123 456 7890

SJK Akatemia koki viime lauantaina kirvelevän kotitappion Ykkösliigassa, mutta lupaava esitys loi uskoa omaan tekemiseen. Tällä viikolla SJK Akatemia saa kotonaan uuden tilaisuuden katkaista voitottoman jaksonsa, kun PK-35 vierailee Seinäjoella lauantaina. Kello 16 alkavan ottelun liput myy Ticketmaster. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta.

SJK Akatemia pelasi vahvasti viime lauantaina OmaSp Stadionilla, jossa vieraili joensuulainen Jippo. Kotijoukkueen 1–0-johto kääntyi lopulta 1–2-tappioksi, minkä myötä Akatemia on nyt kolmen ottelun tappioputkessa. Jos Suomen Cupin pelit lasketaan mukaan, SJK on hävinnyt neljä viime otteluaan.

Onni Hänninen vei Akatemian lauantaina johtoon 36. minuutilla syntyneellä osumallaan, mutta erinomaista kautta pelaava joensuulaisryhmä tuli rinnalle tunnin pelaamisen jälkeen, kun Terrence Smith ohitti Miquel Rodriguezin. Jippo onnistui lopulta takomaan voittomaalin 80. minuutilla. Asialla oli Lassi Forss.

Ennen Jippo-ottelua Akatemia oli kokenut tappiot TPS:lle ja KTP:lle. Seinäjokelaisten viimeisin voitto Ykkösliigassa on toukokuulta, jolloin joukkue kaatoi SalPan 2–0. SJK on voittanut kauden 14 ottelustaan vain kaksi, mutta tasapelejä on tullut tilille kuusi. Sarjapisteitä on 12, jolla irtoaa Ykkösliigan kahdeksas sija. Erot ovat kuitenkin pieniä, sillä viidentenä oleva JäPS on Akatemiaa vain viisi pistettä edellä.

Ykkösliigan ensimmäistä vaihetta, jossa pelataan kaksinkertainen sarja eli 18 ottelua per joukkue, on jäljellä SJK:n osalta neljä ottelua. Seinäjokelaisten asema näyttää vielä hyvältä, sillä se ei kohtaa viimeisissä koitoksissaan sarjan kärkijoukkueita. Vastassa ovat vielä PK-35, SalPa, KäPa ja MP, jotka kaikki ovat sarjassa sijoilla 6–10. Ensimmäisen vaiheen jälkeen kaikki joukkueet kohtaavat vielä kertaalleen, mutta viisi parasta joukkuetta saa pelata viisi kotiottelua, kun taas viisi heikointa pelaa kotonaan neljä ottelua.

Lauantaina Seinäjoelle matkustava PK-35 on sarjassa kuudentena kaksi pistettä SJK:ta edellä. Helsinkiläisjoukkue lähtee otteluun Kerhon tavoin ärsytettynä, sillä PK-35 on jäänyt voitoitta kolmessa viime ottelussaan. Viime kamppailussaan sarjajumbo MP haki pääkaupunkiseudulta 2–1-voiton viime hetken osumalla. Aapo Hyppönen vei mikkeliläiset alussa 1–0-johtoon, mutta PK-35 nousi rinnalle ottelun lisäajan neljännellä minuutilla Mustafa Beyain maalilla. MP kuitenkin onnistui tekemään vielä yhden, kun Deng Ajack iski pallon verkon perukoille lisäajan kuudennella minuutilla.

Akatemia ja PK-35 ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen aiemmin. Tuolloin joukkueet jäivät Helsingissä 1–1-tasapeliin. PK-35 oli kiinni voitossa Shunta Uchiyaman maalilla, mutta Akatemia pääsi pyörittämään pelin lopun ylivoimalla Daniel Rantasen saatua ulosajon ja onnistui tekemään tasoituksen lisäajalla. Osumasta vastasi Emmanuel Anokye.

PK-35 on ollut tällä kaudella SJK:ta etevämpi etenkin hyökkäyspäässä, jossa joukkue on takonut 17 täysosumaa. Parhaana maalintekijänä on ollut Eero Markkanen, joka on iskenyt neljä kaappia. Beyai, Samba Sillah ja Uchiyama ovat tehneet kolme maalia per mies. SJK puolestaan on viimeistellyt vain 10 maalia, joka on sarjan toiseksi pienin lukema. Eemeli Honkola on osunut kolmesti, Bob Nii Armah ja Hänninen kahdesti.

Akatemia 2 naarasi pisteitä oululaisilta

SJK Akatemia 2 pelasi menneellä viikolla kaksi ottelua ja keräsi neljä sarjapistettä. Viikon ensimmäinen koitos käytiin Seinäjoella, jossa vieraili oululainen Hercules. Ottelusta tuli todellinen maalinäytös, kun pisteet jaettiin 4–4. Ihmeellisintä oli se, että kaikki kahdeksan maalia syntyivät ensimmäisen tunnin aikana. Kotijoukkueelta osuivat Aniis Machaal, Elias Hyytinen ja Emmanuel Akansase, joka iski kahdesti.

Sunnuntaina SJK matkasi Ouluun ja nappasi 2–1-vierasvoiton OPS:sta. SJK:n avausmaalista vastasi Ronal Malik toisen jakson alussa, ja voittomaalin viimeisteli Taavi Kangaskokko 78. minuutilla. Jyri Vääräniemi toi kotijoukkueen vielä maalin päähän 83. minuutilla, mutta OPS:n takaa-ajo jäi puolitiehen.

Tällä viikolla Akatemia 2 kohtaa kotonaan JBK:n, joka on Kakkosen C-lohkossa neljäntenä 23 pisteellään. SJK pitää toista sijaa 26 pisteellään. Lauantaina pelattava vääntö alkaa kello 19.