123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki.

SJK kohtaa Veikkausliigan vierasottelussa sunnuntaina 28.8. HJK:n klo 18:30 Helsingin Bolt Arenalla. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu -palvelusta ja Seinäjoella sitä voi seurata Vekseli Plazassa isolta skriiniltä. Paikan päälle matkustavat tai pääkaupunkiseudulla asuvat SJK-kannattajat sijoittuvat Bolt Arenan Itäkatsomon pohjoisreunaan, lohkoon 122, minne liput voi ostaa ennakkoon tästä linkistä. Sisäänkäynti sinne on Itäkatsomon takaa porteista 5 ja 6. Lippuja SJK-kannattajien katsomoon saa myös lippukioskista Pääkatsomon ja Klubipäädyn kulmauksesta.

Veikkausliigan runkosarjaa on jäljellä kolme ottelua, ja kilpailu Veikkausliigan mestaruudesta sekä ylemmän loppusarjan paikoista käy todella tiukkana. HJK on kolmantena mukana mestaruuskamppailussa KuPS:n ja Hongan kanssa tasapisteissä, kun taas SJK on viidentenä tasapisteissä AC Oulun ja FC Hakan kanssa. AC Oulu tosin saattaa joutua menettämään edellisen kierroksen pisteensä, rikottuaan Suomessa kasvatettujen pelaajien sääntöä, ja silloin heidän paikkansa tasapisteissä ottaa FC Inter, joka nyt on kolme pistettä SJK:n takana seitsemäntenä. Runkosarjan jälkeen kuusi parasta pääsee ylempään Mestaruussarjaan, ja kuusi seuraavaa jatkaa runkosarjan jälkeen alemmassa Haastajasarjassa. Loppusarjoihin jää voimaan runkosarjan pisteet, joten jokaisella pelillä on suuri merkitys.

Sunnuntain otteluun molemmat joukkueet pääsevät hyvissä tunnelmissa, sillä SJK kaatoi edellisessä ottelussa Veikkausliigan kärjessä olevan KuPS:n ja HJK puolestaan kaatoi torstaina UEFA Eurooppa Liigan karsinnoissa Tanskan liigan kärjessä olevan Silkeborgin ja eteni lohkovaiheeseen, missä se kohtaa huippuseurat AS Roma, PFC Ludogorets ja Real Betis. SJK pääsee siten ensimmäisenä joukkueena haastamaan tuoreen Eurooppa-liigan joukkueen ja esiintymään noiden joukkueiden skouteille.

Aivan aluksi haluan onnitella HJK:ta saavutuksesta Eurooppa-liigassa. Eli onnittelut seuralle, pelaajille ja valmennusryhmälle. Se on erinomainen saavutus, sillä tiedämme hyvin, että se on todella vaikeaa suomalaiselle seuralle päästä lohkovaiheeseen. Olemme suomalaisen jalkapallon puolesta ylpeitä siitä saavutuksesta, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez. 

Nyt kuitenkin menemme sinne vieraaksi, emmekä aio päästää heitä helpolla. Aiomme palauttaa heidät takaisin Veikkausliiga-todellisuuteen, missä heitä odottaa toisenlaiset haasteet. Teemme siis kaikkemme, että palaamme kotiin Helsingistä kolmen pisteen kanssa. 

Haluamme pitää oman suoritustason korkealla, ottaa pisteitä ja jatkaa nousua sarjataulukossa. Olemme nyt siinä vaiheessa sarjaa, että jokainen piste merkitsee valtavasti, päättää Gómez. 

Viime ottelusta SJK:lta puuttui loukkaantumisten vuoksi Ville Tikkanen, Martti Haukioja, Matias Vainionpää, Pablo Andrade ja Alfie Bates. Myös Matej Hradecky sai iskun KuPS-ottelun loppuhetkillä, ja joutui tulemaan vaihtoon. Sunnuntain otteluun on kuitenkin ollut SJK:lla aikaa laittaa pelaajia kuntoon ja parannella tulleita kolhuja, eikä välttämättä yhtään pelaajaa ole sivussa enää silloin. Pelikiellosta puolestaan vapautuu Nooa Laine tähän otteluun, ja Moshtagh Yaghoubi teki debyyttinsä KuPS-ottelussa.

SJK Akatemia pelaa oman ottelunsa jo lauantaina, joten tarvittaessa pelaajia pystytään myös kierrättämään vielä molempien joukkueiden kesken. SJK:n joukkueiden välinen liikenne on mahdollista tämän kuun loppuun asti.

Entinen HJK-pelaaja Moshtagh Yagboubi teki paluun SJK-paitaan kesän siirtoikkunassa ja pelasi KuPS:a vastaan antaen syötön voittomaaliin.

 

HJK:n ja SJK:n kohtaamisen lisäksi, pelissä saatetaan nähdä todella harvinainen toinen kohtaaminen, kun HJK:n Perparim Hetemaj saattaa saada vastaansa keskikentän kamppailussa veljensä, SJK:n kapteeni Mehmet Hetemaj’n. Perpa ja Mehu eivät ole kohdanneet toisiaan pelikentillä virallisissa otteluissa kuin kerran aiemmin, ja tuo tapahtui Kreikan pääsarjassa vuonna 2009. Siitä on kulunut jo 13 vuotta.

Silloin Kreikassa Perpa pelasi AEK:n riveissä ja minä olin lainalla Thrasyvoulosissa. Me molemmat aloitettiin pelissä avauksessa, ja se pelattiin AEK:n kotikentällä, Ateenan Olympiastadionilla. Mulle se oli derbymatsi tavallaan, kun olin Panionisista lainalla, joka on AEK:n paikallisvastustaja, muistelee Mehmet Hetemaj.

Ottelu päättyi kotijoukkueen maalin voittoon, ja molemmat veljekset tulivat ottelussa vaihtoon keltainen kortti niskassaan. Perparim sai keltaisen 28. minuutilla ja Mehmet vain pari minuuttia myöhemmin.

Mä laitoin ensin Perpalta siinä länget, mutta pallo meni pitkäksi. Perpa ehti siihen palloon ensin ja mä sitten taklasin, sain keltaisen, Mehu nauraa.

Meillä oli vielä mahdollisuus kohdata toisen kerran Italiassa Serie B:ssä kaudella 2010-2011, kun pelasin Albinoleffessa ja Perpa Bresciassa. Se peli pelattiin meidän kotona Bergamossa, ja olin avauksessa. Perpa ei jostain syystä kuitenkaan pelannut siinä pelissä. Hän oli joko katsomossa tai vaihdossa, en muista tarkalleen, Mehu kertoo.

Tuolloin Albinoleffe – Brescia päättyi 1-1 tulokseen. Nyt sunnuntaina voisi siis olla toinen kerta historiassa, kun veljekset kohtaavat virallisessa ottelussa, ja ensimmäinen, kun se tapahtuisi Suomen kentillä.

Tietysti oman veljen kohtaaminen tuo jotain lisää peliin ja vähän erilaisen fiiliksen. Meillä on todella läheiset välit Perpan kanssa. Hän on minulle rakas veli sekä paras ystävä samalla, mutta 90:n minuutin aikana haluan hänet voittaa, ja näen hänet vastustajana siinä missä muutkin, heittää Mehu Hetemaj vielä lopuksi.

 

Hetemaj’n veljekset saattavat kohdata sunnutnaina Helsingissä toisensa ensimmäistä kertaa Suomen kentillä.

Toni Koskelan valmentamalla HJK:lla sairaslista on välillä ollut pitkä, ja sivussa on edelleen ainakin molemmat Riskin veljekset Riku ja Roope, eikä kumpaakaan välttämättä nähdä enää tämän kauden peleissä. Riku on tosin jo ottanut tuntumaa loukkaantumistensa jälkeen harjoituksissa. Sivussa on myös itseään kuntouttavat Manuel Martic ja Valtteri Moren.

HJK saa peliin tuoreita jalkoja, kun Euroopan kentiltä huilasi pelikiellon vuoksi keskuspuolustaja Miro Tenho ja hyökkääjä Bojan Radulovic. Lisäksi ainakin Perparim Hetemaj ja Atomu Tanaka pelasivat torstaina vain puolet ottelusta. Koko matsin HJK:lta pelasi torstaina Tanskassa maalivahti Conor Hazardin lisäksi entinen SJK-puolustaja Murilo, uusina paluumuuttajina HJK:n riveihin siirtoikkunassa liittyneet Lucas Lingman ja Aapo Halme, sekä Santeri Väänänen, Jukka Raitala ja Arttu Hoskonen. SJK:a vastaan saattaa tehdä myös debyyttinsä HJK-paidassa Suomeen paluun jälkeen puolustajajätti Paulus Arajuuri.

HJK:lla tähtipelaajia tietenkin vilisee, ja ryhmässä on useita entisiä Suomen A-maajoukkuepelaajia. Heidän lisäksi varsinkin uusi Malmö FF-lainahyökkääjä Malik Abubakari on kivikova vahvistus kotoiseen sarjaamme. Veikkausliigassa se ei kuitenkaan vielä tällä kaudella ole näkynyt kärkipaikkana, mutta HJK on edelleen yksi suurimmista mestarisuosikeista. SJK:lle haaste on iso, mutta sitäkin maukkaampi. Olisi mukava voittaa Eurooppa-liigan lohkojoukkue kotikentällään. Viime kaudella SJK haki sieltä historiansa ensimmäisen vierasvoiton HJK:sta.

Veikkausliigan ottelu HJK – SJK sunnuntaina 28.8. klo 18:30 Helsingin Bolt Arenalla. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta ja sitä voi katsoa Seinäjoella Vekseli Plazassa. Liput SJK-kannattajien katsomoon Bolt Arenalla tästä linkistä.

Keväällä OmaSp Stadionilla pelattu SJK – HJK päättyi vierailjoiden niukkaan 0-1 voitoon.

 

Sunnuntaion ottelun yhteydessä, Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry ja Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry järjestävät hyväntekeväisyystapahtuman, jolla kerätään varoja Ukrainan hyväksi. Pelissä on vieraana Ukrainan Suomen suurlähettiläs ja kaikki Ukrainan passin omaavat pääsevät otteluun ilmaiseksi. Ottelun tauolla SMJK ja Ukrainalaiset pelaavat rangaistuspotkukilpailun ja pelin jälkeen, pelataan ystävyysottelu, jossa SMJK:n joukkueen vahvistuksina on tuttuja entisiä maajoukkuepelaajia jalkapallo- ja futsalkentiltä. Lisäksi Huuto.netissä on käynnissä huutokauppa, jossa huudettavana on Suomen maajoukkuepelaajien, SJK:n ja HJK:n pelaajien lahjoittamia muistoesineitä sekä pelikamoja nimmareilla varustettuna. Huutokauppa päättyy sunnuntaina ja kaikki sen varat menevät Ukrainan hyväksi. Voit lukea lisää oheistapahtumasta ja huudettavista kohteista SMJK:n omilta nettisivuilta, tästä linkistä. 

SJK:n seuraava peli on Veikkausliigan runkosarjan viimeinen kotiottelu ja se on samalla Pohjanmaan derby, kun SJK ja VPS ottavat yhteen OmaSp Stadionilla lauantaina 3.9. klo 17:00. Pelipäivä on Superlauantai ja ottelun jälkeen Hetki-areenalla esiintyy DJ Cream, bilebändi Me Viikatoineet sekä Klamydia. K18-iltatapahtumaan pääsee ottelulipuilla ja SJK:n kausikorteilla. Lisäksi myynnissä liput erikseen iltatapahtumaan. Ottelun ennakkoliput ja iltatapahtuman liput myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä Torikeskuksen SJK Storessa. SJK Store palvelee arkisin klo 9-16 ja lauantaisin klo 10-16. Paikalle saapuvat VPS-kannattajat ostavat liput omien nettisivujensa kautta ja sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäätyyn, vieraskatsomoon, minne heillä on oma sisäänkäynti sekä omat palvelut.

Löydät kaikki loput runkosarjan ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Runkosarjan jälkeen Veikkausliiga jakaantuu kahtia ylempään Mestaruussarjaan ja alempaan Haastajasarjaan, joissa pisteet runkosarjasta jäävät voimaan, mutta joukkueet kohtaavat toisensa vielä yksikertaisessa kuuden joukkueen sarjassa. Vielä noiden perään pelataan Eurolopputurnaus sarjan 3.-7. tai 4.-8. sijoittuneiden kesken, riippuen Suomen Cupin voittajasta. Eurolopputurnauksessa ratkaistaan viimeinen europaikka kaudelle 2023. Loppusarjojen otteluohjelmat ilmestyvät runkosarjan päätyttyä, maanantaina 12.9.

 

Sunnuntain ottelusta tulee taatusti kova vääntö pisteistä.