123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho juhli lauantaina OmaSp Stadionilla, kun SJK kaatoi FC Hakan ja nousi 25 sarjapisteeseen. Kerho on nyt Veikkausliigan kärjessä tasapisteissä HJK:n, KuPSin ja VPS:n kanssa. 

SJK–FC Haka 2–1 (2–0)
1–0 Jaime Moreno 33′
2–0 Babacar Fati 41′
2–1 Nicolas Dantas 57′ 

FC Haka tuli otteluun vahvalla pelisuunnitelmalla ja onnistui alussa tukkimaan tilat mallikkaasti, mutta kun SJK:n kone alkoi puskuttaa täysillä, valkeakoskelaiset ajautuivat ongelmiin.

Maltilla pallon kanssa pelannut Kerho alkoi luoda todellista painetta ensimmäisen vartin jälkeen, mutta ensimmäistä huipputonttia odoteltiin puolen tunnin paikkeille. Tuomas Kaukua pääsi kokeilemaan oikealta puolelta läheltä maalia, mutta Hakan puolustus blokkasi SJK-hyökkääjän kudin kulmapotkuksi. Markus Arsalo sai puolestaan tontin kulman jälkitilanteesta, mutta keskikentän raatajan laukaus epäonnistui ja oli helppo poimittava Haka-vahti Anton Lepolalle

Lepola oli kuitenkin voimaton muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Babacar Fati haastoi boksissa ja laittoi tarkan matalan syötön Jaime Morenolle, jolla oli helppo työ siirtää peliväline sisään. Moreno on nyt viiden ottelun maaliputkessa, kun mukaan lasketaan Suomen Cupin pelit. Näissä otteluissa hän on tehnyt yhteensä kuusi täysosumaa.

SJK osui vielä toistamiseen ennen taukoa. Tällä kertaa Dario Naamo haastoi vahvasti oikealta ja lähetti näyttävän keskityksen taaksepäin Fatille, joka laukoi pallon alakulmaan suoraan ilmasta.

Laadukkaan hyökkäyspelaamisen lisäksi Kerho esitti vahvaa puolustuspeliä, sillä vieraat loivat avausjaksolla vain yhden kelvollisen maalintekopaikan. Roope Paunio kuitenkin selvitti Elias Mastokankaan yrityksen.

Haka tuli toiselle jaksolle aiempaa hyökkäysvalmiimpana, ja takaa-ajo lähti toden teolla käyntiin 57. minuutilla, kun Nicolas Dantas pääsi puskemaan vieraiden avausmaalin. Kerho kuitenkin vastasi Hakan rynnistykseen väkevällä puolustuspelaamisella, mikä jätti Hakan takaa-ajon puolitiehen. Valkeakoskelaisten viimeinen huippupaikka syntyi 64. minuutilla, jolloin Oliver Whyte kokeili muutamasta metristä, mutta Paunio torjui tilanteen kulmaksi.

SJK:llakin oli pari hyvää paikkaa toisella jaksolla. Parhaat paikat tulivat Rasmus Karjalaiselle ja Valentin Gascille maalin edustalla, mutta kummankin yritykset painuivat ohi maalin. 

Olimme avausjaksolla todella hyviä, mutta toisella jaksolla emme enää liikuttaneet palloa tarpeeksi ja ajauduimme ongelmiin. Jouduimme puolustuskannalle, mutta puolustimme hyvin. Vastustaja ei pystynyt luomaan kovin montaa vaarallista paikkaa, mutta olisimme voineet olla kokonaisuudessaan paljon parempia, kiteytti SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve

Kerho on sarjassa maalierovertailun myötä kolmantena. Alla on seitsemän voittoa, neljä tasapeliä ja kolme tappiota. HJK:lla, KuPSilla ja VPS:llä on tismalleen sama saldo.

Meillä on tietyt voitto- ja pistetavoitteet, joiden täytyttyä yllämme todennäköisesti europeleihin ensi kaudeksi. 15 voittoa luultavasti riittää siihen, joten olemme puolitiessä. Sarja on todella tasainen, eikä yksikään voitto tule helpolla. En usko, että olen koskaan nähnyt yhtä tasaista tilannetta sarjan kärkipään osalta, Grieve tuumasi.

SJK pelaa seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona, jolloin AC Oulu vierailee Seinäjoella Suomen Cupin puolivälierien merkeissä. Ottelu alkaa kello 19. Ottelun liput myy Ticketmaster.

SJK: Roope Paunio, Kelvin Pires, Babacar Fati, Ville Tikkanen, Dario Naamo, Valentin Gasc, Markus Arsalo (55′ Salim Yussif), Pyry Hannola (78′ Fallou Ndiaye), Rasmus Karjalainen (65′ Lauri Laine), Jaime Moreno (78′ Kasper Paananen), Tuomas Kaukua (65′ Eetu Mömmö)