja se sisältää myös lipun pelin. Matkaan ilmoittaudutaan maksamalla matka verkkokaupassa tästä linkistä. Matkalle voi ilmoittautua myös SJK – HJK pelin yhteydessä Hetki-Areenalla olevassa SJK Shopissa. Lähde kannustamaan SJK voittoon Pohjanmaan derbyssä! Seuraava kotipeli on tiistaina 15.8. klo 18:00, kun KTP saapuu OmaSp Stadionille. Löydät kaikki SJK:n tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.