123 456 7890

SJK Akatemia avasi Ykkösliigan jatkokolmanneksen komealla voitolla viime viikolla. Tällä viikolla joukkueella on edessään kaksi ottelua: tänään maanantaina seinäjokelaiset vierailevat Kotkassa ja kohtaavat KTP:n, lauantaina Kerho isännöi TPS:ää OmaSp Stadionilla. Otteluita voi seurata Ruutu-palvelusta. Lauantain kotiottelun liput myy Ticketmaster.

SJK Akatemia palasi yli kahden viikon mittaiselta tauoltaan viime tiistaina ja nappasi komean voiton Ykkösliigan jatkokolmanneksen ensimmäisessä ottelussaan, kun Käpylän Pallo kaatui Seinäjoella maalein 2–0.

Akatemian voittomaalista vastasi Artur Atarah, joka heilutti verkkoa 20. minuutilla. Voiton sinetöi Nathaniel Tahmbi 68. minuutilla syntyneellä osumallaan. Kyseessä oli Tahmbin ensimmäinen maali Ykkösliigassa, jossa hän on nyt pelannut kuusi ottelua.

Voitto nosti Kerhon 24 sarjapisteeseen, jolla seinäjokelaiset ovat sarjassa kuudentena, mutta Akatemian kovimmat kilpakumppanit ovat pelanneet yhden ottelun enemmän. SalPa pitää viidettä sijaa kerättyään pisteen Akatemiaa enemmän.

Tällä viikolla SJK joutuu todella kovaan paikkaan, kun vastassa on kärkipään joukkueita. Tänään maanantaina Kerho joutuu suurimpaan mahdolliseen testiin, kun Akatemia yrittää yltää yllätykseen Kotkassa sarjakärki KTP:n vieraana.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa KTP oli kotonaan parempi maalein 5–1. SJK otti ottelussa aikaisen johdon Elari Hautamäen maalilla, mutta kotijoukkue tuli nopeasti tasoihin Armaan Wilsonin onnistumisella ja meni menojaan. Kotkalaisten suurin sankari oli tuolloin Enoch Banza kahdella maalillaan. Runkosarjan toinen kohtaaminen pelattiin kesäkuussa Seinäjoella, missä KTP oli parempi 3–0. Tuolloin kotkalaisilta onnistuivat Joni Mäkelä, Omar Todua ja Luca Weckström.

KTP on tällä hetkellä suurin suosikki suoraksi nousijaksi, sillä joukkue pitää kärkisijaa viiden pisteen erolla ja on vieläpä pelannut yhden ottelun vähemmän kuin sen suurimmat haastajat, FF Jaro, Jippo ja TPS.

Akatemian viikon toinen ottelu on edessä lauantaina, jolloin Kerho kohtaa kotonaan TPS:n. Turkulaiset ovat olleet KTP:n tavoin hankala vastustaja Akatemialle, sillä runkosarjan kohtaamiset menivät TPS:lle 3–0 ja 1–0.

Huhtikuussa pelattu ensimmäinen koitos ratkesi jo ennen puolen tunnin täyttymistä, kun Riku Sjöroos, Albijon Muzaci ja Aaro Soiniemi takoivat pallon maaliin OmaSp Stadionilla. Kesäkuinen Turun-ottelu oli tasaisempi, mutta Kerho ei onnistunut venymään yllätykseen. Ottelun ainokaisesta vastasi Joonas Lakkamäki, joku osui tunnin pelaamisen jälkeen.

KTP ja TPS eivät ole kuitenkaan kohdanneet näin kovaa Akatemiaa tällä kaudella. SJK:lla oli runkosarjan ensimmäisinä kuukausina vaikeuksia kääntää otteluita voitoiksi, mutta kelkka kääntyi reilu kuukausi sitten. Akatemia on tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa, ja se on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä.

Kakkosen jatko-ohjelma julkaistu

SJK Akatemia 2 piti viime viikon taukoa peleistä ja valmistautui Kakkosen ylempään jatkosarjaan, jonka otteluohjelma on nyt julkaistu.

SJK aloittaa urakkansa tulevana sunnuntaina, jolloin Akatemia 2 matkustaa Närpiöön Kraftin vieraaksi. Ensimmäinen kotiottelu on edessä 31. elokuuta, kun Kuopion Elo vierailee Seinäjoella. Syyskuussa Akatemia 2 kohtaa vieraissa GBK:n ja JBK:n, ja ylempi jatkosarja päättyy kotiotteluun TP:47:ää vastaan. Katso koko otteluohjelma Palloliiton sivuilta.

SJK keräsi runkosarjassa 29 pistettä ja lähtee C-lohkon loppusarjaan viidenneltä sijalta. Ylemmän jatkosarjan jälkeen jokaisen kolmen lohkon kaksi parasta joukkuetta sekä kaksi parasta kolmanneksi sijoittunutta joukkuetta pelaavat pudotuspelit, jossa kaksi parasta nousee ensi kaudeksi Ykköseen.