123 456 7890

SJK Akatemia juhli viime viikolla Ykkösliigassa komeaa voittoa ja pääsee hyvistä asemista uuteen viikkoon, joka pitää sisällään kaksi tärkeää ottelua. Keskiviikkona Akatemia kohtaa Salossa SalPan, ja lauantaina KäPa vierailee Seinäjoella. Keskiviikon ottelu alkaa kello 18.30, lauantain kotiottelu kello 16. Molempia otteluita voi seurata Ruutu-palvelusta. Lauantain kotiottelun ottelun liput myy Ticketmaster

SJK Akatemia nappasi lauantaina täydet pisteet näytöstyyliin, kun PK-35 kaatui OmaSp Stadionilla maalein 3–0. Samalla Akatemia päätti kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa Ykkösliigassa ja nappasi ensimmäisen voittonsa sitten toukokuun. SJK oli pelannut voitoitta seitsemän ottelua putkeen ja kerännyt tänä aikana neljä sarjapistettä.

Akatemian voittomaali syntyi ensimmäisen jakson lisäajalla rangaistuspotkusta. PK-35:n Yassin Adam rikkoi rangaistusalueella ja lensi ottelusta ulos punaisella kortilla. Pallon taakse asettui Eemeli Honkola, joka painoi pelivälineen Villa Viljalan vartioimaan maaliin. Osuma oli Honkolan kauden neljäs.

Ylivoimalla toisen jakson pelannut SJK teki vielä kaksi maalia lisää. Molemmista vastasi Bob Nii Armah. 2–0-osuma syntyi 57. minuutilla, 3–0-osuma lisäajalla. Armah nousi samalla Honkolan rinnalle SJK:n sisäisen maalipörssin kärkeen.

Toni Lehtisen alaisuuteen siirtynyt Akatemia nousi voittonsa myös Ykkösliigan seitsemänneksi kahden pisteen päähän viitospaikasta. Ykkösliigan ensimmäisessä vaiheessa pelataan kaksinkertainen sarja eli 18 ottelua per joukkue. Ensimmäisen vaiheen jälkeen kaikki joukkueet kohtaavat vielä kertaalleen, mutta viisi parasta joukkuetta saa pelata viisi kotiottelua, kun taas viisi heikointa pelaa kotonaan neljä ottelua. SJK:lla on edessään vielä kolme ensimmäisen vaiheen ottelua, joista kaksi pelataan tällä viikolla.

Ensimmäisenä vastaan tuleva SalPa on juurikin viidennellä sijalla, joten keskiviikon ottelussa on valtavat panokset. SalPakin lähtee koitokseen hyvistä asemista, sillä se on voittanut kolmesta viime ottelustaan kaksi. Viime lauantaina joukkue otti ison päänahan kaataessaan TPS:n vieraissa 3–2. Joukkueen sankariksi nousi kapteeni Joonas Meura, joka tehtaili kaksi rysää ja vastasi voittomaalista 88. minuutilla. Maximus Tainio teki yhden maalin.

Akatemian ja SalPan kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi seinäjokelaisten 2–0-voittoon OmaSp Stadionilla. Kerholta maalasivat Armah ja Onni Hänninen.

Pääsystä viiden parhaan joukkoon taistelee yhä myös KäPa, joka on 12 pisteellään Ykkösliigan toiseksi viimeisenä. Helsinkiläisjoukkue on raapinut viime aikoina hyviä tuloksia, ja se onkin tällä hetkellä kolmen ottelun pisteputkessa. Viime viikolla joukkue murskasi sarjajumbo MP:n 6–2. Yllson Lika ja Niko Nurmi iskivät kaksi kaappia per mies, ex-SJK-pelaajat Miro Turunen ja Maximo Tolonen yhden.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa joukkueet tasasivat pisteet maalein 1–1. SJK:n ainokainen oli KäPan oma maali. Kotijoukkueen ainoasta vastasi Willem Haapiainen.

Ykkösliigan neljän kärki on repinyt eron muihin, mutta viidennestä paikasta taistelee peräti viisi joukkuetta. SJK:n, SalPan ja KäPan ohella kisassa ovat mukana JäPS (17 pistettä) ja PK-35 (14). SJK kohtaa ensimmäisen vaiheen viimeisessä ottelussaan MP:n, joka on sarjan viimeisenä seitsemällä pisteellään.

Akatemia 2 hävisi JBK:lle

SJK Akatemia 2 koki viime viikolla kirvelevän 1–2-tappion JBK:lle, minkä myötä pietarsaarelaisjoukkue nousi Kerhon kanssa tasapisteisiin Kakkosen C-lohkossa. Yhden ottelun SJK:ta vähemmän pelannut JBK on sarjassa toisena ja Kerho kolmantena.

Akatemia 2:n Aatu Piiroinen teki ottelun avausmaalin ensimmäisellä 45-minuuttisella, mutta se jäi kotijoukkueen ainokaiseksi. Jeremias Klemets tasoitti leikin tunnin täyttymisen jälkeen, ja Johan Forsen iski voittomaalin 69. minuutilla.

Tällä viikolla SJK kohtaa C-lohkon kärjessä olevan GBK:n, joka on kerännyt 39 sarjapistettä. JBK ja SJK ovat 26 pisteessä. GBK on voittanut 14 ottelustaan 13 ja kärsinyt vain yhden tappion, joka tuli Akatemia 2:lle toukokuussa. SJK otti tuolloin komean 5–2-voiton vieraskentällä kolme maalia tehneen Emmanuel Esselin johdolla.

SJK ja GBK kohtaavat tulevana sunnuntaina OmaSp Stadionilla kello 18.30.