123 456 7890

SJK matkustaa lauantaiksi Turkuun, missä se kohtaa FC Interin klo 17:00 alkavassa Veikkausliigan ottelussa. Paikalle omatoimisesti matkaavat SJK-kannattajat ja muu SJK-väki sijoittuu tänä vuonna uusitun Veritas Stadionin Länsipäätyyn, joka avataan SJK-katsomoksi. Liput sinne ostetaan ennakkoon tästä. Lippua ostaessa tulee valita itse Länsipäädyn lohko P. Sisäänkäynti SJK-katsomoon on Pääkatsomon takaa, Länsipäädyn kulmauksesta. HUOM! Jos olet jo aiemmin ostanut lipun Pääkatsomoon, voi silti mennä SJK-katsomoon samalla lipulla. Seinäjoella peliä voi katsoa Vekseli Plazassa tai Ruutu Urheilu -palvelusta.

Huikeaa kautta Veikkausliigan nuorimmalla ryhmällä pelaava SJK, on sarjataulukon kärjessä tasapisteissä KuPS:n kanssa. KuPS:lla on kaksi ottelua enemmän pelattuna ja se myös johtaa sarjaa yhden maalin paremman maalieron turvin. Kaksikon takana tulee kolmantena HJK, jolla on yksi peli SJK:a enemmän pelattuna ja ero SJK:on on neljä pistettä. Lähiviikkojen aikana pelimäärät kuitenkin tasoittuvat, kun KuPS ja HJK pelaavat euro-otteluita.

Myös lauantaina vastassa olevan FC Interin pelit tulevat muita pari ottelua jäljessä, Veritas Stadionin alkukauden remontin vuoksi, ja sillä olisi mahdollisuus rästipelejä voittamalla nousta mukaan mitalikamppailuun tai ainakin varmistella paikkaa kuuden parhaan joukossa. FC Inter on myös hyvässä vireessä tällä hetkellä, kun se onnistui tasaamaan pisteet maanantaina sarjakärki KuPS:n kanssa kotikentällä. SJK puolestaan pelasi tasapelin sunnuntaina FC Lahden vieraana.

SJK ei ole vielä vierasottelua tällä kaudella hävinnyt, ja nyt se pääsee parin edellisen vierasottelun luonnonnurmen sijasta taas uudelle tekonurmelle, jollainen löytyy myös kotoa. Kun Inter ja SJK kohtasivat edellisen kerran toukokuussa Seinäjoella, voitti SJK 2-1 Diego Rojasin lisäajan osumalla.

Olemme erittäin tietoisia siitä, miten hyvin meillä on mennyt vieraspelit tällä kaudella, ja olemme laittaneetkin valtavasti panoksia juuri siihen, että ne pelit ovat meillä parempia kuin viime kaudella, ja näin myös on. Olemme edelleen voittamattomia vieraspeleissä. Toki olemme näyttäneet kaikissa peleissä, niin kotona kuin vieraissa, että olemme erittäin kilpailukykyisiä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Kohtaamme kuitenkin lauantaina joukkueen, joka on erittäin vaikea vastus. Joukkue, joka tekee pelaamisen kaikille vastustajille vaikeaksi. Olin siellä katsomassa alkuviikosta pelin missä he kohtasivat KuPS:n, ja se oli Interiltä erittäin hyvä ottelu. Heillä olisi ollut jopa saumat ottaa kaikki kolme pistettä siitä, Gómez pohtii.

Mutta, vaikka tiedämmekin, että tulee vaikea vastustaja, pidämme määrätietoisesti kiinni meidän tasostamme. Tiedämme myös hyvin, miten tärkeä tämä heinäkuu ja sen vaihde on meidän tavoitteitamme ajatellen. Sen aikana voimme päästä hyvin lähelle niitä, ja kenties jopa saavuttaa vielä jotain enemmän? Teemme kaikkemme, että otamme pisteitä joka ottelusta, ja jotta olemme valmiita, kykeneviä ja ainakin lähellä voittaa jokaisen ottelun. Se auttaa meitä voittamaan kauden aikana mahdollisimman monta ottelua. Se on meidän pyrkimyksemme, ja samalla meidän tulee muistaa nauttia tästä tilanteesta.

Moni joukkue alkaa tässä vaiheessa pelaamaan tai tekemään asioita jotenkin eri tavalla, johtuen paineista, ja pelien vähenemisestä ennen kuin sarja jakaantuu ylempään ja alempaan loppusarjaan, Gómez jatkaa.

Meillä on paljon vielä pelejä edessämme, emmekä me voi alkaa nyt miettimään, missä me olemme tai mitä voi sattua. Olemme joukkue, joka haluaa olla rohkea, haluaa nauttia siitä mitä teemme sekä olla ylpeitä siitä työmäärästä, mitä olemme tähän laittaneet. 

Siksi tämä viikko on ollut juuri sellainen, että voimme nauttia siitä mitä me teemme. Ja sen tulee myös näkyä siinä, miten pelaamme. Jos pystymme siihen, niin uskon, että saamme eteemme vain enemmän hyvää, mitä olemme työnä tähän laittaneet, Gómez sanoo.

Eli, meillä on hieno peli taas edessämme, ja toivottavasti saamme sinne taas myös omia kannattajiamme. Emme välitä siitä, kuinka paljon heitä on. Meillä oli edellisessä ottelussamme Lahdessa muutamia kannattajia, jotka olivat meidän kanssamme samassa hotellissa yötä. He laittavat viikonloppunsa ja rahansa siihen hommaan, ja me arvostamme sitä. Tiedämme, miten paljon heille merkitsee – ja se merkitsee myös meille. Me kuulemme heidät. Joten mennään, ja nautitaan taas mahtavasta viikosta yhdessä, Gómez toivottaa kannattajille vielä lopuksi.

Diego Rojas tuulettamassa voittomaalia FC Interiä vastaan toukokuussa OmaSp Stadionilla.

SJK saa tähän otteluun takaisin maalitykkinsä Jaime Morenon, jolla on kasassa 7 maalia kauden Veikkausliiga-otteluista. Kun mukaan lasketaan talvella pelatut Liigacupin pelit sekä harjoitusottelut, on Moreno osunut SJK-paidassa kaikkiaan jo 14 kertaa. Maalinteko ei ole kuitenkaan ollut vain Morenon varassa, sillä maaleja on tehtaillut myös Jere Streng. 21-vuotias Streng on osunut Veikkausliigassa 5 kertaa ja talven peleissä 8 kertaa, joten hänelläkin on koko kaudelta kasassa jo 13 osumaa. SJK on nostanut myös SJK Akatemiassa maaleja paukutelleen Weslen Júniorin mukaan edustuksen ryhmään. Myös useampi muu akatemian pelaaja on ollut viime viikkoina antamassa näyttöjä edustuksen harjoituksissa.

Loukkaantumisen vuoksi sivussa on edelleen varmuudella Matias Vainionpää, jonka kautta on haitannut on/off-tyylinen alaraajavamma. Myös Diego Rojas oli sivussa muutaman viikon, mutta on jo palannut täysillä mukaan, sekä pelannut kahdessa edellisessä ottelussa. Rojas oli sivussa aiemmin myös pelikiellon vuoksi, saatuaan Interiä vastaan pelatussa kotipelissä toisen keltaisen, lisäajalla tulleen voittomaalinsa riehakkaan tuuletuksen vuoksi. Pelikieltoja ei SJK:lla enää ole, joten sivussa on todennäköisesti ainoastaan Vainionpää, kun kokoonpanoa valitaan.

Veikkausliigan siirtoikkuna on parhaillaan auki, ja SJK on hankkinut sen aikana jakatemiaan nuoren ja potentiaalisen Jasper Jalosen, sekä edustukseen maalivahti Krišjanis Zviedrisin. Lainamaalivahti Ovie Ejeheri palasi Arsenalin mukaan ja Vertti Hänninen puolestaan lähti lainasopimuksella Liettuan pääsarjaan, SJK:n yhteistyöseura FC Dziugašin riveihin loppukaudeksi. Hänninen on ehtinyt pelata Liettuan pääsarjassa jo kahdessa ottelussa.

Tulijoita voi olla lisääkin, samoin lähtijöitä. Seuran strategian mukaisesti, mahdollisia vahvistuksia tuodaan sisään kuitenkin juuri akatemian kautta, tulevaisuutta silmällä pitäen. Eli SJK Akatemian Ykkösessä kärkisijoilla pelaavasta joukkueesta voi nostaa lupaavia pelaajia Veikkausliigajoukkueen mukaan, ja Ykkösen joukkueeseen taas voi nostaa Kolmosen kärjessä pelaavia vielä nuorempia lupaavia pelaajia. Veikkausliigan ja Ykkösen siirtoikkuna sulkeutuu 12. elokuuta. SJK voi kuitenkin vielä liikutella pelaajia SJK Akatemian ja edustusjoukkueen välillä ainakin 2.9. asti. Sen jälkeen aikuisen pelaajan pelioikeus lukkiutuu joukkueeseen, jossa hän viimeksi pelaa. Veikkausliigan runkosarja päättyy 3.9. ja Ykkösen 2.9.

Kapteenit Matej Hradecky ja Tommi Jyry.

Jarkko Wiss otti FC Interin komentoonsa täksi kaudeksi, ja hänellä on apunaan SJK:ssa valmennusryhmässä aiemmin toiminut Ramiro Muñoz. Moni povaili Interiä Wissin alaisuudessa heti kärkikamppailuun, mutta koska kausi alkoi Veritas Stadionin remontin ja yhden vierasottelun siirtymisen vuoksi rikkonaisena, löytyy FC Inter nyt vasta sijalta kuusi sarjataulukosta. Interillä on vasta 14 ottelua pelattuna, kun Veikkausliigaa johtavalla KuPS:lla on niitä jo 17. SJK on pelannut yhden ottelun Interiä enemmän. FC Inter siis kaipaa rästiotteluistaan pisteitä, jotta se varmistaisi vähintään paikkansa kuuden parhaan joukossa. Mahdollisuuksia on vielä jopa mitalikamppailuun. Ero kärjessä olevaan SJK:n on kuitenkin jo 13 pistettä, mikä saattaa otteluruuhkassa olla vaikeampi tavoitettava. Se ei ole mahdotonta toki, ja lauantain ottelussa on sauma kuroa tuota eroa umpeen.

Siirtoikkunan auetessa, FC Inter hommasi jälleen yhden entisen SJK-pelaajan riveihinsä, kun Inter uutisoi torstaiaamuna puolustaja Nikko Boxallin paluusta Veikkausliigaan loppukauden sopimuksella. SJK:n mukana pronssia kaudella 2021 voittamassa ollut keskuspuolustaja Boxall, lähti ensin Yhdysvaltoihin San Diegoon ja sieltä kotimaansa Uuden-Seelannin Wellingtoniin, joka kuitenkin pelaa naapurimaa Australian pääsarjassa. SJK:n jälkeiset vuodet eivät ole 31-vuotiaalta sujunut täysin suunnitelmien mukaan, sillä peliaikaa on tullut niukasti. Edellinen täysi 90 minuuttinen on yli puolen vuoden takaa. Joka tapauksessa, Boxall on kunnossa ollessaan laatupelaaja Veikkausliigaan, ja Inter saa hänestä kokeneen vahvistuksen alakertaansa. Boxall on myös tarvittaessa jo Interin valmennuksen käytettävissä lauantain ottelussa.

Ennestään FC Interissä on useampi SJK:ssa käynyt pelaaja, kun maalivahtiringissä on Walter Viitala, puolustuksessa Rodrigo Arciero ja Veikkausliigan tähtipelaajastatusta nykyään nauttiva Petteri Forsellkin oli aikoinaan nuorena pikaisesti SJK:ssa lainasopimuksella. SJK:n riveissä taas Markus Arsalo ja Martti Haukioja ovat entisiä FC Interin pelaajia. SJK:n nuorten pelaajien talenttivalmentajana akatemiassa puolestaan toimii FC Interin legenda Mika Ojala. Yhteyksiä joukkueiden välillä voi hakea myös Rovaniemeltä, sillä molemmissa joukkueissa pelaa useampi entinen RoPS:n mukana samaan aikaan pelannut nuori pelaaja.

Kun SJK ja Inter kohtasivat kauden alussa Seinäjoella, johti SJK pitkään ottelua Jaime Morenon maalilla. Interin kapteeni Tommi Jyry onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin tilanteeksi 1-1, kun pelattiin jo lisäaikaa. SJK ei kuitenkaan luovuttanut, ja Diego Rojas iski 2-1 voiton lisäajan viime hetkillä. Tommi Jyry iski Interille tasoitusmaalin myös viime maanantaina KuPS:a vastaan. SJK ja Inter ovat kohdanneet toisensa kaikissa kilpailuissa kaikkiaan 29 kertaa vuosien aikana, ja SJK on voittanut näistä 13. Tasapelejä on 6 ja Inter on voittanut 10 kertaa. Maalit ovat SJK:n hyväksi 42 – 34, eikä joukkueiden kohtaamisissa ole jääty vielä koskaan täysin ilman maaleja. Tuskin jäädään myöskään lauantaina.

Tuomas Kaukua ja entinen SJK-pelaaja Rodrigo Arciero.

Veikkausliigan ottelu FC Inter – SJK lauantaina 22.7. klo 17:00 Turun uusitulla Veritas Stadionilla. Otteluun omatoimisesti paikan päälle lähtevä SJK-väki sijoittuu Veritas Stadionin Länsipäätyyn, ja siellä lohkoon P. Liput ostetaan ennakkoon tästä linkistä. Jos on ostanut jo aiemmin lipun Pääkatsomoon, voi sillä mennä myös SJK-katsomoon. Seinäjoella ottelun näkee Ruutu Urheilu-palvelusta tai Vekseli Plazassa.

Seuraava kotiottelu on todellinen Veikkausliigan herkkupala, kun SJK ja HJK kohtaavat lauantaina 29.7. klo 17:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Matsiin odotetaan paljon yleisöä ja mahtavaa tunnelmaa, kun SJK-väki täyttää katsomot. Myös HJK-kannattajia on tulossa paikalle satoja. SJK – HJK ottelu on myös SJK:n ”Proud to wear Black” -ottelu, johon kaikkia katsojia pyydetään pukeutumaan mustaan, ja näin täytetään katsomot SJK:n mustalla värillä. Liput peliin ennakkoon edullisimmin ja ilman jonoja Ticketmasterin kanavista tai Torikeskuksen SJK Shopista. OmaSp Stadionin Itäpäätyyn, vieraskatsomoon sijoittuville HJK-kannattajille on toimitettu oma lippulinkki heidän omiin, sekä HJK:n kanaviin. Löydät kaikki SJK:n tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.