123 456 7890

SJK:n akatemiajoukkueet jatkoivat hyviä otteitaan menneellä viikolla. SJK Akatemia pelasi Ykkösliigassa kaksi ottelua, jotka molemmat päättyivät tasapeliin. SJK Akatemia 2 juhli puolestaan suurinumeroista voittoa Kakkosessa. Seinäjokelaiset eivät pelaa tällä viikolla Ykkösliigassa, mutta Kakkosessa pelit jatkuvat kotiottelulla lauantaina.

SJK Akatemia aloitti viime viikon kotiottelulla sarjajumbo MP:tä vastaan. Vahva paineistus ei kuitenkaan tuottanut tulosta, ja pisteet lähtivät jakoon maalein 0–0.

SJK joutui ottelun lopussa pienoisiin ongelmiin, kun Tobias Karkulowski ajettiin kentältä 86. minuutilla illan toisen keltaisen korttinsa myötä. Alivoimainen kotijoukkue kesti kuitenkin mikkeliläisten lopun yritykset. Akatemian maalivahti Hemmo Riihimäki joutui venymään ottelussa vain yhteen torjuntaan.

Viikon toisessa ottelussa Kerho kohtasi vieraissa Järvenpään Palloseuran, jonka Akatemia kaatoi kauden avausottelussa 2–1. Tällä kertaa pisteet jaettiin maalein 1–1.

Irfan Sadik vei JäPSin 1–0-johtoon ottelun 13. minuutilla, mutta Riihimäki piti maalinsa puhtaana loppupelin. Akatemia iski tasoituksen toisen jakson alussa, kun Eemeli Honkola latoi kauden kolmannen osumansa ja varmisti vieraille yhden sarjapisteen. Honkola oli viimeksi onnistunut maalinteossa kauden avauksessa, jossa hyökkääjälupaus iski SJK:n molemmat maalit.

Tasapeli oli lopulta suuri pettymys seinäjokelaisille, jotka hallitsivat tapahtumia ja loivat useita potentiaalisia paikkoja. JäPSin maalivahti Joona Tiainen oli illan avainnimiä 13 torjunnallaan. Riihimäki venyi pallon tielle kahdesti.

Kahden tasapelin myötä Akatemian pisteputki on jo kuuden ottelun mittainen. Tänä aikana pistetili on karttunut kahdeksalla pisteellä, sillä alla on peräti viisi tasapeliä ja vain yksi voitto. SJK on kerännyt kauden 10 ottelustaan 11 sarjapistettä, jolla irtoaa Ykkösliigassa kuudes sija.

Viimeisen kuuden ottelun jakson ainoa voitto on parin viikon takaa, jolloin SJK kaatoi SalPan 2–0 Onni Hännisen ja Bob Nii Armahin täysosumilla. MP:n ja JäPSin lisäksi Akatemia on pelannut tasan KäPan, PK-35:n ja JIPPOn kanssa. Positiivisinta on se, että Akatemialle on tehty kuuden viime ottelun aikana vain kolme maalia, kun taas sitä ennen joukkue antautui kauden neljässä ensimmäisessä ottelussa yhteensä 10 kertaa.

Akatemian pelit jatkuvat 12. kesäkuuta vierasottelulla FF Jaroa vastaan. Edessä on todella kova kuukausi, sillä kesäkuun kaikki loput vastustajat kuuluvat sarjan kärkikastiin. Jaro on sarjakolmosena, sen jälkeen vastaan tuleva FC KTP sarjaykkösenä ja kuukauden päätteeksi eteen astuva TPS sarjanelosena. SJK on jo kohdannut kaikki kolme joukkuetta kevään aikana ja kärsinyt jokaiselle tappion.

Akatemia 2 lohkon kärkeen

SJK Akatemia 2:n pelit jatkuivat Kakkosessa vahvasti, kun seinäjokelaiset kohtasivat vieraissa OTP:n. Oululaisjoukkueesta ei ollut haastamaan Kerhoa, joka nappasi komean 5–1-voiton.

Avausjakso päättyi 1–1, kun Balogun Afeez Adebowale toi kotijoukkueen tasoihin juuri ennen taukoa. Ottelun avausmaalista vastasi SJK:n Ronal Malik 16. minuutilla. Toinen jakso oli kuitenkin tyystin vieraiden näytöstä, sillä jakso päättyi SJK:lle 4–0. Voittomaalin takoi Nathaniel Tahmbi 55. minuutilla. Aniis Machaal laittoi pallon verkon perukoille kertaalleen, ja Hermanni Honkola osui kahdesti. Mielenkiintoisena faktana oli se, että SJK:n kaikki maalintekijät juhlivat kauden avausmaalejaan.

Voitto nosti Akatemia 2:n C-lohkon kärkeen. Kahdeksasta ottelusta on irronnut kuusi voittoa ja 19 sarjapistettä. Pisteen verran takana oleva GBK on kuitenkin pelannut yhden ottelun SJK:ta vähemmän.

Akatemia 2 pelaa tällä viikolla kotonaan kohdaten Närpes Kraftin lauantaina Jouppilanvuoren tekonurmella. Kraft kuuluu C-lohkon keskikastiin kerättyään seitsemästä ottelustaan kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja yhdeksän sarjapistettä. Joukkue on jäänyt kahdessa viime ottelussaan tasapeleihin TP-47:n ja JPS:n kanssa.

SJK Akatemia 2:n ja Kraftin välinen ottelu alkaa kello 16.