123 456 7890

SJK pelaa viikon toisen Veikkausliiga-ottelun, kun se matkaa Ilveksen vieraaksi Tampereelle. Ottelu alkaa klo 17:00 Ratinan Stadionilla. Paikalle matkaava SJK-väki sijoittuu stadionin D4-katsomoon, Ratinan ostoskeskuksen kulmaukseen, ja sinne on sisäänkäynti Hatanpään valtatien puolelta. Liput SJK-katsomoon ostetaan ennakkoon tästä linkistä. Portilla ei ole lipunmyyntiä. Seinäjoella peliä voi katsoa Vekseli Plazassa tai Ruutu Urheilu-palvelusta. 

Koko alkukauden ilman tappioita pelannut SJK joutui viimein kohtaamaan tappion, kun AC Oulu haki pisteet Seinäjoelta tiistaina. SJK:n komea tappioton putki sivusi kauden 2014 ennätystä, ja venyi 11 pelin pituiseksi. Kaikki kärkijoukkueet menettivät tiistain kierroksella pisteitä, ja nyt KuPS, HJK ja SJK ovat kaikki yhden pisteen sisällä. SJK:lla on kuitenkin kaksi peliä vähemmän pelattuna. Nyt lauantaina lähdetään hakemaan paluuta voittokantaan Ilveksen kustannuksella.

On paras mahdollinen tapa lähestyä viikon toista peliä, näyttämällä joukkueen luonnetta. Meillä on alla ensimmäinen tappio, minkä tiesimme joskus tulevan, mutta olisimme voineet tehdä asioita siinä pelissä paremmin, pohtii SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez tulevaa ja tiistaina pelattua ottelua.

Meillä oli mahdollisuus voittaa se ottelu, ja tehdä asioista itsellemme entistä parempia. Mutta meidän tilanteemme sarjassa ei pahemmin muuttunut, vaan olemme edelleen loistavassa paikassa.

Nyt lauantaina, kuten sanoin, on paras mahdollinen paikka näyttää meidän luonnettamme, mennä sinne ja näyttää miten paljon halua ja nälkää meillä on ottaa ne kolme pistettä. Ja tehdä se mahdollisimman nopeasti, toteaa Gómez.

Tiistain ottelusta SJK:lta puuttui keskikenttäpelaaja Diego Rojas ja puolustaja Terry Yegbe. Debyytin puolestaan pääsi tekemään SJK Akatemiasta nostettu Weslen Júnior. Rojas on sivussa edelleen loukkaantumisen vuoksi, mutta hän pystynee aloittaa harjoittelun taas ensi viikon aikana.  Yegbe puolestaan on parhaillaan käynnissä olevissa Afrikan U23-ikäluokan mestaruuskilpailuissa Ghanan U23-maajoukkueen mukana. Yegbe on pelannut turnauksen alkulohkoissa jo kahdessa ottelussa avauksessa, ja ensimmäisessä tuli vaihtoon 89. minuutin kohdalla Ghanalla on vielä alkulohkosta yksi peli pelaamatta, ja se pelataan perjantaina klo 23:00 Suomen aikaa. Ghanan tulee voittaa tuossa ottelussa Guinea, jotta se etenee jatkoon. Joka tapauksessa Terry on sivussa vielä ainakin lauantain Ilves-ottelusta. Muita poissaolijoita ei pitäisi olla, ja pelikieltoja ei liioin ole. SJK:n uusi maalivahti Krisjanis Zviedris saa peliluvan vasta siirtoikkunan aukeamisen jälkeen, eli 13.7. Arsenaliin sovitusti kesän siirtoikkunassa palaava lainamaalivahti Ovie Ejeheri, on edelleen mukana tässä ja ensi viikon ottelussa Honkaa vastaan.

SJK Akatemiasta nostettu Weslen Júnior teki debyytin tiistaina AC Oulua vastaaan.

Toni Kallion valmentama Ilves on tällä hetkellä sarjataulukossa kahdeksantena, 13 pisteen päässä SJK:sta ja vain 5 pisteen päässä karsijanpaikkaa pitävästä IFK Mariehamnista. Se ei varmastikaan tyydytä Tampereella juuri nyt, mutta kaikki mahdollisuudet ovat Ilveksellä edelleen edetä mukaan kuuden parhaan joukkoon. Siihen se tarvitsisi kuitenkin voittoja, ja niitä ei ole tullut neljään viimeiseen otteluun. Viime tiistaina Ilves hävisi FC Interille Turussa 2-1 luvuin.

Missään tapauksessa Ilvestä ei pidä aliarvioida, sillä se on esiintynyt hyvin varsinkin otteluiden ensimmäisellä puoliskolla, ja se olisi itseasiassa nyt viidentenä, jos peleistä pelattaisiin vain ensimmäiset puoliajat. Interiä vastaan se oli häviöllä jo tauolla, mutta peli ratkesi 82. minuutilla tulleeseen maaliin. Sitä aiemmassa Honka pelissä Ilves teki johtomaalin ottelun lisäajalla, mutta niin vain Honka teki vielä tuonkin jälkeen 1-1 osuman. Haka puolestaan tasoitti pelin 67. minuutilla ja FC Lahti tuli kahden maalin takaa tasapeliin noin tunnin pelin paikkeilla. Se taatusti verottaa joukkuetta henkisesti. Mutta jos Ilves saa pidettyä pelin loppuun asti kasassa, voi se olla vaikea voitettava.

Joukkueen paras pelaaja ja tehomies on ollut KuPS:sta paluun Tampereelle tehnyt Santeri Haarala, jolla on kasassa kaksi maalia ja kolme maaliin johtanutta syöttöä. Eniten maaleja on tehnyt keskikentältä kokenut Petteri Pennanen, jolla on kolme maalia 10 pelatussa pelissä. Pennanen on pelote erikoistilanteissa ja pystyy luomaan myös vaaraa hyökkäyssuuntaan syötöillään. Ruotsalaiskärki Adam Larsson ei ole vielä päässyt viime kauden vauhtiin, mutta tilillä on kaksi osumaa, joista toinen viime tiistaina Interiä vastaan. Lisäksi Lauri Ala-Myllymäki osui Suomen Cupin ottelussa KPV:n verkkoon, ja sai siitä hieman lisää itseluottamusta, heikosti käyntiin lähteneeseen ja loukkaantumisten värittämään kauteensa.

Ilves ja SJK kohtasivat Veikkausliigan runkosarjan ensimmäisellä puoliskolla Seinäjoella toukokuussa, ja silloin SJK otti 1-0 voiton Jaime Morenon toimiessa maalintekijänä. Talvella Liigacupissa SJK haki 2-1 voiton Pirkkahallista.

Veikkausliigan ottelu Ilves – SJK lauantaina 1.7. klo 17:00 Tampereen Ratinan Stadionilla. Peli näkyy suorana Ruutu Urheilu -palvelussa. 

SJK pelaa seuraavan kerran kotona viikon päästä lauantaina 8.7. klo 17:00, kun FC Honka saapuu tangolauantain kiihkeään kohtaamiseen OmaSp Stadionille. Tuo ottelu on samalla viimeinen, jossa on mukana Arsenalin lainavahti Ovie Ejeheri, joten tervetuloa jättämään jäähyväiset nuorelle lupaavalle maalivahdille sekä kannustamaan SJK voittoon. Ottelun yhteydessä vietetään samalla Argentiinalaista iltaa. Lisätietoa tulossa SJK:n nettisivuille viimeistään tuon ottelun otteluennakosta. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista ja liput kotiotteluihin saa edullisemmin ja jonottamatta Ticketmasterin kanavista.